![]() |
moja nagrywarka po testach w w serwisie w sklepie ma jechac do serwisu,coz pozostaje czekac 14 dni ,mam nadzieje ze ten zlom juz to mnie nie trafi,tylko dadza cos nowego (swoja droga w sklepach powinni dawc napedy zamienne,tj przy samochodach na okres naprawy, na okres pobytu sprzetu w serwisie,bo wytrzymac przez 2 tygodnie bez cd romu bedzie trudno)
|
Chyba ludzie z Liteon`a zrozumieli ze cos jest nie tak poniewaz dzisiaj z servisu dostalem nowiutka 52246s wersje box a oddalem oem`a :D Ciesze sie ze sprawe tak zalatwili bo pewnie nowa 48 by po 2 miesiacach znowu zaczela sfirowac. Pozdrawiam
|
Cytat:
Ja zmienilem biosa z R48SS0A na R48SS0E i teraz zaluje. np.Wypalne plyty Espernza silver 700 MB ,na nowym biosie, czyta tylko w mojej nagrywarce i to slabo , a nadodatek wykrywa mniejsza max. predkosc wypalania :( Narazie nie chce mi sie wracac do starego biosu bo to troche roboty i czasu. Moze ktos mial podobny problem i jakich nosnikow teraz uzywa ?(ale jakis tanich) SS0E jest do d... NIE POLECAM TEGO BIOSU !!! |
Kobreti - czytaj zanim coś napiszesz. Już dawno temu stwierdziliśmy, że problemy z naszymi nagrywarkami to NIE sprawa firmware'u. Miałem SS0E, wróciłem do SS0B i było to samo.
Jest w ogóle możliwe, żeby SS0E trwale uszkodził nagrywarkę? |
Cytat:
Cytat:
SS0E -> SS0C -> SS0A -> SID1 -> SS0E i jakos na zadnym nie zauwazylem najmniejszej roznicy czy zmiany zachowania nagrywarki serwisant chcial mi wcisnac, ze nagrywarka zaczela miec problemy bo to ja zmianilem bios na SS0E, ale olalem go jak dodal, ze nie da sie wrocic do biosu wczesniejszego bo nagrywarka sie zepsuje (jak widac wracalem do wczesniejszego kilka razy i wciaz dzialala) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Ktoś tu wspominał niedawno, że w serwisie wymienili mu nagrywarkę na nową 52x - pytanie brzmi teraz jak się spisuje ta nagrywarka z najnowszym biosem? Może to i trochę paranoja, ale wolę żeby się te zabawy nie powtórzyły ;)
|
Cytat:
p.s. Testowalem bios SSOE na innych plytach i wypala sie bez bledow ,w nagrywarce plyte czyta, a w moim CD juz nie, a te same plyty wypalone z ta sama predkoscia na biosie SS0A tak. |
Cytat:
|
musze sie pochwalic ze mam nowego Litka x 52 , serwis wymienil 48 na 52 :-) oby smigal jak najdluzej, pierwsze wrazenie chyba jest ciut cichszy niz 48, a wszystkim ktorzy mieli podobne problemy co ja zycze tego samego i zeby juz wiecej nie wariowaly nagrywary
|
Panowie...
Kiedys mialem LiteON 24102B i identyczne problemy, po jakims czasie zaczela rozpedzac i zatrzymywac CD, nie widziala wogule plyt itd. Oddalem na serwis i otrzymalem nowa sztuke, Po jakims czasie znowu zaczely sie jaja i sprzedalem nagryware ^_^ Przez ostatnie 3 tygodnie mialem na testach u siebie LiteON 52x ( od kumpla ktory wyjechal ) i bylo all ok. Kupilem ta nagryware, datowana na Maj 2003 z najnowszym biosem rozwiazujacym problem z overburningiem i jest OK :chytry: Zobaczymy co bedzie za jakis czas:czas: Znacie jakies rozwiazanie? Co sie psuje? Dlaczego? Jakie jest stanowisko LiteON? Nie moga tak olewac klientow, przeciez ten problem wystepuje od bardzo dawna, kupilem 24102B gdy byla nowoscia i juz wtedy mialem te problemy :blee: |
Ja miałem równiez kłopoty z 48246S. Oddałem do reklamacji i mi dali nową, tylko ze LG (nie pytajcie dlaczego wziąłem - musiałem)
Dziś ja sprzedałem na Allegro i szykuje się na 52327S. Zobaczymy co ten naped potrafi. |
moja x 52 jest datowana marzec 2003
|
i chodzi OK ?? Pytam bo tez chce kupic x52.
Aha i jeszcze jedno pytanko. Czy liteon wydaje firmowa gwarancje (vide LG) czy tylko kazdy sklep swoja ?? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:25. |