![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2006
![]() |
Problem z nagrywarką nec dvd rw ND 4550A
Witam! Dostałam nagrywarkę parę miesięcy temu i spisywała się w miarę normalnie.Nie wszystkie płyty nagrywała ,ale cóż... takie życie.Ważne ,że jakoś sobie radziła z dvd (najczęściej były to Verbatiny). Nagrywarki urzywałam sporadycznie.Dziś wystąpił taki problem: nagrałam płytkę i potem chciałam ją skopiować na dysk.Dałam kopiuj i się okazało że jednego z filmów nie może skopiować bo wystąpił błąd. Wzięłam drugą płytkę ( na szczęście miałam RW ) i wystąpił taki sam problem. Jeden film się dało skopiować, drugi NIE ! , trzeci pozwolił się z powrotem nagrać na dysk bez problemu. Powtórzyłam takie " badanie" z pięć razy .Zawsze z takim samym wynikiem. Jedne filmy dawały się kopiować inne nie .Wreszcie trafiłam na wasze forum i znalazłam taki program który pokazuje błędy .Nero CD speed wykazał < Błąd -UNRECOVERED READ ERROR (031100) >Jeśli opisałem problem nieco chaotycznie przepraszam ,ale mam nadzieję że i tak zrozumiecie. Jeszcze jedno : mam w komputerze odtwarzacz dvd i w nim te płyty zachowują się dokłanie tak samo
Ostatnio zmieniany przez alicja1 : 03.09.2006 o godz. 03:31 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|