Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2002, 16:43   #1
forest
odgrzewany user

Data rejestracji: 20.10.2001
forest zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płyta "czyszcząca"...?

Witam
Na czym polega działanie takiej płytki,
czy można ją skopiowac jak każdą inną?
Czy różni sie budową?
Dzięki
Damian/Forest

The only way to get smarter is by playing a smarter opponent
-Fundamental of Chess 1883
forest jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2002, 16:54   #2
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Plytka taka ma zdecydowanie inna budowe zewnetrzna od normalnej plytki. Ma ona od spodu specjalne wloski, ktore przy rozpedzaniu plytki przez pewien okres czasu "odkurzaja " soczewke lasera. A skopiowanie takiej plytki niewiele ci da, bo wloskow chyba twoja nagrywarka nie skopiuje
Stef jest offline  
Stary 10.09.2002, 16:55   #3
Yahol
Gość

Plyta czysczaca, ma przede wszystkim szczoteczke!, tak szczoteczke, ktora to szczoteczka czysci soczewke lasera i inne zakamarki. Skopiowac sie nie da:-D A doklejac cos do normalnej plyty - odradzam, lepiej wydac 12 zl na najprostsza plyke czyszczaca, albo ok. 50 zl na plytke dobrej jakosci z plynem czyszczacym.

Ale macie pomysly:-D :-D

Stary 10.09.2002, 17:16   #4
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Plyta czysczaca, ma przede wszystkim szczoteczke!, tak szczoteczke, ktora to szczoteczka czysci soczewke lasera i inne zakamarki. Skopiowac sie nie da:-D A doklejac cos do normalnej plyty - odradzam, lepiej wydac 12 zl na najprostsza plyke czyszczaca, albo ok. 50 zl na plytke dobrej jakosci z plynem czyszczacym.

Witam !

Ty się śmiej !

Ja sam jak jeszcze wogóle nie miałem kompa myślałem że działanie takiej płytki polega na odbiciu wiazki lasera i spaleniu wszystkiego syfu na soczefce ,,,,

Bez komentarzy proszę ! :-D
Laser jest offline  
Stary 10.09.2002, 17:45   #5
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do kopiowania nadaje się tylko CloneCD z opcją "regeneracja włosia czyszczącego". Rodzaj szczotki rozpoznasz używając ClonyXXXXXXXL. W starszych nagrywarkach nie obędzie się bez użycia cracka.:-D
Stary 10.09.2002, 19:41   #6
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zip nie tylko clon potrafi to skopiować alkochol też potrafi tylko użyj rogramu do wykrywania zabezpieczeń alcochol xxl . trzymaj sie:-D :-D
tomgoo jest offline  
Stary 10.09.2002, 20:13   #7
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yahol napisa***322;(a)

Ostatnio przeczytałem, że płyty z płynem potrafią paskudnie porysować soczewkę czasami, więc chyba lepiej kupić dobrą polerującą. :o
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 10.09.2002, 20:45   #8
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)

Ostatnio przeczytałem, że płyty z płynem potrafią paskudnie porysować soczewkę czasami, więc chyba lepiej kupić dobrą polerującą. :o
A nie prościej wacik+spirytus
Stary 10.09.2002, 20:53   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)

Nie wiem czy prosciej, ale na pewno lepiej. Nie polecalbym spirytusu bo to sie moze zle skonczyc dla plastykowej optyki jaka jest np w LG:-D Poza tym trzeba umiec zdemontowac i zmontowac naped co juz moze przerastac mozliwosci co poniektorych
Stary 10.09.2002, 20:55   #10
Bagjo_
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.07.2002
Bagjo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skopiuj płyte w clone cd i doczep włosy łonowe:-D :-D
Stary 10.09.2002, 20:55   #11
bas
MAJSTER zlotowy

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Nie wiem czy prosciej, ale na pewno lepiej. Nie polecalbym spirytusu bo to sie moze zle skonczyc dla plastykowej optyki jaka jest np w LG:-D Poza tym trzeba umiec zdemontowac i zmontowac naped co juz moze przerastac mozliwosci co poniektorych
Bez przesady to nie jest, aż tak skomplikowane, ale jak ktoś ma 2 lewe ręce to niech to zleci kumplowi albo serwisowi.
Stary 10.09.2002, 21:05   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)

Bez przesady to nie jest, aż tak skomplikowane, ale jak ktoś ma 2 lewe ręce to niech to zleci kumplowi albo serwisowi.
Mozesz mi wierzyc ze mozliwosci uzytkownikow przerastaja na glowe wyobraznie konstruktorow hehehe. Znam takich, ktorym po podobnych operacjach demontazowych zostawaly czesci, ktore niekiedy o dziwo okazywaly sie nie potrzebne i to cos nadal dzialalo:-D
Stary 10.09.2002, 21:09   #13
bas
MAJSTER zlotowy

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)

Mozesz mi wierzyc ze mozliwosci uzytkownikow przerastaja na glowe wyobraznie konstruktorow hehehe. Znam takich, ktorym po podobnych operacjach demontazowych zostawaly czesci, ktore niekiedy o dziwo okazywaly sie nie potrzebne i to cos nadal dzialalo:-D
Też tak miałem jak miałem...............5 latek i rozbierałem samochodziki to czasami zostawała jakas śróbka...Spoko jak kumpel swego czasu zrobił remont "silnika" w maluchu to też mu sporo śróbek zostało....
Stary 10.09.2002, 22:09   #14
DJ_LukBoj
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.09.2002
DJ_LukBoj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bas napisa***322;(a)

Prościej ale żołądek wysiądzie od spirytusu :-D :-D :-D

A tak na poważnie to mam pytanie ile taka płyta czyszcząca moze napędów wyczyścić (czy jest to płyta jednorazowa)
DJ_LukBoj jest offline  
Stary 10.09.2002, 22:14   #15
Yahol
Gość

:-D Dopoki jej sie wloski nie wytra:-D Serio! serio!

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: