![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Pliki *.sng
Czy jest jakiś program który mógłby zgrywać pliki sng na audio albo choć konwertować na mid?
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Nie wiem czy myslimy o tych samych plikach, ale wydaje mi sie ze masz na mysli pliki zawierajace utwory zaaranzowane w sekwencerze firmy KORG lub w programie Cubese (to sa dwa rozne typy plikow, choc rozszerzenie jest takie same). Z Korg'ami mam do czynienia od wielu lat, i niestety, jak dotad nie spotkalem sie z programem potrafiacym odczytac tego rodzaju pliki. Jedyny sposob by przekonwertowac taki plik na sekwensje midi (SMF) to wczytac go do sekwencera a potem zapisac do pliku mid. Musisz jednak pamietac ze format SMF (.mid) ma kilka istotnych ograniczen. W tym przypadku istotnym jest dobor barw dla poszczegolnych sciezek. SMF ogranicza instrumenty jedynie do banku zgodnego ze standardem GM, natomiast w pliku .sng to ograniczenie cie nie obowiazuje. Nie bedzie co prawda problemu z poprawnym odczytem takiego pliku w instrumencie w ktorym dokonales konwersji, ale w innym modelu, szczegolnie innej firmy, beda powazne klopoty. Jesli jednak chcesz zapisac to jako audio to musisz podlaczyc instrument do karty dzwiekowej i najzwyklej w swiecie nagrac plik .wav.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
sng
Cytat: