Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.04.2002, 13:36   #1
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie będę zaczynał nowego topica - po poście Cany przesiedziałem wieczór nad testami na swoim sprzęcie i:
1. mam przed sobą Celine Dion - A New Day Has Come - Sony Music Entertaiment (Canada) "Columbia" - oflagowaną ze wszystkich stron naklejkami o "braku możliwości odtwarzania na pc/mac - płyta w oryginale.
Widać na niej 17 tracków audio i 1 data, ale też w zależności od tego - co w jakiej kolejności zrobiłem
2. mam u siebie ASUS 520/a czy jakoś tam i LTR-24103S (xb03).
NIE MIAŁEM problemu ze skopiowaniem tej płyty ze swoich (OBYDWU) napędów.
Oczywiście w zależności od tego w którym napędzie była płyta, czy wczytana wcześniej czy za pomocą jakiegoś programu, jakiego programu - to napędy się pluły, prztykały, gwizdały jak czajniki ale... nie wysuwały płyty
I tak:
Po włożeniu płyty do LTRa i wczytaniu i dopiero uruchomieniu Clone 3.4.1.1 Clon zobaczył tylko jedną sesję - 17 audio tracks. Po drugiej ani śladu. CDText widoczny.
Po wczytaniu (wciągnięciu) jej Clonem widoczne dwie sesje, CDText raz jest, raz go nie ma.
Kopie dają się wykonać - w locie i przez obraz - nie udała się tylko kopia z zaznaczonym odczytem subkanałów data - 1 raz - więcej nie próbowałem.
Log z Clona w załączniku (jakby co)
Do powyższego loga - nie udała mi się kopia obydwu sesji (audio i data) - za każdym razem otrzymałem niezabezpieczoną kopię - ale to jeszcze sprawdzę. (poprawka w PS)
TYLKO Clonem udało się odczytać tę płytę z ASUSA 52x.
Bez Clona sobie prztykał i znacząco do mnie jęczał.

Wczytanie przed i po uruchomieniu EasyCDDAExtractor (z LTRa) skutkowało odczytem całej płyty (z CDTextem) i możliwością zrzutu na dysk. Sprawdziłem. Kopia działała bez jakiegoś pogorszenia dźwięku. Widoczne było 18 tracków, razem z data. Z tego programu i LTRa u mnie zrzut wykonywał się z prędkością średnią 26x.

W EACu dopiero widać było 18 tracków po wciągnięciu płyty przez EACa. W innym wypadku pojawiało się 17 okienek (jedno na drugim) o błędzie i Close(d).
Tracki można było zrzucać z różnymi prędkościami - imidża nie robiłem. EAC zrzucał bez błędów - w końcu to nowy oryginał. Po nagraniu - All OK.

Mój odtwarzacz od SBLive głupiał - płyty nie widział, ale raz dawało się odtworzyć traki bezpośrednio z płyty (przez Open Media Files) a raz nie
ClonyXXL zgłupiał - pokazał, że jest płyta audio i żadnych zabezpieczeń.
WinOn zobaczył płytę dopiero przy CD-Copy ale bez CDTextu, przy projekcie CDText głupiał.
Mam: Win98SE, płytę na VIA i Fujitsu 40GB/7200 RPM.

Wnioski:
1.Jakie by to zabezpieczenie nie było LTR24103s przechodzi je koncertowo. Sorry za reklamę - ale tak u mnie jest.
Napis SonyDADC wskazywałby na Key2Audio?
2.Takie zabezpieczenie daje się odczytać nie tylko na starych napędach (ASUS 52x) i nie tylko pod np. DOSem (a propos - Eksplorator Windoz nie widział płyty wcale)
3.Faktycznie - ciężko płytę odtwarzać na PC, ale po skopiowaniu już nie ciężko.
4. Teraz poproszę swojego "plugina" w audio o wypożyczenie innych płyt (w Sony jest tego podobno coraz więcej) w celach testów. Szkoda tylko, że nie mogę cały czas mieć kilku nagrywarek.
Pozdrawiam

PS. Sprawdziłem - udało mi się wykonać zabezpieczoną kopię płyty, oczywiście Clonem, tak jak w logu.
Śmieszna sprawa - tego zabezpieczenia na kopii nie widzi wcale LG52x - a może jest to kwestia windozy - sprawdzałem na zwykłym 98. Widzi je natomiast mój LTR a Asus52x działa tak jak na oryginale.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.04.2002, 14:27   #2
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Pedros (19-04-2002 13:36):
(...)1.Jakie by to zabezpieczenie nie było LTR24103s przechodzi je koncertowo. Sorry za reklamę - ale tak u mnie jest.
Noo nie przepraszaj... reklamuj, reklamuj ile sił!!!
My Liteonisci zawojujemy cały świat ;D
Plemnik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: