![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2003
![]() |
Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...
Może ktoś miał podobny problem:
wykonane przy użyciu w/w programu obrazy są uszkodzone. Próbowałem z różnymi płytami CD-R i CD-RW. Ich "skanowanie" programem Nero CD Speed wykazuje bloki "damaged" i co właśnie najgorsze "unreadable". Podejrzewam, że Drive Image nagrywa mi płytki z większą prędkością niż jest to dopuszczalne w przypadku poszczególnych płytek. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie, jeśli chodzi o hałas podczas wypalania - zupełnie jak przy prędkości 48x, a płytka np. CD-RW 16-24x... Czy da się jakoś spowolnić prędkość wypalania w tym programie? Nie mogę znaleźć takiej opcji... Nagrywara: LG GCE-8481 B firmware 1.02 --- Tommy |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ale przeciez nie ma potrzeby nim nagrywac. Mozna to zrobic np. Nero
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
To jak juz jestesmy przy drive image 2002 to duzo lepszy jest Go Back z Norton System Works. Mialem jeden i drugi i Go Back to naprawde genialny program. Sam robi sobie punkty przywracania i mozna w kazdej chwili miec dysk idealnie taki jak np. tydzien temu. Jezeli ktos bardzo duzo nie zapisuje na dysku (powiedzmy 4 GB/tydzien) to Go Back jest idealnym rozwiazaniem - juz 2 razy mi odratowal system. Poza tym jest niezniszczalny w komputerze, bo jezeli jakas aplikacja probuje zmodyfikowac jego pliki to sam resetuje komputer, a jezeli przy okazji zostana uszkodzone pliki systemowe to mozna je odtworzyc np. takie jak byly 15 min wczesniej.
Dla mnie rewelacja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja uzywam norton ghosta do robienie obrazow c: i potem w nero na cdrw z tym - system stosuje z powodzeniem ok 2 lat - super sprawa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Drive Image 2002 - obrazy nie do odczytu...
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|