Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2004, 23:52   #1
xMalineXxx
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2004
xMalineXxx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szczerze mowiac teraz jakbym mial kupic nagrywarke wybieralbm miedzy lite-oem a plextorem. Mam LG i byloby wszstko super gdyby nie to ze to tylko 32x10x40. I jeszcze jedo LG psuja sie ale nie nagrywarki. To zwykle napedy CD-R sie psuja. Zam chyba z 10 osob ktorym pekly plyty w napedzie (tzn rozlecialy sie na drobny mak. Lite ony to istne maszyny do nagrywania. Ich super zaleta jest bardzo niski czas dostepu do plyt z niezamknieta sesja. Sam przetestowalem kilka i wszystkie idealnie wypalaly i odtwarzaly nawet te mocno porysowane. Kolejny glos na LIte-ona...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.03.2004, 20:23   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez xMalineXxx
byloby wszstko super gdyby nie to ze to tylko 32x10x40. .
Kurcze, ktory z tych parametrow to dla Ciebie za malo?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 24.03.2004, 16:50   #3
VANTWG
-=MIXED CLAN=-

Data rejestracji: 19.09.2003
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja powiem tak:
Miałem wszystkie opsane tu nagrywarki tzn. LG/LiteOn/Plextor i zostawiłem sobie LG. (testuje sobie od czasu do czasu różne napędy bo pracuje w sklepie komputerowym więc mam dostęp do wszystkiego i w każdej chwili moge sobie np. wymienić LG na Litka czy Plexa)
Nie chce tu nikomu nic sugerować czy doradzać tylko pisze co ja zrobiłem...z wyboru jestem b.zadowolony.

Co do nowych biosów do LG to poprawiają one jakość zapisu a najnowszy ponoć strategie zapisu na USCDRW 32x - jeszcze nie sprawdziłem...
Co do jakości zapisu to nawet na CDRInfo stwierdzili że jest znakomita a to za sprawą systemu SuperLink który jest b.czuły na niedoskonałości nośnika, i na bieżąco kontroluje jakość zapisu a na jakośći powinno chyba wszystkim zależeć....choć zdażają się idioci ktoozy palą 52x a potem są zdziwieni że połowa sektorów jest damaged....
Co do samego systemu SuperLink wielu go krytykuje właśnie za to że jest zbyt czuły, co wedłu mnie jest śmieszne zwłaszcza że większość nośników na rynku jest do dupy a napis 52x na nich to tylko ściema....

I kilka szt. poza budą.

Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 24.03.2004 o godz. 16:54
VANTWG jest offline  
Stary 24.03.2004, 16:53   #4
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez VANTWG
Ja powiem tak:
Miałem wszystkie opsane tu nagrywarki tzn. LG/LiteOn/Plextor i zostawiłem sobie LG. (testuje sobie od czasu do czasu różne napędy - pracuje w sklepie komputerowym więc mam dostęp do wszystkiego i w każdej chwili moge sobie np. wymienić LG na Litka czy Plexa)
Nie chce tu nikomu nic sugerować czy doradzać tylko pisze co ja zrobiłem...z wyboru jestem b.zadowolony.

Co do nowych biosów do LG to poprawiają one jakość zapisu a najnowszy ponoć strategie zapisu na USCDRW 32x - jeszcze nie sprawdziłem...
Co do jakości zapisu to nawet na CDRInfo stwierdzili że jest znakomita a to za sprawą systemu SuperLink który jest b.czuły na niedoskonałości nośnika, i na bieżąco kontroluje jakość zapisu a na jakośći powinno chyba wszystkim zależeć....choć zdażają się idioci ktoozy palą 52x a potem są zdziwieni że połowa sektorów jest damaged....
Co do samego systemu SuperLink wielu go krytykuje właśnie za to że jest zbyt czuły, co wedłu mnie jest śmieszne zwłaszcza że większość nośników na rynku jest do dupy a napis 52x na nich to tylko ściema....
w pełni zgadzam się z przedmówcą ...
Ghost_mode jest offline  
Stary 25.03.2004, 09:44   #5
cemi83
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.09.2002
cemi83 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zapis LG

Miałem 2 dni nagrywarke (nowiutką) LG 52x24x52x GCE-8523B i nie nadawała się kompletnie do użytku - kilkakrotnie więcej błędów C1 niż na Liteonie.
Poza tym pod światło było widać, że płytki są słabo wypalone (jakby
za mała moc lasera przy nagrywaniu). Sprzedałem ją swego czasu na allegro za 160 i kupiłem Liteona za 190.
Kumpel kupił takie samo LG - też tak słabo nagrywa.
Albo mieliśmy pecha, albo ten model taki jest...
cemi83 jest offline  
Stary 25.03.2004, 09:51   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pomijajac przypadki szczegolne (walniety egzemplarz) to zarowno lg jak i liteon czy plextor spelnia wymagania po rowno (plextor ma "tylko" ta dzika cene z kosmosu i kiepska korekcje bledow - dlamnie cena go dyskwalifikuje)
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie, czego o litkach nie mozna powiedziec - wzrost temp niezauwazalny
co do halasu - chdza sprzeczne opinie, wiec chyba problem jest osobniczo zmienny, ja akurat mam bardzo cichego litka
nimal jest offline  
Stary 01.04.2004, 16:32   #7
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie
ja testowałem LG, które bez niczego wypaliło 30 CD_R pod rząd i pewnie jarałoby jeszcze :zeby: model: GCE 8160B
co do 8520B to go jeszcze nie testowałem w takich warunkach, ale to bardzo możliwe, że się grzeje bo w instrukcji pisze, że napęd może odmówić nagrywania na 5min gdy temp. zbytnio wzrośnie (np. po wypaleniu kilkunastu płyt) :cool:

PS co do głośności to LG lata cichutko (za wyjątkiem niektórych Dysanów x48 - chyba trafiłem na słabą partią bo są kiepsko wyważone)

Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 01.04.2004 o godz. 16:34
Ghost_mode jest offline  
Stary 13.04.2004, 01:26   #8
std
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2003
std w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i kupiłem w końcu Litka i jestem zadowolony. Nagrywarka jest spoko!!
std jest offline  
Stary 13.04.2004, 07:01   #9
Zombek1980
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2004
Zombek1980 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:

Do tego zestawu:
http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362
to byście brali napedy AOpena czy Liteona ?
Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo.

Doradźcie!
Zombek1980 jest offline  
Stary 13.04.2004, 08:10   #10
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zombek1980
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:

Do tego zestawu:
http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362
to byście brali napedy AOpena czy Liteona ?
Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo.

Doradźcie!
widać, że nie czytałeś dyskusji TEJ i INNYCH.
Zestaw komp. nic nie robi.
LG albo LiteOn i tyle na ten temat nie Aopen.
Ja osobiście polecam LG! A zestawik komputerowy ładny i panel będzie się ładniej prezentował niż u LiteOn'a

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 01.04.2004, 14:32   #11
xMalineXxx
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2004
xMalineXxx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fakt faktem ze LG strasznie sie grzeja, ale sa ciche (przynajmniej ja nie spotkalem glosnego). Jednak Lite-On rzadzi. Jego skutecznosc w nagrywaiu jest najwieksza, przynajmniej moim zdaniem. Ale coz kazdy bierze to co uwaza ze mu pasuje...
Stary 14.04.2004, 10:08   #12
Sobociński
Bywalec

Data rejestracji: 13.04.2004
Sobociński w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez std
witam ludzie,

mam taki dylemat, bo zamierzam sobie kupić nową nagrywarkę i zastanawiam się pomiędzy LiteOn LTR-52327S a LG GCE-8525B. Z tego co czytałem, to LiteOn w testach wypadł lepiej niż LG, a pozatym słyszałem że LG się często psują. Więc, proszę, doradźcie mi jak możecie, która nagrywarkę wybrać, LiteOna czy LG, a może jakąś inną?
Miałem nagrywarki i LG i Liteony. Chwalę wszystkie ale przychyliłbym się obecnie do Liteonów. Ostatnie trzy nagrywarki miałem Liteon w tym jedną DVD+/-R/RW i działa jak należy. Napędy Liteon są cichsze (z tego co pamiętam).
Pozdrawiam
Sobociński jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: