![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Kupiłem nagrywarkę CD - RW i mam problemy !
Witam !
Kupiłem właśnie nagrywarkę LG - 8526B. Wiem, że to może nie najlepszy wybór, ale to już się stało. Mam niestety kilka problemów. Po pierwsze - w ogóle nie mogę zainstalować programu INCD do nagrywania pakietowego - po restarcie, w momencie uruchamiania się systemu i tego programu, pada mi system. Co prawda, znalazłem plik, który jest chyba za to odpowiedzialny i go tymczasowo usunąłem, ale wtedy, gdy InCD działał w tle, to miałem zużycie procesora na 100% ( tak mi pokazywał StatBar). Kolejny problem, to prędkości zapisu, a w szczególniości ich interpretacja w CD Speed Nero. Dla przykładu zapisałem płytę z prędkością 52 x, a gdy ją testuję w tym programie, to prędkość jest dużo niższa ( około 25). Kolejna sprawa, to interpretacja tych błędów C1 i C2. Nie wiem, czy tu liczy się wartość maksymalna, średnia, czy też suma błędów C1 ? I Jak interpretować błędy C2 ? Wiem, że trochę dużo tych pytań, ale to moja pierwsza nagrywarka i dlatego mam trochę wątpliwości, szczególnie, że mi raczej nie wystarczy to, że płytka się przegra i działa, chcę wiedzieć trochę więcej. Dla informacji podaję, żę komputer mam dość stary, bo PII 350, 192 Ram'u. Jeśli ktoś byłby w stanie udzielić mi jakiś rad, to z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich ! ro29 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|