![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Cytat:
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
troche temat odgrzeje.
Dzis zmianilem bios na QS0C oficjalny, po tym kupilem Memorexa RW 24X. Nie wiem teraz czego to wina (biosu czy plytki) ale z 24X jeszcze nie nagralem jej poprawnie, bufor skacze, czasem wywala nagrywanie, a jak sie nagra to nie da sie odczytac. Jak myslicie, wrocic do starszego biosu, czy plytke wywalic??
|
|
#3 | |
|
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#4 | |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
Najgorsze, ze nie moge wgrac starszego biosa, wyskakuje komunikat, ze nie znaleziono napedu. CD-R nagrywa i odczytuje OK, tylko to RW... Podejlijcie jakas sugestie jak wgrac starszy bios
|
|
|
#5 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Pamiętam, jak kupiłem Memorexy RW-US 16-24x, nieco taniej niż mało dostępne Verbatimy, pochwaliłem się tu, a ktoś mi zwrócił uwagę, że są kiepskie - i faktycznie tak jest. Potem pojawiły się w sprzedaży płyty Esperanza RW-US, a ostatnio Dysan. Wszystki pochodzą od Infodisc'a i mają ten sam kod ATIP, i nagrywają się tak samo - to znaczy kiepsko, choć Lite-On 48246 @52 robi to nieco lepiej niż combo LG 4480 - na Lite-On'ie jest sporo żółtych pól, a na LG bywają czerwone, i faktycznie są kłopoty z odczytem.
Płyt tych nie chce też czytać napęd CD Asus 50x, który bez problemu, choć wolno, czyta wszystkie inne RW, w tym Verbatim RW-US 24x. Niestety, do żadnego z powyższych napędów nie było od dość dawna update'u firmware'u, więc nie liczę już na to, by producenci poprawili obsługę tych płyt. Może kolejny firmware do 52327 coś zmieni? Wydaje mi się jednak, że te płytki po prostu są kiepskie, i żadne nowe biosy nic tu nie wniosą. A Verbatimy są już bardzo niewiele droższe.
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2003
![]() |
JA mialem "okazje" kupic jedna taka plytke. Ale sie naklalem. Goraco niepolecam. Nie ma nic gorszego.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2002
![]() |
Wywal płytke.
Ja kupilem tez Lite-ona 52327S i wszystko śmiga pieknie, oprócz Memorexa 24x Wypalalem 5 razy ta sama plytke i dopiero za 5 razem weryfikacja nagranych danych byla poprawna. pierwsze 4 byly z ogromna iloscia bledów. Podaj Part number twojej plyty(na odwrocie pudelka). Moja to 837240. Lg 48x24x48x tez sobie z nia nie radzi. Do d*** plyta i kasa w bloto P.S. Jak sprawdzic aktualny bios?? |
|
|
|
|
#8 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.10.2002
![]() |
Aha i jeszcze jedno. Moj beznadziejny Memorex 24x stał sie posłuszny gdy nagrywam metodą disc-at-once.
Przy track-at-once 24x => 5 na 5 prob nie udalo sie. Przy disc-at-once 16x ISO Level2 => 3 na 3 pozytywnie. Moze cos w tym jest! Wszystko nagrywalem jedno po drugim. |
|
|
|
|
#10 |
|
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
A u mnie czy to track, czy disc at once Memorex i tak jest do bani........
|
|
#11 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2004
![]() |
mam to samo
memorex 24x i średnio co trzecie nagranie da sie odczytać poprwanie
to płytki to poprostu szit
|
|
|
|
|
#13 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
U mnie Verbatimy 24x sa za 5 zl.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a ja sie skusilem na EMTECa CD-RW HS 700MB
ogolnie to mam niefart to plyt RW ![]() zazwyczaj nagram na takie RW z 5 razy i plyta idzie do kosza, a do tego jeszcze z tego emteca zlazi mi nadruk (to sreberko )wzialem do lapy plyte i patrze ze reke mam w sreberku, patrze na CD i mysle: "no ladnie" ![]() szczerze mowiac to te dzisiejsze RW HS/US sa do dupy ale widze ze jeszcze o Verbatimach wspominacie, naprawde warto? jakies problemy? bo szkoda znowu 5 zyla na RW wydac jak za ta cene moge 5 zwyklych CD-R wypalic
![]() |
|
|