![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2006
![]() |
Problem z nagrywarką nec dvd rw ND 4550A
Witam! Dostałam nagrywarkę parę miesięcy temu i spisywała się w miarę normalnie.Nie wszystkie płyty nagrywała ,ale cóż... takie życie.Ważne ,że jakoś sobie radziła z dvd (najczęściej były to Verbatiny). Nagrywarki urzywałam sporadycznie.Dziś wystąpił taki problem: nagrałam płytkę i potem chciałam ją skopiować na dysk.Dałam kopiuj i się okazało że jednego z filmów nie może skopiować bo wystąpił błąd. Wzięłam drugą płytkę ( na szczęście miałam RW ) i wystąpił taki sam problem. Jeden film się dało skopiować, drugi NIE ! , trzeci pozwolił się z powrotem nagrać na dysk bez problemu. Powtórzyłam takie " badanie" z pięć razy .Zawsze z takim samym wynikiem. Jedne filmy dawały się kopiować inne nie .Wreszcie trafiłam na wasze forum i znalazłam taki program który pokazuje błędy .Nero CD speed wykazał < Błąd -UNRECOVERED READ ERROR (031100) >Jeśli opisałem problem nieco chaotycznie przepraszam ,ale mam nadzieję że i tak zrozumiecie. Jeszcze jedno : mam w komputerze odtwarzacz dvd i w nim te płyty zachowują się dokłanie tak samo
Ostatnio zmieniany przez alicja1 : 03.09.2006 o godz. 03:31 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co to za wspania***322;e p***322;yty?
![]() wywali***263; i kupi***263; Verbatimy RW ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie na nich nagrywam.Mam do dyspozycji dwie .To nie problemy z płytami.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Witamy na forum
![]() Cytat:
Jak mo***380;esz to zr***243;b skan p***322;yty dvd nagranej wcze***347;niej i najlepiej wstaw na forum wyniki . ps. wszystko ma prawo si***281; zepsu***263; ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
W tej chwili zrobiłam skan płyty( trzech).Mam nadzieję,że o to Ci chodziło.Zamieszczam .Ps Ta płyta chodzi i da się kopiować.Nagrałam ją wczoraj rano
Ostatnio zmieniany przez alicja1 : 03.09.2006 o godz. 10:31 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
A to płyta nagrana przed momentem
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
I jeszcze płyta niewiadomego pochodzenia( najtańsza ) nagrana przed miesiącem.Chodzi
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
ja obstawiam na za szybko/ kiepsko wypalone płyty + stary firmware nagrywarki
zaktualizować firmaware nagrywarki [najlepiej nieoficjalny] używać dobrych płyt i nie nagrywać za wolno ani za szybko kupić parę dobrych płyt i nagrać filmy jeszcze raz Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 03.09.2006 o godz. 11:05 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Pobierz t***261; wersj***281; http://www.cdrinfo.pl/download/2244015436 i zr***243;b test "jako***347;***263; dysku"
ale i bez tego wida***263;, ***380;e jest problem, nawet na p***322;tyach nagranych wcze***347;niej. nowsze oprogramowanie http://www.cdrinfo.pl/hardware/5078140914-NEC-ND-4550A @joujoujou by***322;e***347; szybszy ![]()
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Deckard i Rork dzięki za podpowiedzi.Mam biosa 1.06. Widziałam nowsze np.1.08.Byłam o krok od ich pobrania ,ale ....
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
![]() wyjąć płytę z nagrywarki klik w plik klik w przycisk Flash poczekać aż skończy restart cieszyć się ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
dodam jeszcze raz że operacja ta nie gwarantuje że te płyty będą Ci chodzić ,raczej na pewno nie będa
![]() ale flash biosu na pewno poprawi zapis płyt ![]() no i na przyszłość radzę zastosować sie do mojego wcześniejszego posta ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
DECKARD oto obrazek testu tej płyty.Trwało nieco bo cały czas mam błąd przy zapisywaniu bezpośrednio z programu cdspeed.Musiałam używać painta ale jakoś wyszło.Nie wiem ,czy to ważne ,ale podczas robienia testu ocena jakości zaczęła się od 80% i szybko spadła do zera.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Dvd+rw widzialem na verbatimie jakosc 64 i plyta byla do odczytu bez najmniejszego problemu poniewaz plyty rw maja inna strukture ta niestety nadaje sie do kosza
A tu masz test jakosc dvd-r philipsa lightscribe nie jest to moze najlepsza plyta ale ale jesto to jedna z lepszych plytek i wlasnie mniej wiecej takie powinny byc plytki Ostatnio zmieniany przez Bródka : 04.09.2006 o godz. 01:24 |
![]() |
![]() |
|
|