![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Mam pytanie do użytkowników Neca ND-3520A. Czy uważacie że ta nagrywarka chodzi u was głośno podczas odczytu płyt CD? Kupiłem ją ostatnio, słyszałem same pochwały, spodziewałem się niezłej nagrywarki (ludzie mówili m. in. że jest cicha). Niestety rozczarowałem się. Jest głośna jak traktor i w dodatku na dzień dobry spaliła mi płytę. Ale głównie chodzi mi o to, żeby była cicha. Napiszcie jak jest u was...
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Witam
eeetam glosno mozna sie przyzwyczaic ja po kilkutygodniowym uzytkowaniu uwazam ze nie jest to traktor a jesli Ci sie tak wydaje to mozesz go wyciszyc
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Bez przesady, chyba prawdziwych traktorow nie slyszales, zawsze mozna skorzystac z czegos takiego jak nero drivespeed itp.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
re:
Satysfakcjonujący poziom hałasu w drivespeedzie osiągam przy szybkości 8x. Jednak taka szybkość mi nie wystarcza. Obniża mi się komfort pracy. Albo rybki albo akwarium. Co do porównania hałasu do dźwięku traktora, to chyba rzeczywiście trochę na wyrost użyłem tego sformułowania (ale np. zasilacz z komputera mojego brata - prawie 8-letni to już traktor... albo mój wiatraczek na GF2, któremu już chyba nic łożyska nie zostało). Ale w porównaniu z moim Sony CDU711 (prawie bezgłośny), Nec jest bardzo głośny. Ktoś wie jak można to ewentualnie wyciszyć (bez używania Drivespeeda)?
|
|
|
|
|
#5 |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Używaj płyt DVD i będziesz miał kłopot z głowy
Więcej danych sie odczytuje przy mniejszej prędkości obrotowej płyty