![]() |
Cytat:
p.s. Testowalem bios SSOE na innych plytach i wypala sie bez bledow ,w nagrywarce plyte czyta, a w moim CD juz nie, a te same plyty wypalone z ta sama predkoscia na biosie SS0A tak. |
Ktoś tu wspominał niedawno, że w serwisie wymienili mu nagrywarkę na nową 52x - pytanie brzmi teraz jak się spisuje ta nagrywarka z najnowszym biosem? Może to i trochę paranoja, ale wolę żeby się te zabawy nie powtórzyły ;)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
SS0E -> SS0C -> SS0A -> SID1 -> SS0E i jakos na zadnym nie zauwazylem najmniejszej roznicy czy zmiany zachowania nagrywarki serwisant chcial mi wcisnac, ze nagrywarka zaczela miec problemy bo to ja zmianilem bios na SS0E, ale olalem go jak dodal, ze nie da sie wrocic do biosu wczesniejszego bo nagrywarka sie zepsuje (jak widac wracalem do wczesniejszego kilka razy i wciaz dzialala) |
Kobreti - czytaj zanim coś napiszesz. Już dawno temu stwierdziliśmy, że problemy z naszymi nagrywarkami to NIE sprawa firmware'u. Miałem SS0E, wróciłem do SS0B i było to samo.
Jest w ogóle możliwe, żeby SS0E trwale uszkodził nagrywarkę? |
Cytat:
Ja zmienilem biosa z R48SS0A na R48SS0E i teraz zaluje. np.Wypalne plyty Espernza silver 700 MB ,na nowym biosie, czyta tylko w mojej nagrywarce i to slabo , a nadodatek wykrywa mniejsza max. predkosc wypalania :( Narazie nie chce mi sie wracac do starego biosu bo to troche roboty i czasu. Moze ktos mial podobny problem i jakich nosnikow teraz uzywa ?(ale jakis tanich) SS0E jest do d... NIE POLECAM TEGO BIOSU !!! |
Chyba ludzie z Liteon`a zrozumieli ze cos jest nie tak poniewaz dzisiaj z servisu dostalem nowiutka 52246s wersje box a oddalem oem`a :D Ciesze sie ze sprawe tak zalatwili bo pewnie nowa 48 by po 2 miesiacach znowu zaczela sfirowac. Pozdrawiam
|
moja nagrywarka po testach w w serwisie w sklepie ma jechac do serwisu,coz pozostaje czekac 14 dni ,mam nadzieje ze ten zlom juz to mnie nie trafi,tylko dadza cos nowego (swoja droga w sklepach powinni dawc napedy zamienne,tj przy samochodach na okres naprawy, na okres pobytu sprzetu w serwisie,bo wytrzymac przez 2 tygodnie bez cd romu bedzie trudno)
|
Cytat:
|
Cytat:
(nastepny z 'gietkim sumieniem') |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja mam nagrywarke litka jako rowniez naped cd,wiec zaden inny naped nie jest podlaczony,wczoraj u kumpla podlaczalem na jego kompie i objawy takie same,dzis zanioslem do serwisu,problem opisalem,ale serwisanta nie bylo i maja sprawdzic jutro wiec czekam na wiesci
|
U mnie rozwiązaniem problemu było rozdzielenie nagrywarki LITE-ON z nagrywarką YAMAHA F1. tzn gdy były podłączone na tym samym kablu to LITE-ON rozpędzał płytę i hamował, po odłączeniu YAMAHY lub po podłączeniu innego napędu - chodzi normalnie, wszystko OK :) zarówno z odczytem jak i z nagrywaniem :o
|
jutro ide z nagrywarka do serwisu,probowalem dzis nagrac obraz z dysku na cd dysana,platinum,akkos,datex i emtec i nic nie ruszylo w sumie najlepiej sie rozpedzala plyta datexa ale zabraklo jej "pary" do wskoczenia na obroty
jeszcze podejde do kumpla podpiac u niego nagrywarke dla pewnosci i jeszcze raz sparwdzic na innym kompie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:01. |