![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2003
![]() |
LiteOn LTR-40125S - problem
Witam
Mam problem z nagrywaniem płyt, starcilem juz okolo 10 cd. Nagrywam w Nero 6.0.0.9, nagrywarka LiteOn LTR-40125S (firmware:ZS0R), system WinXP ProSP1. Gdy plyta jest nagrywana, bufor jest stały - 97-98% ale w pewnym momencie Nero sie zamyka, wyskakuje "niebieski ekran" z informacja ze system zostal zamkniety i trzeba go zrestartowac ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
pare rad:
- sprobuj uzyc starszego nero - sprawdz dma, i podpiecie kabli - z dyskiem/systemem w szystko w porzadku ![]()
#3 | |||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym ASPI jest zainstalowane, systemowa usługa nagrywania cd w XP jest wylaczona, w Nero Info Tool wsyzstko wynajduje jak nalezy, ale nadal nagrywac nie mozna. Zdarza sie ze plytke uda mi sie nagrac, ale zaraz po nagraniu i wyjsciu z Nero pojawia sie "niebieski ekran" i pozostaje wcisniecie Reset ![]() Nie wiem co tu jest grane... Edit: Nie wiem czy to moze miec wplyw na cos, ale po zainstalowaniu najnowszysch sterownikow VIA4in1 4.49, nie moge zmieniac ustawien DMA w manadzer urzadze/kontroler IDE ATA/ATAPI Channel/ Primary (Secondary)Ultra ATA/Atapi Channel (kiedys pokazywalo tam we wlasciwosciach ustaweinia DMA, teraz nie) i musze uzywac programu DMA Tool (z pakietu VIA4in1) Ostatnio zmieniany przez maciasso : 07.09.2003 o godz. 15:05 |
|||
![]() |
![]() |
#4 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
moze ram/procek niewyrabia (urkuszenie, przegrzanie)
czy jakis inny program/gra zawiesza cie sie ![]()
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...hmmm
podkręcone masz FSB ...? ,pamięci ...? .Kiedyś miałem podobny problem ,winą były pamięci DDR 333Mhz po zmniejszeniu taktowania na 266 Mhz problem zniknął .Trudno coś poradzić ,może zmiana sterowników do IDE ?
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.09.2003 o godz. 15:11 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
Cytat:
Ja mam podobny (jeśli nie identyczny) problem. Używam w2k. Czasem udaje mi się nawet nagrać kilka płytek ale np. gdy chcę wyłączyć kompa, to już się wywala. Innym razem wysypuje się po nagraniu w podczas weryfikacji. A innym razem to już nawet w czasie nagrywania płytki. Pojawiają się różne bluescreeny. Sprawdzałem dysk, taśmy sygnałowe, ramy. Pozostała jeszcze płyta główna no i nagrywarka. Chciałbym, że to była ona, bo mam jeszcze gwarancję ![]() A Tobie udało się już rozwiązać ten problem?
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
Udało mi się rozwiązać mój problem po tym jak okazało się, że zwisy mają miejsce nie tylko w czasie nagrywanie ale także przy przegrywaniu dużej ilości danych z dysku na dysk.
Okazało się, że winna jest karta dźwiękowa SB Live! Wyjąłęm ją i teraz jest ok.
|
|