![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Gość
|
A teraz tak na poważnie, bez RULEZ'ów i THE_BEST'ciaków ;)
Ja osobiście miałem do czynienia z obiema nagrywarkami tych firm.
Tak się akurat złożyło, że miałem okazję przez dłuższy okres czasu przetestować i LiteOn'ka i LG'ka. Obie x40. Ale LiteOn czasami odmawiał współpracy z niektórymi płytkami, więc należało upgrade'wać bios. LG natomiast nie miał problemu z żadną płytką, brał to, co mu siś podało na tackę ![]() Poza tym sam design LiteOn'a nie podoba mi się (wiem, wiem, rzecz gustu). Inna sprawa, często słyszę od klientów, że mają problemy ze swoimi litkami, fakt pewna część z nich nie ma pojęcia o kompach, a co dopiero o nagrywarkach do nich. Ale pozostałe osoby, które narzekały, 'były w temacie'. Im nowszy model, tym większa funkcjonalność napędu. Ale przecież to jest oczywiste ![]() Tak więc bywa różnie z tymi Litkami. Ogólnie, nie mam nic do napędów LiteOn. Jeśli zaś chodzi o LG, hm, płytki łyka wszystkie, nawet baardzo stare i porysowane ( połamanych i mokrych nie sprawdzałem ![]() Design LG'ków jest bardzo przyjemny dla oka, i wydaje mi się, że Napęd pracuje cicho w porównaniu do Liteon'ów. No i to nieszczęsne PIO ! Duży MINUS dla LG. Ale cóż, nie my o tym decydujemy. Mój LGx32 działa bezproblemowo (odpukać) i dzięki mu za to ![]() Szybszy napęd jest mi niepotrzebny, nigdzie mi się nie spieszy ![]() I to by było wszystko z mojej strony ![]() Pozdrawiam i życzę TRAFNEGO wyboru. PS'Sorry za ewentualne błędy, ale ostatnio mało sypiam' |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Gość
|
Acha, a sprawę typu "LG i LiteOn a łamanie zabezpieczeń" pozostawiam bardziej zaawansowanym w tym temacie Forumowiczom.
|
![]() |
#33 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Ja miałem okazję przetestować dwa Liteony (oba 40125W) oraz poczciwą 16x LG. Wiem, ze nie ma tu co za dużo porównywać bo max prędkosci obu napędów różnią się troszke ,ale odrazu powiem,że ta 16 to była jedna z lepszych nagrywarek jakie miałem (działa do dziś u kolegi), natomiast Liteony padły oba - jeden wypalił około 400cd, drugi jakieś 20. Wiem, że miałem pecha na Litki, ale nie zmienia to faktu,że zraziłem się co do jakości tych nagrywarek. Trudno wypowiadać mi się na temat 40 LG poniważ znam je tylko z testów na stronach www, ale wydaje mi się ,że są porównywalne do 40 liteona, obie posiadają dużo zalet oraz wady dlatego spór czy wybrać jedne czy drugie oraz które są lepsze pozostanie zapewne nie rozstrzygnięty. Polecam dostosowanie sprzętu do swoich potrzeb
![]()
#34 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.06.2002
![]() |
ja uzywam litka jest naprawde dobry radzi sobie z
zabezpieczeniami bez problemow i nigdy nie mialem z nim klopotow jezeli chodzi oo awarie sprzetu ![]()
#35 | ||
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
no ale czy np plextor albo tak sa az takie ladne ?
![]() |
#36 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Ja tylko podalem swoje spostrzezenia bez mowienia czy Plex czy Teac sa ladniejsze... nawiasem mowiac jak dla mnie to najladniejsze sa TDK pozniej LG, Plextor a dalej -tak samo brzydkie :-D - Teac i Liteon hehehe
#37 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Taa Teac moze i jest brzydki .....ale ma charakter i bogate wnetrze
![]() O. |
![]() |
![]() |
#38 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Stara ale obra metoda gdy ma się do wyboru dwie porównywalne rzeczy ! Bierz monetę 1PLN i jak reszka bierz LiteOn'a jak orzeł LG jak na krawedzi bierz PLEXTORA i tyle ... ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#40 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
mam Litka i jestem z niego bardzo zadowolony (od maja), opieralem sie glownie na opiniach zawartych na tym forum. Mam chyba niezly sluch i jakosc muzyki mi pasi (skonfigurowalem poprawnie EAC
![]() Polecam
#41 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
JA mam Liteona, mialem LG i uwazam ze nagrywarki tych firm sa bardzo dobre. Nigdy nie zawiodłem sie na LG i jak dotad nie zawiodlem sie na Liteonie. Jak kupisz jedna czy druga to pewnie bedziesz zadowolony.
|
![]() |
![]() |
|
|