Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 28.06.2012, 13:01   #1
czaro80
Banned

Data rejestracji: 17.10.2011
czaro80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem nagrywanie CD-R

Witam serdecznie,chciałem jakiejś porady oraz opisać moje spostrzeżenia w temacie wypalania płyt CD-R.Posiadam taki mały komputerek dla zabawy,testów programów itp-ale to nie jest tu najważniejsze,zainstalowałem program Nero6 lite którym wypaliłem na próbę kilka płytek -problem w tym iż w Nero nie mogę nagrać płytki prędkością mniejszą od 8x(nie widzi mniejszych) ok,wywaliłem Nero i zainstalowałem program BurnAware Free którym mogę już wypalać od 4x,nagrywarka to LG płytek używam Sony-i tu mam zapytanie ponieważ podczas przeprowadzonego testu gdy wypaliłem 15 utworów mp3 przy prędkości max to gdy włożyłem płytę do odtwarzacza we wieży Technicsa jakość utworów idealna aż do 10 piosenki kiedy to nastąpiły trzaski itp.Więc te same mp3 wypaliłem prędkością 8x i co się okazało-gdy włożyłem płytę do odtwarzacza praktycznie od samego początku były trzaski że tego nie dało się słuchać.Teraz nie wiem gdzie tkwi problem,czy właściwe dobranie prędkości,czy wina płyt lub poszukać inny program,tylko bardzo to mnie dziwi że wypaliłem na max i jakość piękna płyty tylko przy końcu się wszystko popsuło-trzaski.Pozdrawiam.
czaro80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: