Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2004, 08:51   #31
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pomijajac przypadki szczegolne (walniety egzemplarz) to zarowno lg jak i liteon czy plextor spelnia wymagania po rowno (plextor ma "tylko" ta dzika cene z kosmosu i kiepska korekcje bledow - dlamnie cena go dyskwalifikuje)
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie, czego o litkach nie mozna powiedziec - wzrost temp niezauwazalny
co do halasu - chdza sprzeczne opinie, wiec chyba problem jest osobniczo zmienny, ja akurat mam bardzo cichego litka
nimal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.04.2004, 14:32   #32
xMalineXxx
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2004
xMalineXxx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fakt faktem ze LG strasznie sie grzeja, ale sa ciche (przynajmniej ja nie spotkalem glosnego). Jednak Lite-On rzadzi. Jego skutecznosc w nagrywaiu jest najwieksza, przynajmniej moim zdaniem. Ale coz kazdy bierze to co uwaza ze mu pasuje...
Stary 01.04.2004, 16:32   #33
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie
ja testowałem LG, które bez niczego wypaliło 30 CD_R pod rząd i pewnie jarałoby jeszcze :zeby: model: GCE 8160B
co do 8520B to go jeszcze nie testowałem w takich warunkach, ale to bardzo możliwe, że się grzeje bo w instrukcji pisze, że napęd może odmówić nagrywania na 5min gdy temp. zbytnio wzrośnie (np. po wypaleniu kilkunastu płyt) :cool:

PS co do głośności to LG lata cichutko (za wyjątkiem niektórych Dysanów x48 - chyba trafiłem na słabą partią bo są kiepsko wyważone)

Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 01.04.2004 o godz. 16:34
Ghost_mode jest offline  
Stary 13.04.2004, 01:26   #34
std
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2003
std w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i kupiłem w końcu Litka i jestem zadowolony. Nagrywarka jest spoko!!
std jest offline  
Stary 13.04.2004, 07:01   #35
Zombek1980
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2004
Zombek1980 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:

Do tego zestawu:
http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362
to byście brali napedy AOpena czy Liteona ?
Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo.

Doradźcie!
Zombek1980 jest offline  
Stary 13.04.2004, 08:10   #36
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zombek1980
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:

Do tego zestawu:
http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362
to byście brali napedy AOpena czy Liteona ?
Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo.

Doradźcie!
widać, że nie czytałeś dyskusji TEJ i INNYCH.
Zestaw komp. nic nie robi.
LG albo LiteOn i tyle na ten temat nie Aopen.
Ja osobiście polecam LG! A zestawik komputerowy ładny i panel będzie się ładniej prezentował niż u LiteOn'a

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 14.04.2004, 10:08   #37
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez std
witam ludzie,

mam taki dylemat, bo zamierzam sobie kupić nową nagrywarkę i zastanawiam się pomiędzy LiteOn LTR-52327S a LG GCE-8525B. Z tego co czytałem, to LiteOn w testach wypadł lepiej niż LG, a pozatym słyszałem że LG się często psują. Więc, proszę, doradźcie mi jak możecie, która nagrywarkę wybrać, LiteOna czy LG, a może jakąś inną?
Miałem nagrywarki i LG i Liteony. Chwalę wszystkie ale przychyliłbym się obecnie do Liteonów. Ostatnie trzy nagrywarki miałem Liteon w tym jedną DVD+/-R/RW i działa jak należy. Napędy Liteon są cichsze (z tego co pamiętam).
Pozdrawiam
Sobociński jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: