Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.05.2003, 18:20   #1
tomus
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.02.2003
tomus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...

Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone.
Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW.
Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable".
Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek.
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x...
Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie?
Nie mogę znaleźć takiej opcji...
Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02
---
Tommy
tomus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.05.2003, 18:30   #2
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale przeciez nie ma potrzeby nim nagrywac. Mozna to zrobic np. Nero
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2003, 20:42   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To jak juz jestesmy przy drive image 2002 to duzo lepszy jest Go Back z Norton System Works. Mialem jeden i drugi i Go Back to naprawde genialny program. Sam robi sobie punkty przywracania i mozna w kazdej chwili miec dysk idealnie taki jak np. tydzien temu. Jezeli ktos bardzo duzo nie zapisuje na dysku (powiedzmy 4 GB/tydzien) to Go Back jest idealnym rozwiazaniem - juz 2 razy mi odratowal system. Poza tym jest niezniszczalny w komputerze, bo jezeli jakas aplikacja probuje zmodyfikowac jego pliki to sam resetuje komputer, a jezeli przy okazji zostana uszkodzone pliki systemowe to mozna je odtworzyc np. takie jak byly 15 min wczesniej.
Dla mnie rewelacja.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2003, 20:52   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja uzywam norton ghosta do robienie obrazow c: i potem w nero na cdrw z tym - system stosuje z powodzeniem ok 2 lat - super sprawa
CrazyLucas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.05.2003, 22:07   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...

Cytat:
tomus napisa***322;(a)
Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone.
Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW.
Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable".
Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek.
Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x...
Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie?
Nie mogę znaleźć takiej opcji...
Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02
---
Tommy
DI 2002 sam dobiera sobie prędkość nagrywania według specyfikacji płyty jaką mu podasz, nie nagra ci więc z za dużą prędkością. Zawsze zaznaczaj opcję jak na rysunku, nie będzie kłopotu z uszkodzonymi obrazami, chyba, że uszkodził się od złego przechowywania. Teraz może ci pomóc program BadCopy. Nie ma spowalniania zapisu w DI 2002.
Dołączone obrazki
File Type: png di_2002.png (2.4 KB, 101 oglądane)

Twoje uprawnienia: