Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.01.2003, 12:27   #1
koszal
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.01.2003
koszal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry problem LG 8080B

Posiadam nagrywarkę LG 8080B. Wgrałem do niej nowy bios 1.08, bo dowiedziałem się, że niektóre płyty, które paliły się x4 będzie można palić x8. No i tak się stało, ale dzieje się dziwna rzecz: otóż palę płytki programem NERO. Palą się normalnie, pokazuje wszystko ok, ale już nagrywarka tych płyt nie czyta. Inne cd-romy też nie czytają tych płyt. Myślałem, że to problem płyt, ale na innych nagrywarkach palą się normalnie bez problemów. No i te płyty wypalone gdzie indziej też nie czytają się na mojej nagrywrce. Nie wiem, czy to problem nowego biosu, czy może tzreba ją przeczyścić, albo coś takiego.
A właśnie i zauważyłem, że jak palę na płytkę ok. 400 mb (nie więcej), to pali normalnie. Problemy zaczynają się ponad 400 mb.

Pomóżcie...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2003, 12:35   #2
netkafejas
Gość

tez mam ten sprzet i po wrzuceniu 108 siwecila mi sie tylko jedna dioda(ta od zapisu) czy czytalo czy zapisywalo
paranoja
takich problemow jak twoje nie mialem
wrzuc stary firmware 106
a wlasnie
wszedzie pisza ze ta nagrywarka wypala rw 4x a u mnie tylko 2x i co wiecej to juz moje 2gie 8080b i nic sie nie zmienilo co jest?

Stary 12.01.2003, 12:48   #3
koszal
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.01.2003
koszal w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no właśnie

I u mnie pali sie tylko 1 dioda, a wcześniej 2. A z tym rw to u mnie normalnie. Może to wina płytki. Ja juz od 2 lat używam Verbatim x4 i pali się x4.
I jak wgrać stary bios na nowy
Stary 12.01.2003, 12:59   #4
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co do wgrania starego biosu to nie wiem bo mnie to nie interesowalo.
Ale za to interesowala mnie kiedys ta nagrywarka bo ja posiadalem bedziesz miec rade na przyszlos zebys najpierw troche poczytal a nie na malpe wgrywal co sie da
Jak poszukasz wew czesniejszych postach to sie dowiesz dlaczego nie nalezy wgrywac tego biosu a zapewniam ze znajdziesz bo sam kilkakrtonie o tym pisalem.
No i napewno tez znajdziesz metode cofniecia sie do starszego biosu 1.06 to bios ,ktory nalezy miec w tej nagrywarce(najwyzszy oczywiscie).
Pozwodzenia.

Twoje uprawnienia: