Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   kazda plyta na smietnik?!?! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/kazda-plyta-smietnik-6973/)

Pedros 28.03.2002 12:06

bgn przestań bo nie nadążę przytakiwać :) :)
Ja zrąbałem trochę Verbatimów po 15 zet z Makro. Aż się w końcu nauczyłem (a nagrywarka miała buforek 1MB) i reszta płyt chodzi do dziś.
Verabtim jest OK.

cz 28.03.2002 13:17

wlasciwie Verbatimy de best ;D
mam tu wlasnie 20 TDK Reflex Ultra i Verbatimy maja ladniejsza glebie niebieskosci (szczegolenie SuperAzo ;D ) i lepsza powierzchnie do opisu (szczegolnie jak ktos ma drukarke do kompaktow, a sa takie cuda, sa)

Blazer0 28.03.2002 19:07

Po pierwsze Win ME to badziewie - wywal. Ten system na moim kompie sie notorycznie wieszal. Po drugie czlowieku znajac 4 jezyki programowania i kilka systemow operacyjnych, a przy tym nie wiedzac co to jest DMA jest rzecza dziwna, naprawde dziwna. To BARDZO dobrze, ze zwrociles sie o pomoc na forum, nikt nie ma zamiaru Cie tu atakowac tylko pomoc i wytlumaczyc.

kijus 28.03.2002 20:05

Wy tu dyskusje prowadzicie a ja caly dzien nic nie napisalem :)
blazer => No tak znam 4 jezyki a nie wiem co to DMA tak swoja droga mogl bymi to ktos wytlumaczyc ;)
A wogole dzisiaj zaopatrzylem sie w 3 plytki TDK nagralem jedna na 16x i bardzo sie ucieszylem bo wszystko poszlo dobrze...ale druga juz sie zwalila nie wiem od czego to zalezy...a trzeciej plytki nie nagrywalem jeszcze :) W kazdym razie znowu pojawil sie komunikat "Communication failure" zreszta pojawial sie on za kazdym razemkiedy zwalilem plytke...

grzeniu 28.03.2002 20:36

Oto cytat ze stronki: "DMA (Direct Memory Access)
Tryb komunikacji, w którym dane przesyłane są bezpośrednio pomiędzy dyskiem a pamięcią bez udziału procesora. Ten tryb przesyłania przydaje się szczególnie w systemach wielozadaniowych, kiedy podczas przesyłania danych do i z dysku procesor może zająć się innymi zadaniami".

A tak w ogole to myslalem, ze w miedzyczasie przejrzales zgrubsza cdrinfo, juz troche czasu jest twoj post na tapecie. Polecam - jest tu jesli nie wszystko to b. duzo na temat nagrywania. A sam widzisz, ze nie zawsze musi to byc takie proste jak sie wydaje.

&y 29.03.2002 11:29

if hardware.cdrw.ok then
case problem of
windows.registry.syf : windows.registry.repair;
disk.hard.syf : begin disk.defrag; disk.optymize; end;
windows.syf.total : reinstal.all;
disk.dma : disk.dma:=not disk.dma;
cdrw.dma : cdrw.dma:=not cdrw.dma;
appz.w.tle : appz.w.tle:=false; // off
chipset.via : begin if installed then via4in1.download.new; via4in1.install; end;
komp.kiepski : upgrade.komp //memory, disk, cpu
komp.overclocked : komp.overclocked:=false;
end
else if hardware.cdrw.dziala_u_kumpla=false then hardware.sent.service;

//Tak swoja droga, to naprawde dziwne, ze programista nie kojarzy skrotu DMA
//Ciekawi mnie w jakich jezykach programujesz...
Pozdrawiam :)

kijus 29.03.2002 12:01

&y fajny kod:)
A swoja droga nie jestem zadnym zaowodwym programistom, ucze sie dopier. NArazie umiem html,pascal,cpp,php(w tej kolejnosci sie uczylem:)

Pedros 29.03.2002 12:23

Cze. Jeszcze kiszka?
I jeszcze jedna rada - wywal programy działające w tle - antywirusy, dopałki, monitory i takie tam...
Pozdro
PS. I jeszcze jedna rada - weź młotek 5 kg i...

Pedros 29.03.2002 12:35

Sorry.
Nie zauważyłem tego appz.w.tle &y-ego
Pozdro

Slajer 30.03.2002 16:27

Hieh, a co w rozumiecie przez goscia znajacego sie na kompach? tego co potrafi/zna 8 jezykow? do mnie wszyscy laza z formatem z podworka (za kase ma sie rozumiec :) a na komach to sie nie za dobrze znam.

Czemu mu nagrywa normalnie cdrw? to wina nagrywary a nie tam jakiegos DMA czy innego niebieskiego wtyku na glownej
przecie hdd jest obojetne czy bedzie nagrywara bedzie burnowac cdr czy cdrw jak na moj gust to jest nie wypal fabryczny i ja na twoim miejscu bym go wymienil, zadna transmisja danych tu nie gra roli, albo masz cholernego fuksa i zawsze dostawales zwalone cdr w co watpie albo ta twoja nagrywara cos chrzani

czukcza 31.03.2002 00:37

sprubuj inna wersje nero a pedros moze miec racje (ALT+CTRL+DELETE) zostaw tylko explorer,cinject,systray i zobacz
wesolych

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00.