![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
bylo tu kilku sciemniaczy ktorzy chca uniknac kopiowania DivX'ow rozprowadzanych na gieldach (zeby nie dalo sie wymieniac) - a ja takich ludzi nie znosze poza tym po co chcesz zabezpieczac plyty? sam pewnie tez kopiujesz cudza muzyke (jezeli myslisz ze nie - ile masz mp3 sciagnietych z netu? - to tez piractwo) dlaczego chcesz innych pozbawic tej mozliwosci? poza tym, bedzie to chyba finalny argument - i tak nie dasz rady, zeby ktos taki jak ja czy ten biedak ktory walczyl z Cactusem nie przegral tego grajac w miedzyczasie w Q3 poza tym - obrazasz nas mowiac ze nie mamy pojecia - my nie mamy checi sie nim dzielic z nikim
|
|
|
|
#18 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
-Sid-The-Rat=>
zgadzam sie z Toba w 150% ![]() zgodzilbym sie w nawet i w 200% ale ... nie gram w tym czasie w queya tylko unreala heh
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#19 | ||
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
Cytat:
a tak wogle to poprzegladaj troche postow i odwiedz pare adresow - jaka ostatnio bawilem sie jednym progsem do zabezpieczania audio to ziomek powiedzial ze przez dzwiekowke mu poszlo ale nie inaczej. teraz musze tylko dojsc jak taka plytke z powrotem zripowac (bo sklonowac siejakos daje) pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
jezeli juz o piractwie mowa, to chyba 99% ludzi ma na wlasnych dyskach mp3, wcale nie chce tego ograniczac by jest to wszystkim na reke nie liczac wydawcow i wykonawcow ;-)
chce nauczyc sie zabezpieczac moje plyty, a w jakim celu to juz moja sprawa, jezeli tak popieracie wolny dostep do utworow to sami siebie oszujujecie broniac dostepu do informacji po co to forum skoro nie chcecie sie nimi dzielic ![]() jak na moj gust (moge sie mylic) to chcecie informacje tylko dostawac, nie udzielajac ich innym co jest calkiem bez sensu |
|
|
|
|
#21 | |
|
staruszek
![]() |
Cytat:
pdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#22 |
|
Nowy na forum
![]() |
proponuje sprawdzic w slowniku jezyka polskiego znaczenie slowa [bynajmniej]
tzn. wg ciebie lepiej stac w miejscu i nie rozwijac sie dalej, (chydzi mi o lamanie zabezpieczen) niz udostepnic osobie trzeciej wiedze, dzieki ktorej mialbys problemy z przegraniem jej plyty chociaz watpie czy moja plyta trafi kiedykolwiek w twoje rece
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Cytat:
wiesz, jest jakas IDEA, jak w Gwiezdych Wojnach ;D |
|
|
|
|
|
#24 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Może tak...
O co Ci tak na prawdę chodzi? W tym momencie zamiast zastanawiać się nad logicznym sensem takiego zabezpieczenia, siedzisz i próbujesz łapać za język osoby, które w ten czy inny sposób próbują/próbowały Cię to tego zniechęcić. Fakt faktem, że zajmujemy się łamaniem zabezpieczeń, a nie ich tworzeniem i to tutaj STANOWI PRAWO. Paradoksalnie, NIE ZŁAMANE PRAWO. Zamiast brnąć niepotrzebnie pod prąd zastanów się nad jednym: O.K. Zabezpieczysz w końcu jakimś sposobem. A teraz dzieje się tak... Facet nie zripuje tego na dysk, to próbuje sklonować i przeważnie się to udaje. A jeśli nie, to CD do wieży, jeśli trylko będzie chodził, następnie kabelek do karty muzycznej w kompie, programik np. Gold Wave i nagrywa muzykę na dysk. I po Twoim zabezpieczeniu. Chłopie, nie chodzi mi tu o jakieś czepianie się wyrazów, zwrotów, zdań, itd. Po prostu podważam SENS takiego zabezpieczania. KAŻDY znajdzie na niego sposób. Myślisz że jesteś z Macrovision? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#25 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Sorry, wpisało mi się jeszcze raz to samo
|
|
|
|
|
#26 | |
|
staruszek
![]() |
Cytat:
co do rozwijania sie dalej to caly czas to robie a info nie podam ci bo nie dokonczylem zabawy z tymi programami i innymi - jak skoncze to wtedy pomysle. po prostu majac na glowie piracenie, komorki i komputery u znajomych oraz studia i troche problemow nie mam na wszystko czasu (szczegolnie odpowiadac na posty ktorymi moge narazic sie uzytkownikom tego forum i marnujac czas na odpowiadanie na takie posty) czy mialbym problemy z przegraniem - nie, zadnych - nie widzialem plyty ktorej nie da sie przegrac tylko nie kce mi sie tracic czasu na szukanie na niej sposobu (zaczynam chyba gadac jak macrvision - pojde lepiej spas i zobacze jak do jutro rozwinie sie watek) czyty twoja plyta trafi do mnie - szczerze watpie (rzadko kupuje od ludzi z netu) Nikita_Bennet
|
|
|
#27 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie chodzi mi o lapanie za slowka tylko o sens wypowiedzi , ktory calkowocie sie zmienia, jesli uzyje sie zlego, nieodpowiadajacego wyracu.
A co do zabezpieczen, to pytanie na poczatku brzmialo: jak zabezpieczyc plyte przed przegraniem i przekonwertowaniem na mp3, chydzilo mi tylko o to !!! Wiem ze najdzie sie sposob zeby w koncu ta plyte skopiowac (chocby przez wieze - sam tak kopiowalem kasety na mp3 ;-)) Chociale uzyskac prostaodpowiedz na proste pytanie, a wy mi piszecie o ideologi, i o tym jak zlamiecie zabezpieczenia nagrabej przez mnie plyty. Dyskusja prawie na samym poczatku stracila sens. Jesli prawda jest to tc napisaliscie i lubicie sie dzielic informacjami, ale nie zlamiecie zasad panujacych na ty forum ;-) to moze podacie linka do innego, na ktorym zajmuja sie zabezpieczaniem |
|
|
|
|
#28 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Sluchaj. Czy nie rozumiesz, ze nikt ci nie chce udzielic informacji. Domowym sposobem mozna zabezpieczyc plyte audio w sposob taki, ze b.trudno jest plyte skopiowac ( a mam tez jedna taka zabezpieczone przez siebie - ktorej do tej pory nie udalo mi sie zgrac ). Forum jest dla wszystkich, ale:
-zadales pytanie - dostales do zrozumienia, ze nikt ci nie chce udzielic odpowiedzi - do albo z nami zostan, czytaj i ucz sie, albo idz gdzie indziej, Nikt cie nie zapraszal - to nie sadz, ze ktos ci bedzie wskazywal, gdzie masz szukac informacji ( zreszta, pare informacji dostales, ale nie bardzo widac, ze potrafisz je wykorzystac) PS. Do MAJONEZA - zabezpieczania jest tak sama naganna forma jak podawanie crakow i seriali - to proponuje klode na ten post LUDZIE co ja robie wycofuje sie, kloda to jeszcze bardziej naganne niz zabezpieczenie |
|
|
|
|
#29 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
heheh wlasnie sobie cos uswiadomilem ze dysponuje najlepszym zabezpieczeniem na swiecie
![]() niestety dziala tylko w przypadku postow (kurde co ja plote na szczescie a nie niestety) wystarczy zea) zaloze klodke i nikt nie dopisze nic do postu - a nadal jest read-only ![]() b) usune - i wtedy to nikt go juz nie odczyta lol wiedzmin nie wypowiadalem sie wczesniej i tylko przygladalem ale coz musze to powiedziec ty chyba jestes jakis niekumaty sam stwierdziles ze juz na samym poczatku zmienil sie watek ale nic nie zrozumiales NIKT ti nic ci nie powie o zabezpieczaniu audio bo - wiekszosc nie zna mozliwosci "dobrego" zabezpieczenia plyty AUDIO - ci co znaja nie chca ci powiedziec bo nie bardzo wierza w ta twoja wlasna tworczosc (jak nagram sobie jakas skladanke z mp3 to tez moja tworczosc ) lub nie maja ochoty podawac ci jak na dloni tych sposobow- a tak w ogole to zachowales sie po chamsku od razu najezdzajac na nas i teraz juz na pewno nikt ci nie pomoze - a znasz ty wyszukiwarki i ich funkcje wskocz se na gogle czy inne yahoo i wpisz protection i szukaj jak ci zalezy to znajdziesz bgn
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#30 |
|
Nowy na forum
![]() |
temat sie zmienil , poniewaz nie chodzi juz o zabezpieczenie plyty, tylko o wolnosci dostepu do informacji, ten dostep cale forum chce bardzo ograniczyc, boicie sie ze ktos stworzy plyte ktorej nie bedziecie mogli przegrac
to ze nie dacie informacji to wiem, bo jak mozna dac cos czego sie nie ma ;-)tak wiec to chyba ty jestes niekumaty, poniewaz nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi |
|
|
![]() |
|
|