![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Ja mam LGx24 - model nie łamie SafeDisca, ale na moje problemy wystarcza, problemów żadnych nie mam i jestem zadowolony, zwłaszcza że mam ją za friko od kumpla
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak wiesz, mam LG GCC-4120B, firmware v.2.02. Tak sobie myślę, że może i moja ma sprzętową obsługę UDMA i można jakoś to uruchomić. Miałbyś jakiś pomysł? A celowo okaleczanie to zdarza się na rynku IT. Ostatnia heca z radeonami na przykład. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Թ
Cytat:
Wszędzie piszą, że dopiero ATA/ATAPI-4 (98 rok) wprowadza UDMA, natomiast ATA-2 (96 rok, inne nazwy: Fast-ATA, Enhanced IDE, ANSI -ATA interface with extensions) tylko Multi Word 1 i 2. Czy widziałeś gdzieś, że jakiś producent używa określenia ATA-2 na UDMA33? Tak sie uparłem, bo w co drugim wątku na tym forum powtarza się słówko dma/udma i chcę to sobie uporządkować. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Hmmm... troszkę to poza tematem... Gdzieś widziałem takie utożsamienie (być może błędne, jak znajdę wyślę Tobie linka na priv.). Poza tym rzeczywiście niezły bałagan z tymi oznaczeniami
![]() ![]() ![]() Pozdrowiam PS Zobaczę czy znajdę jakiś ciekawy biosik do Twojego napędu. |
![]() |
![]() |
#5 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Temat na tym forum jest tak oklepany jak ... Proponuję zacząć od opcji szukaj. Napewno znajdziesz odnośniki do literatury fachowej która różni się w poglądach od odczuć niektórych forumowiczów. Możesz też zacząć od szukania postów z moim udziałem. Ale zacznij od www.tomshardware.pl - tam są podstawy i rys historyczny napędów IDE. Ale jakbyś miał wątpliwości to napiszę Ci wyraźnie, że: udma2=ata33, udma6=ata133, udma5=ata100, udma4=ata66. Gdzieś doczytasz, że uma3 się nie przyjął. DMA to historia z zupełnie innego filmu, ale pokolei. Powodzenia 8)
![]() |
#6 | ||
Թ
Cytat:
Oklepany, oklepany, ale nie zawsze z dobrej strony te klapnięcia. Cytat:
Jesli przyjąłbym Twoją logikę, to wskazałbym w twojej wypowiedzi 4 błędy merytoryczne. Tylko po co? Skoro piszesz tak ironicznym tonem, to znajdź mi jakikolwiek wyjątek z mojego postu, w którym wystepuje niezgodność z tym co Ty napisałeś i co napisali na www.tomshardware.pl. Sprawa kultury wypowiedzi to też oklepany temat... Ostatnio zmieniany przez pali : 07.03.2003 o godz. 19:27 |
||
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ponowie... Spójrzcie na temat
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mam prosbe - ustalcie NA PRIV jak to jest naprawde - a potem wrzuccie wyniki tych poszukwian tutaj - najlepiej ze zrodlami
sam chetnie uporzadkuje wiedze - jakas tam posiadam, odnosnie standardy przesylu i interface - ale nie chce sie wdawac w tak zaawansowana dyskusje z lukami w wiedzy - wiec poczekam grzecznie az osoby zainteresowane wyjasnia MIEDZY SOBA co i jak - i przedstawia jakies MERTYORYCZNE stanowisko (nie twoerdze ze ktos gada glupoty - ale sa tu pewne rozbieznosci...)
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Święte słowa Sid
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Harry-Torun : 07.03.2003 o godz. 19:52 |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Nowe LG są fajne, ale czasem pojawiają się problemy z wrganiem nowego firmware. Mam nadzieje, że firma będzie się pozytywnie rozwijać. W końcu moja pierwsza nagrywarka to było LG.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#12 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
PROSILEM NA PRIV!!!!!!!!
![]() |
#13 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
DMA to nie jest UDMA. Czy już mam 5 błędów merytorycznych? 8)
![]() |
#14 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#15 | |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat: