Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2005, 16:00   #16
Bricktop
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.03.2005
Bricktop w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spoko teraz to już przynajmniej wiem ja włączyć NeroInfoTool (hehehe wstyd mi - takie to proste!). Masz tutaj załączone te screeny.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z buforem TEAC CD-W540E-nerotool1.jpg   Problem z buforem TEAC CD-W540E-nerotool2.jpg   Problem z buforem TEAC CD-W540E-nerotool3.jpg   Problem z buforem TEAC CD-W540E-nerotool4.jpg  
Bricktop jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2005, 19:34   #17
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bricktop
Spoko teraz to już przynajmniej wiem ja włączyć NeroInfoTool (hehehe wstyd mi - takie to proste!). Masz tutaj załączone te screeny.

No i masz odpowiedź, zresztą pisałem o tym wcześniej: DMA off!
Musisz doprowadzić do sytuacji aby DMA dla Teaca było ON. 8 )
Stary 19.03.2005, 20:19   #18
Bricktop
Nowy na forum

Włączyłem DMA dla TEAC'a tak jak napisałeś (przez menadżer urządzeń), ale zauważyłem, że nie mogę zmienić UDMA2 na PIO tak jak radziłeś mi we wcześniejszych postach (ja próbowałem to zmienić przez menadżera urządzeń, ale tam mam tylko aktywne okno zmiany z DMA na PIO). Jak zmieniam z DMA na PIO to wtedy UDMA2 zmienia się na PIO. Zresztą dołączam screeny (jest tam także screen z Nero Tool po włączeniu DMA dla TEAC'a - oczywiście nadal nie wypala). Mam nadzieję, że nie straciłeś jeszcze cierpliwości i mi pomożesz!
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z buforem TEAC CD-W540E-ide-dla-teac.jpg   Problem z buforem TEAC CD-W540E-ide-dla-teac1.jpg   Problem z buforem TEAC CD-W540E-nerotool5.jpg  
Bricktop jest offline  
Stary 19.03.2005, 20:39   #19
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Spokojnie.
Czy w PIO wypala dobrze?
Jeżeli nie to zostały Ci dwa ostatnie ruchy, ale zanim je wykonasz upewnij się, że taśma łącząca płytę główną z nagrywarką nie jest uszkodzona i prawidłowo włożona.
Te ruchy to (kolejność dowolna):
1.Sprawdź nagrywarkę na innym komputerze: jak będzie to samo to nadszeł jej czas...
2.Przeinstaluj windowsa po formacie dysku: pamietaj o kolejności instalowania sterowników: najpierw 4in1, potem karta graficzna, potem dźwiękowa a potem cała reszta w dowolnej koleności.
Pisz jak Ci poszło... 8 )
Stary 19.03.2005, 20:54   #20
Bricktop
Nowy na forum

Dzienks za radę, ale te ruchy wykonałem cztery dni temu. Sprawdziłem taśmę, przeinstalowałem system (mam XP Professional) format wykonuję zawsze, ale jest może jeszcze iskierka nadziei, ponieważ nie zainstalowałem jako pierwszych sterów do płyty głównej. A co do innego kompa to zaraz lecę do kumpla sprawdzić tę wypalarę, bo to chyba powinienem na samym początku zrobić. WIEEEElKIE DZIĘKI ! Napiszę jeszcze jak wyszedł test na innym kompie. Mam jednak prośbę do Ciebie, jeżeli coś Ci przyjdzie jeszcze do głowy to napisz!
Bricktop jest offline  
Stary 25.03.2005, 18:58   #21
Bricktop
Nowy na forum

No niestety! Muszę kupić nowy sprzęt bo ta nagrywarka padła :-( !!! Na innych kompach dzieje się to samo co u mnie. Tuzin płyt DO BANI !!!!
Bricktop jest offline  
Stary 25.03.2005, 18:58   #22
Bricktop
Nowy na forum

Dzienks dla wszystkich za porady!
Bricktop jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: