Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.09.2005, 20:58   #1
karel48
Dobre muchy nie są złe...
 
Avatar użytkownika karel48
 
Data rejestracji: 12.12.2004
Lokalizacja: Krakow
Posty: 528
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>


To ja dodam, że chyba się wkradł mały błąd z tymi trybami transferów,
UDMA-6 to według mnie ATA-133 (bez ultra), natomiast pisząc o ATA 150 miałeś na myśli chyba S-ATA 150, ale to z kolei inny interfejs.
Ogólnie uważam że zrobiłeś kupę dobrej roboty - całość napisana bardzo dokładnie a zarazem zwięźle, fotki super - jak dla mnie poradnik na piątkę (jestem starej daty dlatego nie na szóstkę).
__________________
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09),

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2005, 08:14   #2
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez karel48
To ja dodam, że chyba się wkradł mały błąd z tymi trybami transferów,
UDMA-6 to według mnie ATA-133 (bez ultra), natomiast pisząc o ATA 150 miałeś na myśli chyba S-ATA 150, ale to z kolei inny interfejs.
Ogólnie uważam że zrobiłeś kupę dobrej roboty - całość napisana bardzo dokładnie a zarazem zwięźle, fotki super - jak dla mnie poradnik na piątkę (jestem starej daty dlatego nie na szóstkę).
Cieszę się że poradnik Ci się podoba
Masz rację UDMA 6 to ATA 133, proszę aby Moderator skorygował błąd.
Przepraszam wszystkich zainteresowanych.
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline  
Stary 27.09.2005, 09:58   #3
legion
XII
 
Avatar użytkownika legion
 
Data rejestracji: 01.06.2004
Lokalizacja: WroceK
Posty: 4,991
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
no ladny opis
legion jest offline  
Stary 27.09.2005, 10:51   #4
slawekj
Guru
 
Avatar użytkownika slawekj
 
Data rejestracji: 12.07.2004
Posty: 5,308
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dodatkowe informacje odnośnie punktu 2.
W przypadku korzystania Intel Application Accelerator w Menadżer urządzeń pajawia się zakładka bez Ustawień zaawansowanych:



Rolę sterownika przejmuje Intel Application Accelerator instalując dodatkowy program z możliwością dokładnych ustawień.



Sprawdzając w Nero InfoTool mimo wskazań DMA off urządzenie ma ustawienie on i pracuje w UDMA.





Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-wlasciwosci-ultra-ata-controller.jpg   -intel-application-accelerator.jpg   -nero-infotool.jpg   -intel-application-accelerator-benq-1640.jpg  

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 27.09.2005 o godz. 11:14
slawekj jest offline  
Stary 27.09.2005, 11:04   #5
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Dodatkowe informacje odnośnie punktu 2.
@slawekj b.dziękuję za doprecyzowanie zagadnienia
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline  
Stary 27.09.2005, 19:11   #6
karel48
Dobre muchy nie są złe...
 
Avatar użytkownika karel48
 
Data rejestracji: 12.12.2004
Lokalizacja: Krakow
Posty: 528
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To ja jeszcze dodam, że w przypadku zainstalowanych sterowników IDE-SW z pakietu sterowników Nvidii do chipsetów płyt głównych opartych na układach nforce zakładka kanałów IDE również wygląda nieco inaczej a dodatkiem jest możliwość testu transferu dysków twardych zainstalowanych na poszczególnych kanałach (test nie dotyczy napędów optycznych).
Niestety nie mam osobiście zainstalowanych tychże sterowników, ponieważ lubią one sprawiać problemy - jednym z nich jest restart kompa przy próbie uruchomienia KProbe. Dodam jeszce że kiedyś pokusiłem się o kilka testów transferu w celu porównania w/w sterowników z tymi które oferuje system (WinXP Pro) i doszedłem do wniosku, że wolę mieć możliwość testów na Litku.
__________________
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09),

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 29.10.2005, 14:31   #7
marey
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika marey
 
Data rejestracji: 22.02.2002
Lokalizacja: Opole
Posty: 84
marey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nvidia Nforce 2 SW IDE
Dołączone obrazki
File Type: png nForce2.png (22.0 KB, 2756 oglądane)
marey jest offline  
Stary 07.12.2005, 18:51   #8
Upiór
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.01.2004
Lokalizacja: Ząbki
Posty: 5
Upiór w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem jest kurna taki.Nagrane z kamery mini dv płyty DVD-R czkaja sie w odtwarzaczu stacjionarnym chociaż odtwarza on/teoretycznie/wszystkie rodzaje płyt i firmatów.Odtwarzacz jest LG. Czy to wina firmy niższej półki?Czy trzeba kupić Kardona,Yamahę,Denona ?
Kto miał lub ma tego typu doświadczenia?
Upiór
Upiór jest offline  
Stary 12.01.2006, 21:22   #9
Blade2005
Dziecie Bhaala
 
Avatar użytkownika Blade2005
 
Data rejestracji: 31.12.2005
Lokalizacja: Athakatla
Posty: 36
Blade2005 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam , wszystkich wiem że to może nie odpowiednie miejsce żeby pisać o takich rzeczach ale czy da sie łączyć pliki filmów który sie składa z dwóch cześci i żeby w całość go złożyć.
__________________
Blade2005 jest offline  
Stary 12.01.2006, 21:40   #10
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,103
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak. Da się.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 13.01.2006, 14:05   #11
Blade2005
Dziecie Bhaala
 
Avatar użytkownika Blade2005
 
Data rejestracji: 31.12.2005
Lokalizacja: Athakatla
Posty: 36
Blade2005 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jak można to zrobić , możesz mi powiedzieć jeśli wiesz.
__________________
Blade2005 jest offline  
Stary 05.03.2006, 20:52   #12
s_tuden_t
PWr
 
Avatar użytkownika s_tuden_t
 
Data rejestracji: 20.12.2004
Lokalizacja: Wałbrzych
Posty: 4,954
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie ale zaryzykuje...

czy to prawda, ze nagrywarki DVD maja konkretne wymagania sprzetowe?
jesli tak to czym grozi nie spelnianie tych wymogow: nagrywarka nie bedzie nagrywac, proces nagrywania bedzie mogl zostac przerwany, czy moze cos z zupelnie innej bajki

bardzo prosze o informacje na ten temat. thx!
__________________


Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline  
Stary 07.03.2006, 09:30   #13
s_tuden_t
PWr
 
Avatar użytkownika s_tuden_t
 
Data rejestracji: 20.12.2004
Lokalizacja: Wałbrzych
Posty: 4,954
s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>s_tuden_t wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
okazuje sie, ze nie ma to zadnego znaczenia jakim sprzetem dysponujemy. DVD wypala plytki i nie ma tendencji do ich niszczenia. jest o.k.!

__________________


Nie Gadaj z Idiotą.
Sprowadzi Cię Do Swojego Poziomu.
Potem Pokona Doświadczeniem.
s_tuden_t jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.