![]() |
No wiec testy wypadly 100% idealnie, nagrywa w trybie p-cav , srednia predkosc wypalania wedlog Nero CD Speed to 30.5 X , overburning dziala rowniez 100% dobrze (sprawdzilem do 94 minut wypalone cd i 0 bledow odczytu) , rowniez z audio jest 100% dobrze, wypalilem dae test cd nero cd speed max predkoscia, sprawdzilem na niej jakosc i predkosci odczytow, quality score 100% , wszystko z najwieksza klasa.
Co do cdrw to nie dostalem nigdzie w moim zacofanym miescie CDRW x12 wiec testow nie robilem Teraz czekac tylko na 48x i bedzie frowac :) palenie CDRW 12x tez dziala bez problem 0 bledow na wszystkich testach, tu wrzucilem loga: http://213.25.245.96/~dvdsoft/test/nero.log[/quote] ================================================== ==================== ha,ha to działa !!! :-))))) wszystko OK :-)))) LG 40/12/40 :-)))) mam :-))) ha,ha !! |
Cytat:
|
No w koncu udalo mi sie osiagnac predkosc x40 :D i to na plytce platinum x32 :)
|
Cytat:
|
Skad moge scagnac JE3 ???
__ Pozdrawiam Lipas |
Cytat:
Testowalem na roznych cd, a podrzucam screeny z wypalania z Esperanzy x32: |
Wgrałem do LG 8320B Bios od 8400B i niestety kaszana. Przy próbie wypalenia płytki marki Samsung CD-R 80 (16x) ciągle występowały jakieś błędy ( i to niezależnie od prędkości). Powróciłem szybko do LG 8320B, bios 1.04 i problemy zniknęły. Co więcej, Nero pokazuje, że nagrywarka działa w trybie Z-CLV.
|
Liteon rulez!!!
|
CZY LITEON'A tez tak mozna przerobic ??? x32 na x40 ???
|
To smo tylko dla płyt Platinum CDRW 4-12.
|
Spawara działa rewelacyjnie zarówno na płytkach cdr jak i cdrw. Dołączam stosowny obraz z Nero CD Speed dla płytki Platinum 1-40
|
Mt. Rainier, a LG GCE-8400B !!!
Positive (+): - Uses P-CAV writing technology - Writing quality is very good! - Drive is quiter than Z-CLV recorders - 8MB Buffer - Supports "SuperLink" anti-buffer underrun technology - Mt. Rainier would be supported with a firmware upgrade - Supports HS-RW standard - Supports DAO-RAW - Supports reading/writing of SubChannel Data - Supports hardware EFM correction (SD2 v2.51.x) - Supports CD-Text (reading/writing) - Supports Overburning (up to 99mins) - Offers two years of warranty Powyższy fragment pochodzi z cdrinfo.com i sugeruje, że nagrywarka będzie obsługiwała Mt. Rainier'a, jeżeli pojawi się odpowiedni bios. Paweł K. |
Przepraszam Cię kolego, ale takiego biosu, przez moją niedbałość już nie posiadam.
Paweł K. |
Można ponownie wgrać bios w wersji 1.01, jak i 1.04 do tak upgradowanej nagrywarki.
Oczywiście pod warunkiem jeszcze pracującego urządzenia !!! Paweł K. Cze! Czy mógł byś umieścić gdzieś bios v1.01 do LG32? Pozdrawiam Barnej |
Odpowiedź na pytanie :
"ja mam jeszcze jedno zapytanie : dlaczego u synka o xywce "pawka" max prędkość zapisu została osiągnięta DOPIERO w ok. 55 min. nagrania, a wszystkim innym na ok. 20-którejś - 30-którejś min.??? Przecież metoda p-cav polega na tym, że nagra zapisuje z max. prędkością właśnie ok. 30- którejś minuty... CZY ZALEŻY TO MOŻE OD KOMPA???[/quote]" Cześć baranku, proponuję udać się do szkoły lub poprosić innych kolegów o wyjaśnienie. Nie mam czasu zajmować się odpowiedziami na pytania typu: .."dlaczego lód jest zimny, woda płynna, ogień gorący" Z politowaniem: Paweł K. oto zrzutu z cdrinfo.com |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55. |