Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z rozpędzaniem w LiteOn LTR-48246S (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-rozpedzaniem-liteon-ltr-48246s-23246/)

Kobreti 24.07.2003 20:45

Cytat:

kowanski napisa***322;(a)
Tu masz program LITE-ON-a którym spokojnie możesz wrócić do SS0B- dobry i spawdzony bios ;)
Wielkie dzieki za program :) .Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko okej.Skad scigales ten program bo ja szukalem i nie znlazlem :( ?

p.s. Testowalem bios SSOE na innych plytach i wypala sie bez bledow ,w nagrywarce plyte czyta, a w moim CD juz nie, a te same plyty wypalone z ta sama predkoscia na biosie SS0A tak.

SubSonic 24.07.2003 16:25

Ktoś tu wspominał niedawno, że w serwisie wymienili mu nagrywarkę na nową 52x - pytanie brzmi teraz jak się spisuje ta nagrywarka z najnowszym biosem? Może to i trochę paranoja, ale wolę żeby się te zabawy nie powtórzyły ;)

kowanski 24.07.2003 14:00

Ilość załączników: 1
Cytat:

Kobreti napisa***322;(a)
cze
Ja zmienilem biosa z R48SS0A na R48SS0E i teraz zaluje.
np.Wypalne plyty Espernza silver 700 MB ,na nowym biosie, czyta tylko w mojej nagrywarce i to slabo , a nadodatek wykrywa mniejsza max. predkosc wypalania :(

Narazie nie chce mi sie wracac do starego biosu bo to troche roboty i czasu. Moze ktos mial podobny problem i jakich nosnikow teraz uzywa ?(ale jakis tanich)

SS0E jest do d... NIE POLECAM TEGO BIOSU !!!

Tu masz program LITE-ON-a którym spokojnie możesz wrócić do SS0B- dobry i spawdzony bios ;)

cinma 23.07.2003 17:32

Cytat:

Kobreti napisa***322;(a)
Cytat:

SubSonic napisa***322;(a)
Jest w ogóle możliwe, żeby SS0E trwale uszkodził nagrywarkę?
ja tez mialem Lite-On'a 48246S i jednego dnia zmienialem bios nastepujaco:
SS0E -> SS0C -> SS0A -> SID1 -> SS0E
i jakos na zadnym nie zauwazylem najmniejszej roznicy czy zmiany zachowania nagrywarki

serwisant chcial mi wcisnac, ze nagrywarka zaczela miec problemy bo to ja zmianilem bios na SS0E, ale olalem go jak dodal, ze nie da sie wrocic do biosu wczesniejszego bo nagrywarka sie zepsuje (jak widac wracalem do wczesniejszego kilka razy i wciaz dzialala)

SubSonic 23.07.2003 16:42

Kobreti - czytaj zanim coś napiszesz. Już dawno temu stwierdziliśmy, że problemy z naszymi nagrywarkami to NIE sprawa firmware'u. Miałem SS0E, wróciłem do SS0B i było to samo.

Jest w ogóle możliwe, żeby SS0E trwale uszkodził nagrywarkę?

Kobreti 23.07.2003 16:35

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Hm - nagrywaem juz troche na SS0E i "all seems to be :spoko:"
Standartowo przy takich akcjach odpowiada sie : czy probowales na roznych nosnikach ??

cze
np.Wypalne plyty Espernza silver 700 MB ,na nowym biosie, czyta tylko w mojej nagrywarce i to slabo , a nadodatek wykrywa mniejsza max. predkosc wypalania :(

Narazie nie chce mi sie wracac do starego biosu bo to troche roboty i czasu. Moze ktos mial podobny problem i jakich nosnikow teraz uzywa ?(ale jakis tanich)

SS0E jest do d... NIE POLECAM TEGO BIOSU !!!

Shikaka 21.07.2003 23:41

Chyba ludzie z Liteon`a zrozumieli ze cos jest nie tak poniewaz dzisiaj z servisu dostalem nowiutka 52246s wersje box a oddalem oem`a :D Ciesze sie ze sprawe tak zalatwili bo pewnie nowa 48 by po 2 miesiacach znowu zaczela sfirowac. Pozdrawiam

mickey303 16.07.2003 15:57

moja nagrywarka po testach w w serwisie w sklepie ma jechac do serwisu,coz pozostaje czekac 14 dni ,mam nadzieje ze ten zlom juz to mnie nie trafi,tylko dadza cos nowego (swoja droga w sklepach powinni dawc napedy zamienne,tj przy samochodach na okres naprawy, na okres pobytu sprzetu w serwisie,bo wytrzymac przez 2 tygodnie bez cd romu bedzie trudno)

Shikaka 16.07.2003 11:55

Cytat:

cinma napisa***322;(a)
nie zycze Ci tego, ale zobaczymy co Ty zrobisz, jak Ci nagrywarka bedzie robila numery a serwis bedzie Cie olewal

(nastepny z 'gietkim sumieniem')

Tak sie sklada ze nagrywarka robila mi takie numery. Ale juz lezy w serwisie i przyjeli ja bez problemu nawet z zerwana plomba (bo czysicilem optyke myslalem ze to tego wina). No nic cinma skonczmy temat. Pozdro

cinma 16.07.2003 03:55

Cytat:

Shikaka napisa***322;(a):
Biadolisz jak stara baba
nie zycze Ci tego, ale zobaczymy co Ty zrobisz, jak Ci nagrywarka bedzie robila numery a serwis bedzie Cie olewal

(nastepny z 'gietkim sumieniem')

ThanatoS 15.07.2003 23:48

Cytat:

BoBsOn napisał(a):
Ludzie ja wam tylko współczuję i życzę żebyście dostali nowusieńkie nagrywareczki w pełni i sprawnie działające.

bo ja mam LiteOnika troche starszego 40125S i przez rok przepalił mi 440 CD !!! Nieźla, prawda ? Teraz tylko się głowie jaką wciśnąć gatkę w serwisie żeby mi dali nowego liteonika pod koniec gwarancji (hehehe)

Hmm, ja mam litka 24102B i wypalilem kilka tysiecy, raz sie zdarzylo ze w 2 dni wypalilem 400.

Shikaka 15.07.2003 23:25

Cytat:

cinma napisa***322;(a)
nie przesadzasz kolego sympatyczny - nam tu sie wala nagrywarki, ktore maja 3 miesiace i wypalily 50 plyt (no przynajmniej tak jest w moim przypadku), a Ty chcesz naciagac serwis na nowa, bo Ci sie po prostu znudzila i chcialbys nowa
nie chce, zeby to zabrzmialo zbyt ostro, ale to m.in. przez takich jak Ty, serwisy olewaja ludzi, ktorym naprawde zepsul sie sprzet (bo zamiast dokladnie przetestowac kazdy sprzet musza bawic sie z takimi reklamacjami jak Twoja)
troche to nie fair, nie sadzisz?

Biadolisz jak stara baba. ( nie obrazajac starych bab ) 8)

mickey303 15.07.2003 23:14

ja mam nagrywarke litka jako rowniez naped cd,wiec zaden inny naped nie jest podlaczony,wczoraj u kumpla podlaczalem na jego kompie i objawy takie same,dzis zanioslem do serwisu,problem opisalem,ale serwisanta nie bylo i maja sprawdzic jutro wiec czekam na wiesci

kowanski 15.07.2003 21:24

U mnie rozwiązaniem problemu było rozdzielenie nagrywarki LITE-ON z nagrywarką YAMAHA F1. tzn gdy były podłączone na tym samym kablu to LITE-ON rozpędzał płytę i hamował, po odłączeniu YAMAHY lub po podłączeniu innego napędu - chodzi normalnie, wszystko OK :) zarówno z odczytem jak i z nagrywaniem :o

mickey303 14.07.2003 16:44

jutro ide z nagrywarka do serwisu,probowalem dzis nagrac obraz z dysku na cd dysana,platinum,akkos,datex i emtec i nic nie ruszylo w sumie najlepiej sie rozpedzala plyta datexa ale zabraklo jej "pary" do wskoczenia na obroty
jeszcze podejde do kumpla podpiac u niego nagrywarke dla pewnosci i jeszcze raz sparwdzic na innym kompie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:01.