Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   kazda plyta na smietnik?!?! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kazda-plyta-smietnik-6973/)

cz 27.03.2002 23:37

nie tak szybko, mi chodzi przez 2,5 roku (!!!!!!) i nagle przestal dzialac jak wpisywalem haslo do w2000, po prostu przestal
fajne mientkie' klawisze logitechy maja to sie'm dobrze pisze

Neon 27.03.2002 23:41

Cytat:

cz (27-03-2002 23:37):
nie tak szybko, mi chodzi przez 2,5 roku (!!!!!!) i nagle przestal dzialac jak wpisywalem haslo do w2000, po prostu przestal
fajne mientkie' klawisze logitechy maja to sie'm dobrze pisze
Ja niestety musze kompa dzielic z moim bratem (mlodszym) on i te jego gry to nawet najlepsza klawiatue zamorduja. Nawet bill, ze swoimi jedynymi sluszymi klawiaturami za 300 zeli nie da rady ;) .A tak swoja droga to niezle rozgadalismy sie :) licznik tak bil ze wskoczylem na Premium'a :)

grzeniu 27.03.2002 23:46

Cytat:

Neon (27-03-2002 23:41):

A tak swoja droga to niezle rozgadalismy sie :) licznik tak bil ze wskoczylem na Premium'a :)
No to trzeba by to opic... ;D

cz 27.03.2002 23:50

pic mozna bez okazji a Logitech DeLuxe kosztuje 65 PLN
dobra, bo to juz offtopic, a koles ma problem z CyClonem i pewnie zalamany :(

Neon 27.03.2002 23:52

Cytat:

grzeniu (27-03-2002 23:46):
Cytat:

Neon (27-03-2002 23:41):

A tak swoja droga to niezle rozgadalismy sie :) licznik tak bil ze wskoczylem na Premium'a :)
No to trzeba by to opic... ;D
oranzada? ;D

A za tego Media Techa cos z 15 zeli dalem i dziala narazie niezle :)

Dobra konczymy bo majonez nas zabije ;)

cz 27.03.2002 23:54

lepsza oranzada od Bolsa z metanolem (ostatnio popularny)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Mayeranek 28.03.2002 00:44

jak już się klawiaturami chwalimi, ja mam coś Made in China (Turbo-Plus) z połowy 1998roku i nadal działa!!! tylko przejściówka z DIN na PS/2. lubie sobie nawet pograć a ona niechce się skończyc i nie wiem kiedy ja zmieniel ;p

cz 28.03.2002 01:05

dobra, EOT i to definitywny, no chyba ze ktos wie jak Kijusowi pomoc :(

Kijus: zrob jak pisalismy, idz do kumpla i zobacz jak tam chodzi, potem bedziemy dalej myslec :)

EOT !

Weron 28.03.2002 10:04

Cytat:

kijus (27-03-2002 20:31):
Wiesz Weron nie mialem zamiaru pisac nic na twoj temat ale nie moge patrzec jak coraz wiecej takiej lamerii jak ty jest na sieci. Napisalem o sterownikach do nagrywarki dlatego iz myslalem ze beda do niej potrzebne dodatkowe sterowniki aby mogla nagrywac ale ty juz mailes sie czego przyczepic. I co, dowartosciowalo cie to? Poczules sie dzieki temu lepiej? No i co, od kiedy masz komputer? Rok, dwa i nadal szukasz POWER na klawiaturze?(Weron wiesz POWER to taki duzy przycisk na obudowie komputera, wylancza sie nim komputer) A jak jestes taki hacker to powiedz mi ile umiesz jezykow programowania? Bo ja 4. A pracowales kiedys w innym systemie niz windows? Chociaz w DOS`ie bo nie bede wspominac juz o Linuxie, Solaris`sie czy czystym Unix`ie. No wiem...zaraz powiesz ze jezykow programowania to ty umiesz 8 a teraz twozysz wlasny 9, a pracowales w 15(moze 40?: ) systemach operacyjnych. Tylko ciekawe jak by to bylo w praktyce... Najbardziej spodobal mi sie twoj tekst: " Zobaczyl bym przede wszystkim podlaczenie do plyty glownej(czy niebieski wtyk tkwi w plycie i takie rozne podstawy)" NAwet nie wiesz ze te "niebieskie wtyki" to IDE a wogole wcale nie musza byc niebieskie:)! Wogole to ciekawe ze takie teksty jak ty to daja tylko same lamy bo wyzywac umiesz ale jak pomoc to juz nie wiesz :)
Nie mam zamiaru rozpisywac sie tak jak ty.
Ale ci napisze, troche.
Po pierwsze nie mialem zamiaru cie urazic, ale skoro tak to odebrales to trudno.
Po drugie z tym power to chyba cos nie tak, w tym momencie to nie lapie o co ci chodzi( byc moze za duzo zielonego i w glowce sie ***i.)
Po trzecie jezeli chodzi ci o ten niebieski wtyk to specjalnie tak ci napisalem, zebys wiedzial o co chodzi czlowieku.
Po czwarte skoro tak sie chwalisz to sam jestes *****(jezeli znasz w ogole znaczenie tego wyrazu.
A w ogole co mnie obchodzi, ze umiesz tam 4 jezyki programowanie i pracowales na 10 systemach operacyjnych?
Zostaw to dla siebie. Jezeli jestes informatykiem to prosze bardzo(dosc cienkim zreszta skoro nie potrafisz zainstalowac nagrywarki).
Moim zawodem jest nawigacja, ktora obecnie studiuje(morska). Wiec nie musze umiec 10 jezykow i tyle samo systemow operacyjnych.
I napewno nie wyzywalem cie. Nie mowiac juz o tym, ze ...
Sam sie domysl co chcialem dalej napisac.
Mimo wszystko bez urazy, bo wiem, ze bladzisz.
Hehe.

obar 28.03.2002 11:03

kijus problem jak problem moze nabądź na wszelki wypadek jakieś RW i na tym testuj najlepiej z napisem HS bo szkoda tych werbatimek tak wyrzucać ..no chyba ze prowadzisz bar to podstawki są potrzebne..(chyba ze kupiłeś BOX'a to powinienś mieć przynajmniej jedną)..a co by było jakbyś zmienił z verbatimek na inną firmę???

pozdro 6

Pedros 28.03.2002 11:25

Pax panowie i ogólna uprzejmość...
Idą święta i lany poniedziałek - wtedy się lejcie... :)

Kijus - no widzisz :) - podepnij w innym kompie...
2. Skoro musisz z tym poczekać to może jeszcze raz mozolnie przerób swój,
to znaczy poodpinaj wszystko poza HD, nagrywarką, i grafiką, wczytaj defoltowy bios i zainstaluj od nowa system i nero, może masz inny program do nagrywania?
WIEM zajmie Ci to kupę czasu ale ...
3. Może zainstaluj inny system op i sprawdź? No sam już nie wiem co jesczcze...

I pytanie do innych bo nie znam ME:
Czy potrzebne są ASPI?
Bo jeśli są to musisz zainstalować
Pozdro & nara
PS. A tak z ciekawości - co siedzi u Ciebie w kompie? Tylko nie pisz że zły duch. :)

Pedros 28.03.2002 11:29

Cytat:

obar (28-03-2002 11:03):
kijus problem jak problem
ciach
a co by było jakbyś zmienił z verbatimek na inną firmę???
pozdro 6
On ma RW i zapisał x10. Tak sobie myślę, że to nie jest wina płyt. No bo taka nagrywarka i problem z Verbatimem? Ale może kupił z jakiejś zwalonej partii...
Hmmm...
No pozdro

bgn 28.03.2002 11:49

z zaciekawieniem przeczytalem cala dyskusje. Przyszedl facet co zna 4 jezyki programowania i nie daje sobie rady ze sprzetem. I mysle,ze to normalne, ze nie bardzo wie jak komputer dziala - wystarczy jak dzialaja mu napisane aplikacje. Nie ma co sie licytowac, bo przyczyna jest nie warta takiej dyskusji. Weron ma racje i nie ma co sie pieklic, bo niejeden kajtek z pogranicza podstawoki i gimnazjum jest bardziej biegly w znajomosci budowy i rozumienia "logiki"dzialania komputera i niejeden informatyk klepiacy np. programy oparte o bazy danych
typu magazyn czy system finansowo-ksiegowy.
Dlatego proponuje - informatyk- do studiowania budowy swojego peceta ( swoja droga ME to marny system)
Weron na morza i oceny, a my wszyscy do jajeczka

Pedros 28.03.2002 11:52

Tak jest :) :) :)

bgn 28.03.2002 11:59

PS. Jak mialem pierwsza nagrywarke- to plyty byly kolo 10 zeta i poszlo ni wiecej niz box - ale kolego INFORMATYKU nauka kosztuje, a informatyka jest pojeciem tak szerokim jak oceany Werona, tak ze sie nie wkurzaj a zacznij analizowac przyczyny. A moze masz po prostu nerona , ktory nie obsluguje twojej nagrywarki, albo masz walniety numer do niego. I tych jest kilka jest jeszcze troche i zadne forum za ciebie tego nie rozwiaze
Zreszta ja sie na tym nie znam - nie jestem informatykiem,
ale nie nazekam- mam madry komputer i nie wala ni sie plyty od BCT do TDK ultra

Ale sie rozpisalem

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:03.