![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2002
![]() |
No tak ale jak to zrobic ??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
trzeba
Cytat:
![]()
![]() |
#33 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Z tego co widze kolega KOLI już się zainteresował tematem, czekamy na wyniki. Autor CloneCD narazie nie odpisał.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakby owy program powstał, to zapewniam wam, że zdobędzie duży rozgłos, a przede wszystkim dużą popularność.
Zastanawia mnie jedno. Otóż, czy nie przyniesie to ujemnych skutków w nagrywarkach, tzn. czy nie uszkodzi napędu? |
![]() |
![]() |
#35 |
Nowy na forum
![]() |
wie cmoze najpierw wypadaloby sprawdzic czy wersja Ahead Nero Burning Rom 5.5.8.13 przygotowana specjalnie pod nagryware Yamaszki lyknie inna nagryware...wiec pytanie fundamentalne kto ma oryginalne oprogramowanie dla yamahy bo nigdzie na necie jakos nie znalazlem
![]() No i pytanie do koliego czy bawilec sie podczas nagrywania trybem RAW czy bawiles sie samym ISO ?? ... i pytanie kolejne kto zna dokladnie rozklad 14 bitow kodowania EFM przy konkretnej wartosci zapisywanej banej 8 bitowej ...moze jakis algorytm ... |
![]() |
![]() |
#36 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że na CDrinfo było Noro przeznaczone dla Yamahy (ale nie jestem pewien)
|
![]() |
![]() |
#37 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
absurdalnosc czyjegos tam stwierdzenia, ze to ja najezdzam na ciebie co jest smieszne i nie sadze, zebys tak twierdzil. Oczywiscie, ze na nikogo nie najechales i na tej samej zasadzie ja nie najechalem na ciebie. Tyle tylko chcialem w tej kwestii wyjasnic. Ot wymiana pogladow i tyle. Co do paranoi to takze byla to ironia ale faktem jest, ze wyjatkowo mocno broniles stanowiska anty-tatoo co wydalo mi sie lekko smieszne zwazywszy smieszny koszt nosnika "these days" 8) Mysle, ze wyczerpalismy temat i ze nie zywisz jakiegos zalu. Za ewentualne nieporozumienia slowne przepraszam, nie spalem dosc dlugo... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#38 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Mozliwe ze to ja sie mysle z drugiej strony, jednak napisalem co o tym sadze. |
|
![]() |
![]() |
#39 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Tutaj za***isty artykuł na temat Yamahy F1 i Disc T@2
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...%2DF1E+CD%2DRW Z tego co wyczytałem to nie tylko wersja NERO55813 ma wsparcie dla tatuaży ,tylko od tej wersji zaczeto stosować i wtedy w zakładce recorders pojawia sie opcja DiscT@2(Prosze podejrzeć plik np w restoratorze)Aha i nie wiem czy to istotne ale Yamaha już ma "blue laser".POdzielam zdanie przedmówcy |
![]() |
![]() |
#40 |
Nowy na forum
![]() |
nie mozliwe ze niebieki laser z tego co wiem to Polacy maja patent na niebieski laser na Rrsenku Galu i nikomu go nie sprzedali ...wiec Yamaha jesli wypuscila taka nagryware na rynek to chcac nie chcac lamie prawo miedzynarodowe .... ale nie ma 100%owej pewnosci ze patent zostal sprzedany ... wydaje mi sie jednak ze nie zostal sprzedany... i mam jeszcze jedno pytanie czy sterowanie dlugoscia "pitu" i "landa" jest realizowane przez nagryware w taki sposob ze im dalej od plyty sa coraz dluzsze czy w taki sposob ze maja zawsze taka sama dlugosc ?? i jeszcze jedno kiedy mam y 2 rone plytki to czy poczatkowa sciezka zawsze zaczyna sie w tym samym miejscu (chodzi o srednice tego pierwszego ringu co do mikrona)
... i czy kazdy ring zawiera zawsze dokadnie taka sama liczbe pitow czy jest to regulowane automatycznie przez nagryware ?? ...potrzebne mi jest to do okreslenia mozliwosci realizacji tego w postaci nagrywania modyfikowanego ISO ... |
![]() |
![]() |
#41 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Możliwe ,że ma ten laser.Przeczytaj mój link górny a na dowód screen ze specyfikacją F1.
Dopisek: chyba strzeliłem gafe bo to chyba chodzi o diode na panelu kontrolnym,przepraszam.Moderator -wywal ten wątek!!!! Ostatnio zmieniany przez lopus : 11.11.2002 o godz. 22:41 |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() A co do tego iso.. przemysl raz jeszcze. Doceniam twoje wysilki ale... skoro cieniowanie i ogolnie tatuowanie polega na omijaniu standardu i tworzeniu nietypowych pitow to w jaki sposob chcesz to uzyskac modyfikujac iso? Moze sie myle ale to chyba sie tzw. kupy nie trzyma 8) Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 11.11.2002 o godz. 22:59 |
|
![]() |
![]() |
#43 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Mam taki nowy pomysl odnosnie tatuowania: Wydaje mi sie, ze zadna nagrywarka nie uzywajaca takiej metody sterowania nagrywaniem jak F1 nie jest w stanie zrobic tatuaza, a jesli juz to w jakims drobnym stopniu. Zauwazcie, ze F1 zachowuje stala predkosc obrotow plyty, zwiekszajac za to plynnie od 19x do 44x tempo palenia, podczas gdy w "normalnych" nagrywarkach to obroty wlasnie ulegaja zmianie, konieczne staje sie tworzenie "punktow styku" itd. Widac takze wyraznie po "niby-tatuazu" gdzie plytka dostala kopa bo odcien jest inny... W tej sytuacji nie widze mozliwosci zrobienia tatuaza na calej plycie, bo bylby w paski, no chyba ze ewentualnie w ramach tego jednobarwnego ringu, moze jakis szlaczek z napisem "f*** Yamaha" :-D
|
![]() |
![]() |
#44 |
Nowy na forum
![]() |
no coz mozliwe ze masz racje nie bede sie z toba klocil ...skoro jedyny sposob na t@2 to kupno F1 to trudno ale odnosze wrazenie ze te plynne obroty i zmienna dlugosc pita to jedynie funkcje umozliwiajace wykonanie tego w prostszy sposob ...co nie oznacza ze nie jest to mozliwe na innych nagrywarkach takich co nie maja takich mozliwosci...
a wracajac do modyfikacji iso to tak w iso za zwarte dane 8 bitowe prawda? ...prawda ... Przeksztalcane sa za pomoaca modulacji EFM na dane 14 bitowe prawda? ... prawda . 0 to krotki pit 1 to dlugi pit (w standartowej nagrywarce) prawda ? ... prawda . Krotki pit to dluzszy land ...dluzszy pit to krotszy land wiec operujac zawartoscia iso a konkretnie RAWa mozemy tak modelowac ulzozenie pitow krotkich i dlugich na nosniku ze wizulanie bedziemy miec swisty tatuaz ... co moze sie myle ?? ... |
![]() |
![]() |
#45 |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Z racji dużego zainteresowania - co by nie mówić: ciekawym - tematem 'przyklejam' go na jakiś czas.
Aha - zmieniłem troszke tytuł, mam nadzieję że kolega PROF sie nie obrazi ![]() A swoją drogą gdyby okazało się możliwe nagrywanie TATTOO na innych nagrywarkach niż Yamaha, nawet poprzez modyfikację obrazu płytki jakimś sprytnym programikiem, sądzę że zrobiłoby to niezłą furorę.
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|