![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2004
![]() |
Szczerze mowiac teraz jakbym mial kupic nagrywarke wybieralbm miedzy lite-oem a plextorem. Mam LG i byloby wszstko super gdyby nie to ze to tylko 32x10x40. I jeszcze jedo LG psuja sie ale nie nagrywarki. To zwykle napedy CD-R sie psuja. Zam chyba z 10 osob ktorym pekly plyty w napedzie (tzn rozlecialy sie na drobny mak
. Lite ony to istne maszyny do nagrywania. Ich super zaleta jest bardzo niski czas dostepu do plyt z niezamknieta sesja. Sam przetestowalem kilka i wszystkie idealnie wypalaly i odtwarzaly nawet te mocno porysowane. Kolejny glos na LIte-ona...
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
Ja powiem tak:
Miałem wszystkie opsane tu nagrywarki tzn. LG/LiteOn/Plextor i zostawiłem sobie LG. (testuje sobie od czasu do czasu różne napędy bo pracuje w sklepie komputerowym więc mam dostęp do wszystkiego i w każdej chwili moge sobie np. wymienić LG na Litka czy Plexa)Nie chce tu nikomu nic sugerować czy doradzać tylko pisze co ja zrobiłem...z wyboru jestem b.zadowolony. Co do nowych biosów do LG to poprawiają one jakość zapisu a najnowszy ponoć strategie zapisu na USCDRW 32x - jeszcze nie sprawdziłem... Co do jakości zapisu to nawet na CDRInfo stwierdzili że jest znakomita a to za sprawą systemu SuperLink który jest b.czuły na niedoskonałości nośnika, i na bieżąco kontroluje jakość zapisu a na jakośći powinno chyba wszystkim zależeć....choć zdażają się idioci ktoozy palą 52x a potem są zdziwieni że połowa sektorów jest damaged.... Co do samego systemu SuperLink wielu go krytykuje właśnie za to że jest zbyt czuły, co wedłu mnie jest śmieszne zwłaszcza że większość nośników na rynku jest do dupy a napis 52x na nich to tylko ściema....
1.DVD RW HP DH16ABLH @ Plextor PXL890SA .......... ![]() 2.DVD RW HP DH-16ACSH @ Plextor PX891SA .......... ![]() I kilka szt. poza budą. Ostatnio zmieniany przez VANTWG : 24.03.2004 o godz. 16:54 |
|
|
|
|
#4 | |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Zapis LG
Miałem 2 dni nagrywarke (nowiutką) LG 52x24x52x GCE-8523B i nie nadawała się kompletnie do użytku - kilkakrotnie więcej błędów C1 niż na Liteonie.
Poza tym pod światło było widać, że płytki są słabo wypalone (jakby za mała moc lasera przy nagrywaniu). Sprzedałem ją swego czasu na allegro za 160 i kupiłem Liteona za 190. Kumpel kupił takie samo LG - też tak słabo nagrywa. Albo mieliśmy pecha, albo ten model taki jest... |
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pomijajac przypadki szczegolne (walniety egzemplarz) to zarowno lg jak i liteon czy plextor spelnia wymagania po rowno (plextor ma "tylko" ta dzika cene z kosmosu i kiepska korekcje bledow - dlamnie cena go dyskwalifikuje)
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie, czego o litkach nie mozna powiedziec - wzrost temp niezauwazalny co do halasu - chdza sprzeczne opinie, wiec chyba problem jest osobniczo zmienny, ja akurat mam bardzo cichego litka |
|
|
|
|
#7 | |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Cytat:
co do 8520B to go jeszcze nie testowałem w takich warunkach, ale to bardzo możliwe, że się grzeje bo w instrukcji pisze, że napęd może odmówić nagrywania na 5min gdy temp. zbytnio wzrośnie (np. po wypaleniu kilkunastu płyt) :cool: PS co do głośności to LG lata cichutko (za wyjątkiem niektórych Dysanów x48 - chyba trafiłem na słabą partią bo są kiepsko wyważone)
Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 01.04.2004 o godz. 16:34 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
No i kupiłem w końcu Litka i jestem zadowolony. Nagrywarka jest spoko!!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:
Do tego zestawu: http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362 to byście brali napedy AOpena czy Liteona ? Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo. Doradźcie!
|
|
|
|
|
#10 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Zestaw komp. nic nie robi. LG albo LiteOn i tyle na ten temat nie Aopen. Ja osobiście polecam LG! A zestawik komputerowy ładny i panel będzie się ładniej prezentował niż u LiteOn'a
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2004
![]() |
Fakt faktem ze LG strasznie sie grzeja, ale sa ciche (przynajmniej ja nie spotkalem glosnego). Jednak Lite-On rzadzi. Jego skutecznosc w nagrywaiu jest najwieksza, przynajmniej moim zdaniem. Ale coz kazdy bierze to co uwaza ze mu pasuje...
|
|
#12 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|