![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Nie będę zaczynał nowego topica - po poście Cany przesiedziałem wieczór nad testami na swoim sprzęcie i:
1. mam przed sobą Celine Dion - A New Day Has Come - Sony Music Entertaiment (Canada) "Columbia" - oflagowaną ze wszystkich stron naklejkami o "braku możliwości odtwarzania na pc/mac - płyta w oryginale. Widać na niej 17 tracków audio i 1 data, ale też w zależności od tego - co w jakiej kolejności zrobiłem 2. mam u siebie ASUS 520/a czy jakoś tam i LTR-24103S (xb03). NIE MIAŁEM problemu ze skopiowaniem tej płyty ze swoich (OBYDWU) napędów. Oczywiście w zależności od tego w którym napędzie była płyta, czy wczytana wcześniej czy za pomocą jakiegoś programu, jakiego programu - to napędy się pluły, prztykały, gwizdały jak czajniki ale... nie wysuwały płyty I tak: Po włożeniu płyty do LTRa i wczytaniu i dopiero uruchomieniu Clone 3.4.1.1 Clon zobaczył tylko jedną sesję - 17 audio tracks. Po drugiej ani śladu. CDText widoczny. Po wczytaniu (wciągnięciu) jej Clonem widoczne dwie sesje, CDText raz jest, raz go nie ma. Kopie dają się wykonać - w locie i przez obraz - nie udała się tylko kopia z zaznaczonym odczytem subkanałów data - 1 raz - więcej nie próbowałem. Log z Clona w załączniku (jakby co) Do powyższego loga - nie udała mi się kopia obydwu sesji (audio i data) - za każdym razem otrzymałem niezabezpieczoną kopię - ale to jeszcze sprawdzę. (poprawka w PS) TYLKO Clonem udało się odczytać tę płytę z ASUSA 52x. Bez Clona sobie prztykał i znacząco do mnie jęczał. ![]() Wczytanie przed i po uruchomieniu EasyCDDAExtractor (z LTRa) skutkowało odczytem całej płyty (z CDTextem) i możliwością zrzutu na dysk. Sprawdziłem. Kopia działała bez jakiegoś pogorszenia dźwięku. Widoczne było 18 tracków, razem z data. Z tego programu i LTRa u mnie zrzut wykonywał się z prędkością średnią 26x. W EACu dopiero widać było 18 tracków po wciągnięciu płyty przez EACa. W innym wypadku pojawiało się 17 okienek (jedno na drugim) o błędzie i Close(d). Tracki można było zrzucać z różnymi prędkościami - imidża nie robiłem. EAC zrzucał bez błędów - w końcu to nowy oryginał. Po nagraniu - All OK. Mój odtwarzacz od SBLive głupiał - płyty nie widział, ale raz dawało się odtworzyć traki bezpośrednio z płyty (przez Open Media Files) a raz nie ![]() ClonyXXL zgłupiał - pokazał, że jest płyta audio i żadnych zabezpieczeń. WinOn zobaczył płytę dopiero przy CD-Copy ale bez CDTextu, przy projekcie CDText głupiał. Mam: Win98SE, płytę na VIA i Fujitsu 40GB/7200 RPM. Wnioski: 1.Jakie by to zabezpieczenie nie było LTR24103s przechodzi je koncertowo. Sorry za reklamę - ale tak u mnie jest. Napis SonyDADC wskazywałby na Key2Audio? 2.Takie zabezpieczenie daje się odczytać nie tylko na starych napędach (ASUS 52x) i nie tylko pod np. DOSem (a propos - Eksplorator Windoz nie widział płyty wcale) 3.Faktycznie - ciężko płytę odtwarzać na PC, ale po skopiowaniu już nie ciężko. 4. Teraz poproszę swojego "plugina" w audio o wypożyczenie innych płyt (w Sony jest tego podobno coraz więcej) w celach testów. Szkoda tylko, że nie mogę cały czas mieć kilku nagrywarek. ![]() Pozdrawiam PS. Sprawdziłem - udało mi się wykonać zabezpieczoną kopię płyty, oczywiście Clonem, tak jak w logu. Śmieszna sprawa - tego zabezpieczenia na kopii nie widzi wcale LG52x - a może jest to kwestia windozy - sprawdzałem na zwykłym 98. Widzi je natomiast mój LTR a Asus52x działa tak jak na oryginale.
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |