![]() |
teraz w DVD nie ma faworyta.
Moze ten Nec1300A ?? albo jakis pionier czy super drogi plextor ? Ew. Cos z litowego jak sie poprawi. |
Cytat:
ale, jak mówi nimal jeśli zarządzasz większą flotą pieniędzy ;), zainwestuj w nagryware DVD :) Na pewno się przyda i będzie niezłym bajerkiem, nie pożałujesz. Tu polecam również LG, zresztą w dziale dvd/vcd forum też coś o tym wiedzą. Pozdrówki! |
Cytat:
podejrzewam ze sobie jaja robisz, ale jak pytasz to odpowiadam ;) moje zdanie w kwestii lg jest niezmienne - sprzet dla mas, nienajgorszy, ale zadna rewelka (ja omijam szerokim lukiem) a w kwestii combo podobnie - jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego - tym bardziej ze w tej samej (albo i taniej) cenie dostaniesz oddzielnie spaware litka i dvd asusa lub toshiby - a to wycisnie Ci o wiele wiecej a jak masz zamiar wydac prawie 400 pln na napedy to lepiej doloz niewiele ponad 100 i kup spaware dvd |
ja mam tego litka 52x32x52. i nie narzekam na niego wcale. 3ci miesiac mija i mam juz na koncie 649cd. bylo pare spalonych ale to nie bezposrednia wina nagrywarki :) fakt jest troszke glosna ale jak sie wlaczy winampa to nie slychac jej :D srednio nagrywam po kilkanascie cd dziennie z predkoscia 40x i juz nie wiem co napisac wiecej.
dobry wybor :) |
moje zdanie jest takie, ze jesli bedziesz wypalal bardzo, bardzo malo to combo wtedy zleci ;)
ale piszesz, ze chcesz "przecinac" oryginalne plytki, w tym przypadku polecam kupic "czystej krwi" nagryware || |
Jak juz to na gwiazdke spawarke ale DVD !!!
jak ktos teraz kupuje nagr.. cd-rw ! to tak jak by kupowal pentium 2 -300mhz !!! +64mb ramu !! |
dzieki za odpowiedzi na moje pytanie, cos juz wiem, pewnie skonczy sie na jakiejs LG.
ALE co sadzicie o takim cudzie na przyklad: COMBO LG 52/24/52/DVDx16 OEM (GCC4520). z tego co czytam to jest nagrywarka : ) CD-ROM, ale tez pewnie zwykly naped DVD. Tylko co on taki wolny, ten naped DVD...... Mam przed nosem cennik PIONEER'a i w specyfikacji stoi tak: 16x/40x. Co znaczy owe 40x w pioneerze, ktorego nie ma dla LG ? I co w ogole zrobic z tym combo ? OK - wiem, ze jest opinia, ze combo to szajs, ale czy tak jest rzeczywiscie ? dzieki za pomoc. c. |
Ja mam Teac CD-W540E 2.4A i tego juz pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale moja druga spawarka to LTR-52327S i musze przyznac, ze to bardzo przyjemny sprzet, niektorzy maja z nia problemy... ale to pewnie po czesci wina sprzetu.
Mi dziala pieknie i jestem z niej bardzo zadowolony. |
Ja mam LG GCE 8523B 52/24/52 i przy prędkości 48x jest cicho(może jakiś bład)
Przy wypalaniu na samym początku przez 5-7 sejund jest głośna, al potam jakby zwalniała i jest chihutko. Płytke udłąo mi się nagrac w 2,45 s |
Jak tydzien temu bylem na gieldzie i znajomy poszedl sie popytac o LiteOna (mial sie pytac o chipset 6) no i nie bylo w jednym stoisku wogole LiteOna, no ale sprzedawca od razu polecil koledze MSI, ze niby jest lepsze od LiteOna i to wogole wymiatacz na rynku...
Litka na chipsecie 6 wogole nie znalazl. Ja bym kupil np to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18781260 |
Cytat:
|
Lg
Cytat:
Nie znajdziesz obecnie nic lepszego na rynku poza LG. LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił, więc zostaje LG i to bym kupił. Nagrywarke od firmy która zapoczątkowała nagrywanie na prywatne użytki i tak jak dawniej robiła dobre nagrywarki z początkowych serii 8X tak i teraz wymiata. ;) |
Mam zamiar to zrobić. Skriny umieszcze tak po 22 grudnia.
|
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu :) ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione :)
|
Ja też mam dylemat co sobie sprawidź na gwiazdkę. Kupię se Liteon 52x32x52x zobaczymy co z tego wyjdzie. ;p :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00. |