Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak zabezpieczyc audioCD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-zabezpieczyc-audiocd-7366/)

B4rt3k 24.04.2002 17:50

Jesli ktos chce zabezpieczyc Cd-ka to daje linka/UWAGA/Ci ktorzy nie zabezpieczajo nie wlazic na www!
A Ci ktorzy zabezpieczajo szczegolnie audio to prosze: www.raus.de najlepiej wlazic na to stronke podczas wypalania plytki ;p zabezpieczy sie na 100 %:-)))
pozdroffka

wiedzmin 23.04.2002 14:24

i to by bylo na tyle calekiem ciekawie sie z wami gadalo ;-)

cana 23.04.2002 13:40

jeśli takie coś na płycie pisze
tbo zwykle to nawet sladu o tym nie ma
pozdro

c0rdat 23.04.2002 12:30

PAX PAX PAX Panowie ! (i Panie...)

Chce zabezpieczać - niech sobie zabezpiecza. Nikt z nas nie chce się dzielić wiedzą, której skutki udostępnienia mogłyby być niewygodne. W trakcie łamania kolejnych zabezpieczeń wielu z nas nauczyło się, jak one działają i przynajmniej część z nas potrafi takie zabezpieczenia zarówno obejść jak i założyć na "dziewiczy" materiał.

Wiedźmin: zdobądź parę zabezpieczonych "profesjonalnie" ;) płyt i... poanalizuj sobie. A potem - parę ogólnodostępnych narzędzi... i już.
Nie licz na to, że dostaniesz linka do "super kaktus & zapora 2w1 ver. 2002" ;), odpalisz, i Twoja płyta "sama się obroni" ;). Gdyby tak było, wielkie koncerny nie wyrywałyby sobie włosów z głowy wypuszczając kolejne nieudane wersje zabezpieczeń.

A tak wogóle, to jestem PRZECIWNIKIEM zabezpieczania płyt audio (nie data). Jak kupuję płytę (legalną) i widzę logo "Will not play on PC/Mac" to trafia mnie szlag (lubię słuchać w trakcie pracy).

Pozdro.6

wiedzmin 22.04.2002 23:21

[quote]-Sid-The-Rat=> (22-04-2002 16:38):
wiedzmin - ty moj koszmarze nocny, ty nedzna istoto:

czepiasz sie literowek - obejzyj swoje posty gdzie co drugi wyraz trzeba interpolowac - jesli masz czelnosc zwracac na nasze bledy swa uwage - zwroc tez na siebie (byle nie obiad...)

zabezpieczyles plyte? good - zapytam w piatek znajomych kto wstawia na rynek zabezpieczony towar - moze sie dowiem skad jestes... [podpowiedz - na gieldzie warszawskiej ani na Stadionie NIE ma takiego syfu ->jesli jest to jest to wlasna tworczosc - bolesnie tepiona]

majonez - nie czepiaj sie filologi czy polonistyki - ci ludzie rzeczywiscie staraja sie mysles glebiej niz inni czy wyciagnac ze slow jeszcze troche znaczen, ale raczej nie maja nic wspolnego z wiedzminem...

mnie on wyglada na ucznia prywatnego (czy spolecznego) liceum ktory troche za wczesnie zaczal z trawa i jeszcze nie doszedl do siebie (ta mania wielkosci, ten klarowny wywod, te powalajace intelektualizmem argumenty... eh, szkoda slow), lub studenta pierwszego roku prawa, ktory przyswoil tysiace paragrafow tylko ciagle nie umie zyc...

po czwarte - sorry ze tak przynudzam, ale wlasnie powalilem kolosa i cierpie - nie jestes w stanie zabezpieczyc powszechnie dostepnymi programami tak, zeby byle amator tego nie ruszyl - jest kilka mocniejszych 'sposobow' - ale na szczescie wymagaja one pewnej wiedzy - czego tobie raczej brak a biorac pod uwage twoj stosunek do innych nigdy jej nie zdobedziesz..

szczeze mowiac to ten twoj wywod jest do dupy poniewaz nie masz zadnych podstaw zeby uzyc chociaz jednego stwierdzenia na moj temat, a tak w ogole to na zadnej gieldzie mnie nie spotkasz, zwlaszcz z takim stosunkiem do ludzi, ;-)

wiedzmin 22.04.2002 23:15

nie czepiam sie literowek, zam nie jestem od nich wolny
ale uzycie slowa [bynajmniej] w znaczeniu odwrotnym nie pierwotne i zakladane to chyba jakis powod, bo to calkowicie zmienia sens zdania ty marna istoto

wiedzmin 22.04.2002 23:12

Cytat:

&y (22-04-2002 11:34):
Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 11:04):
to wy caly czas powtazacie ze nie, ze costam itd.
[...]
co do zabezpieczenia plyty to pisalem ze jest do tylko moja sprawa dlaczego chce ja zabezpieczyc
ale widze ze nie mozecie sie pogodzic z tym ze boicie sie ze ktos zabezpieczy plyte, ktoraj nie bedziecie mogli przegrac ( powtazam to juz po raz kolejny bo chyba do was to nie dociear ) argumenty soknczyly sie wam, bo caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc...
formu nie potrafi sie w takim razi pogodzic z przegrana, i przeciaga watek w nadziei ze sie znudze ;-) i udalo wam sie
ne wiem ilu was jest... pewnie sporo, ale i tak nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Wiesz co... te cale twoje wywody sa g...o warte.
1. powtarzasz caly czas te same argumenty
2. Nie czytasz badz nie przyjmujesz do wiadomosci tego co pisza inni
3. Probujesz na sile zainteresowac (a raczej wkurzyc) innych swoja osoba
4. Ludzie juz ci pomogli, ale nie potrafisz tego dostrzec
5. Podpuszczanie nic ci nie pomoze, a wrecz zaszkodzi - co zreszta juz sie stalo
6. Skoro twoja zasr...a sprawa jest po to co chcesz zabezpieczyc, nie dziw sie ze zas.. sprawa innych jest to dlaczego nie chca ci podac gotowca
7. Kiedys w ktoryms z topicow probowalem bronic osoby pytajace o sposoby zabezpieczania, ale widze ze nie bylo warto. Od dzis zgadzam sie w 200% z bgn
8. Nie ma zabezpieczenia, ktorego nie da sie zlamac - przewaznie to tylko kwestia czasu
9. Watpie czy potrafisz tak pokombinowac, zeby nie dalo sie skopiowac tej twojej 'zabezpieczonej' plyty z 'wlasna' (ze stadionu X lecia) tworczoscia
10. Ilu nas jest? - gdybys czytal, to bys wiedzial - na samej gorze jest info w stylu xxxx total members
11. Wiecej nie chce mi sie pisac, bo mam ciekawsze zajecia niz klotnie z kims kogo nie znam; zreszta, jakiekolwiek argumenty by sie tu nie pojawily, ty oczywiscie je 'obalasz' je tym:
Cytat:

[...]caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc... [...]
aha... i jeszcze jedno (po raz n-ty)
Cytat:

nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Ludzie ci odpowiedzieli, ale ty nie potrafisz/nie chcesz z tych odpowiedzi skorzystac
To by bylo na tyle - ten temat jest dla mnie zamkniety i nie zamierzam sie wiecej nan wypowiadac...
to twoje wywody sa ***a warte, nie masz podstaw zeby pisac, ze probuje zainteresowac KOGOKOLWIEK moja osoba, ciekawe po co by mi to bylo potrzebne, reszty zeczy nie komentuje, poza tym juz poradzilem sobie z ta plytka i uwazam dyskusje na temat zbezpieczen za zakonczona, ale wy w dalszym ciagu chcecie na mnie najezdzac, coz chyba nie bede gluchych na wasze czesto (choc nie jest ro regula) niedozeczne argumenty

-Sid-The-Rat=> 22.04.2002 18:43

tak - tylko nie wiem ciagle jak...

&y 22.04.2002 18:14

Cytat:

-Sid-The-Rat=> (22-04-2002 16:38):
[...]
PS. ja zrobic taki usmiech z szalenczym smiechem?
Chodzi ci o cos takiego: :D ;D ?

-Sid-The-Rat=> 22.04.2002 16:38

wiedzmin - ty moj koszmarze nocny, ty nedzna istoto:

czepiasz sie literowek - obejzyj swoje posty gdzie co drugi wyraz trzeba interpolowac - jesli masz czelnosc zwracac na nasze bledy swa uwage - zwroc tez na siebie (byle nie obiad...)

majonez - nie czepiaj sie filologi czy polonistyki - ci ludzie rzeczywiscie staraja sie mysles glebiej niz inni czy wyciagnac ze slow jeszcze troche znaczen, ale raczej nie maja nic wspolnego z wiedzminem...

mnie on wyglada na ucznia prywatnego (czy spolecznego) liceum ktory troche za wczesnie zaczal z trawa i jeszcze nie doszedl do siebie (ta mania wielkosci, ten klarowny wywod, te powalajace intelektualizmem argumenty... eh, szkoda slow), lub studenta pierwszego roku prawa, ktory przyswoil tysiace paragrafow tylko ciagle nie umie zyc...

po czwarte - sorry ze tak przynudzam, ale wlasnie powalilem kolosa i cierpie - nie jestes w stanie zabezpieczyc powszechnie dostepnymi programami tak, zeby byle amator tego nie ruszyl - jest kilka mocniejszych 'sposobow' - ale na szczescie wymagaja one pewnej wiedzy - czego tobie raczej brak a biorac pod uwage twoj stosunek do innych nigdy jej nie zdobedziesz

mnie troche szkoda ze on sobie poszedl - kazda kolejna odpowiedz utwierdza mnie w przekonaniu ze nastepna bedzie jeszcze glupsza...

on mysli ze jak powie 'chcem' to my mu damy... buahahahaha buahahahaah

:-)

PS. ja zrobic taki usmiech z szalenczym smiechem?

Majonez 22.04.2002 15:56

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 15:32):
drobna literowka...
tak w ogole to niewiele powiedzieiscie, ale plyte juz zabezpieczylem ;-) ;-) ;-)
koniec tematu
wiesz co ty chyba jestes z jakiejs filologii - teraz to widac niedosc ze wylapujesz literowki jak belfer to jeszcze masz niezle pos...ne we lbie wiec albo trafilismy na poloniste albo no nie przeciez ze tez od razu nie zgadlem to jakis psycholog i sobie robi doswiadczenie do jakiegos artykulu :)

heh chyba juz napisal caly wiec sie z nami pozegnal no i dobrze juz mnie rece swierzbily zeby .... eh

wiedzmin 22.04.2002 15:32

drobna literowka...
tak w ogole to niewiele powiedzieiscie, ale plyte juz zabezpieczylem ;-) ;-) ;-)
koniec tematu

&y 22.04.2002 11:34

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 11:04):
[...]
co do zabezpieczenia plyty to pisalem ze jest do tylko moja sprawa dlaczego chce ja zabezpieczyc
ale widze ze nie mozecie sie pogodzic z tym ze boicie sie ze ktos zabezpieczy plyte, ktoraj nie bedziecie mogli przegrac ( powtazam to juz po raz kolejny bo chyba do was to nie dociear ) argumenty soknczyly sie wam, bo caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc...
formu nie potrafi sie w takim razi pogodzic z przegrana, i przeciaga watek w nadziei ze sie znudze ;-) i udalo wam sie
ne wiem ilu was jest... pewnie sporo, ale i tak nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Wiesz co... te cale twoje wywody sa g...o warte.
1. powtarzasz caly czas te same argumenty
2. Nie czytasz badz nie przyjmujesz do wiadomosci tego co pisza inni
3. Probujesz na sile zainteresowac (a raczej wkurzyc) innych swoja osoba
4. Ludzie juz ci pomogli, ale nie potrafisz tego dostrzec
5. Podpuszczanie nic ci nie pomoze, a wrecz zaszkodzi - co zreszta juz sie stalo
6. Skoro twoja zasr...a sprawa jest po to co chcesz zabezpieczyc, nie dziw sie ze zas.. sprawa innych jest to dlaczego nie chca ci podac gotowca
7. Kiedys w ktoryms z topicow probowalem bronic osoby pytajace o sposoby zabezpieczania, ale widze ze nie bylo warto. Od dzis zgadzam sie w 200% z bgn
8. Nie ma zabezpieczenia, ktorego nie da sie zlamac - przewaznie to tylko kwestia czasu
9. Watpie czy potrafisz tak pokombinowac, zeby nie dalo sie skopiowac tej twojej 'zabezpieczonej' plyty z 'wlasna' (ze stadionu X lecia) tworczoscia
10. Ilu nas jest? - gdybys czytal, to bys wiedzial - na samej gorze jest info w stylu xxxx total members
11. Wiecej nie chce mi sie pisac, bo mam ciekawsze zajecia niz klotnie z kims kogo nie znam; zreszta, jakiekolwiek argumenty by sie tu nie pojawily, ty oczywiscie je 'obalasz' je tym:
Cytat:

[...]caly czas powtarzacie to samo, a ja caly czas staram sie wam wytlumaczyc... [...]
aha... i jeszcze jedno (po raz n-ty)
Cytat:

nie potraficie rzucic innego argumentu niz: "tu ci nikt nie pomoze do tu jez tak jest ;-))))"
Ludzie ci odpowiedzieli, ale ty nie potrafisz/nie chcesz z tych odpowiedzi skorzystac
To by bylo na tyle - ten temat jest dla mnie zamkniety i nie zamierzam sie wiecej nan wypowiadac...

wiedzmin 22.04.2002 11:04

Cytat:

&y (22-04-2002 10:13):
Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 00:10):
[...]co do szukania linkow itd to znalazlem sobie dwa programiki dzieki pomocy bardzo zyczliwej osoby ;-)
a watek zmienil sie na cos w rodzaju: wolnosc i udostepnianie informacji.
cale forum jest przeciwko mnie ;-)
nie chodzi mi juz o znalezienie odpowiedzniego programu, tylko o bornienie wlasnego zdania dotyczacego dostepu do informacji
cala dyskusja nie doprowadzila do niczego konkretnego wie proponuje ja zakonczyc i zadowolic sie remisem, chyba ze jeszcze macie jakies argumenty
1. Argumenty chyba tobie sie skonczyly, bo non stop powtarzasz motyw z wolnoscia...
2. Udostepnianie... No coz... Jezeli ktos cos wie, to tylko od jego dobrej woli zalezy czy sie ta wiedza z kims podzieli, a znajac wypowiedzi co niektorych, to dziela sie raczej chetnie, pod warunkiem, ze nikt na nich nie 'naskakuje'. Zreszta jezeli juz mowa o udostepnianiu, to widzisz drzazge w du..e blizniego, a Belki w rzadzie nie dostrzegasz :) - skoro jestes tak bardzo za udostepnianiem to po co chcesz zabezpieczac - tylko nie mow ze w celach edukacyjnych, bo przestalem w to wierzyc po twoim 2 czy 3 poscie...
3. Zamiast najezdzac na uczestnikow forum, trzeba bylo zajrzec pod podany link(i), troche sie pobawic i moze by cos z tego wyszlo - gotowcow nikt ci nie poda (no przeciez chcesz sie rozwijac nie?), zreszta przeanalizuj troche to co ludzie napisali, a moze w koncu zalapiesz, ze dostales (wg. mnie konkretne) rozwiazania problemu
4. Jezeli chodzi o wynik, to raczej zapomnij o remisie - juz dawno jest co najmniej 5:1 ( o ile nie do 0) dla forum

A na samym poczatku ostrzegalem, ze nie jest to zbyt lubiany temat, ale widocznie nie czytales tego co pisano w innym topicu...
pod podany link zajzalem jeszcze zanim go dostalem, przetestowalem i nie znalazlem tego co potrzebuje, dopiero potem zajzalem na forum, ale tutaj... ;-)

&y 22.04.2002 10:13

Cytat:

wiedzmin (22-04-2002 00:10):
[...]co do szukania linkow itd to znalazlem sobie dwa programiki dzieki pomocy bardzo zyczliwej osoby ;-)
a watek zmienil sie na cos w rodzaju: wolnosc i udostepnianie informacji.
cale forum jest przeciwko mnie ;-)
nie chodzi mi juz o znalezienie odpowiedzniego programu, tylko o bornienie wlasnego zdania dotyczacego dostepu do informacji
cala dyskusja nie doprowadzila do niczego konkretnego wie proponuje ja zakonczyc i zadowolic sie remisem, chyba ze jeszcze macie jakies argumenty
1. Argumenty chyba tobie sie skonczyly, bo non stop powtarzasz motyw z wolnoscia...
2. Udostepnianie... No coz... Jezeli ktos cos wie, to tylko od jego dobrej woli zalezy czy sie ta wiedza z kims podzieli, a znajac wypowiedzi co niektorych, to dziela sie raczej chetnie, pod warunkiem, ze nikt na nich nie 'naskakuje'. Zreszta jezeli juz mowa o udostepnianiu, to widzisz drzazge w du..e blizniego, a Belki w rzadzie nie dostrzegasz :) - skoro jestes tak bardzo za udostepnianiem to po co chcesz zabezpieczac - tylko nie mow ze w celach edukacyjnych, bo przestalem w to wierzyc po twoim 2 czy 3 poscie...
3. Zamiast najezdzac na uczestnikow forum, trzeba bylo zajrzec pod podany link(i), troche sie pobawic i moze by cos z tego wyszlo - gotowcow nikt ci nie poda (no przeciez chcesz sie rozwijac nie?), zreszta przeanalizuj troche to co ludzie napisali, a moze w koncu zalapiesz, ze dostales (wg. mnie konkretne) rozwiazania problemu
4. Jezeli chodzi o wynik, to raczej zapomnij o remisie - juz dawno jest co najmniej 5:1 ( o ile nie do 0) dla forum

A na samym poczatku ostrzegalem, ze nie jest to zbyt lubiany temat, ale widocznie nie czytales tego co pisano w innym topicu...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31.