Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.03.2004, 18:00   #1
n0rbi666
Kaplan

Data rejestracji: 28.03.2004
n0rbi666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Kprobe

Witam all !
nio wiec mam taki problem z Kprobe: po odpaleniu progsa wywala quering device i wtedy bum i blu szkrin ... mam Wxp, probowalem juz roznych rzeczy (wgrane mam Forceaspi 1.8, ale na innym aspi tez sprawdzalem i nie idzie ... ) nio to przypatrzylem sie temu blu szkirnowi, i jest tam cos o xmasbus (czyli cos od Alcohola 120%), nio to siup odinstalowuje alcohola i co ? progs sie odpala ale nie widzi zadnych napedow zaznaczam ze probowalem reinstall windy (tez na wxp) i na czystej windzie install aspi i kprobe i co ? oczywiscie nie znajduje napedu :/ po instalce alcohola co ? blu szkrin :/ nie wiem czy cos przeoczylem, czytalem artykul o kprobe z cdrinfo.pl no i nic tam nie pisze ze trzeba cos specjalnie bawic sie ... no i pamietam ze kiedys bez specjalnej zabawy zainstalowalem kprobe i dzialalo, no tylko ze od tamtego czasu bylo juz wiele reinstallow windy i ani razu nie udalo mi sie odpalic kprobe ma ktos moze jeszcze jakis pomysl co moze mu nie pasic ? hmm nie wiem czy to ma jakies znaczenie, nagrywara 52327S, plyta na nforce2, reszta chyba juz niewazna ... system wxp sp1, programy to nero, alcohol, clone i burrrn...
aa zapomnialbym dodac ze na tym Cd doctor (taki japonski programik tez do zczytywania C1 i C2) objawy sa takie same ....
n0rbi666 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.03.2004, 18:35   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
może to głupie pytanie ...ale oczywiscie posiadasz nagrywarkę Lite-On ,Sanyo lub Memorex?
Stary 30.03.2004, 18:48   #3
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nagrywara 52327S

ja się za bardzo nie znam na lajtach
ale wydaje mi się że to model LiteOna ... :zeby:

Ghost_mode jest offline  
Stary 30.03.2004, 18:56   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ghost_mode
nagrywara 52327S

ja się za bardzo nie znam na lajtach
ale wydaje mi się że to model LiteOna ... :zeby:
dzięki ...ale tak napisał ,że nie zauważyłem
Stary 30.03.2004, 19:20   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A jak ze sterami do nforce2? Ba tam ktorys skladnik kaszanil.
Stary 30.03.2004, 19:26   #6
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nf2 no i juz sie domyslam co jest nie tak
cos czuje, ze instalujac sterowniki do plyty glownej nie pominales instalacji sterownika SW IDE (o ile uzywasz wersji, ktora daje mozliwosc zainstalowania go, np. 3.13), a jest to sterownik eksperymentalny i jest on przyczyna wielu problemow

jesli nie wiesz czy instalowales ten sterownik to latwo to sprawdzic, Panel ster. > System > zakl. Sprzet > Menedzer urz.... i teraz jesli masz inaczej niz na zalaczonym obrazku, tzn. ze go zainstalowales i teraz robisz taka oto rzecz...

odinstaluj sterowniki plyty glownej, pozniej (po restarcie, czy tam dwoch) instalujac go pomin instalacje sterownika SW IDE, zostanie to poprzedzone dodatkowym ekranem z informacjami, a pozniej pojawi sie pytanie czy instalowac czy nie, odpowiadasz NIE (wtedy zainstaluje sie standardowy sterownik), restarcik i juz powinno byc ok
Dołączone obrazki
File Type: png ide.png (7.4 KB, 223 oglądane)

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 30.03.2004, 20:37   #7
n0rbi666
Kaplan

Data rejestracji: 28.03.2004
n0rbi666 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
:zeby: :zeby: BIG THX pomoglo w zyciu bym sie nie domyslil ze to przez stery do IDE ... bo to jest pierwsze co instaluje w windzie zawsze ale cos producenci nie staraja sie o sterowniki, IDE zawsze im jakis klopot sprawia (Z VIA tez byly jakies problemy, chyba SMART nie chcialo czytac ...) jeszcze raz BIG THX
n0rbi666 jest offline  
Stary 14.04.2004, 04:19   #8
nacuna
Wymiatacz

Data rejestracji: 30.01.2004
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
nf2 no i juz sie domyslam co jest nie tak
cos czuje, ze instalujac sterowniki do plyty glownej nie pominales instalacji sterownika SW IDE (o ile uzywasz wersji, ktora daje mozliwosc zainstalowania go, np. 3.13), a jest to sterownik eksperymentalny i jest on przyczyna wielu problemow

jesli nie wiesz czy instalowales ten sterownik to latwo to sprawdzic, Panel ster. > System > zakl. Sprzet > Menedzer urz.... i teraz jesli masz inaczej niz na zalaczonym obrazku, tzn. ze go zainstalowales i teraz robisz taka oto rzecz...

odinstaluj sterowniki plyty glownej, pozniej (po restarcie, czy tam dwoch) instalujac go pomin instalacje sterownika SW IDE, zostanie to poprzedzone dodatkowym ekranem z informacjami, a pozniej pojawi sie pytanie czy instalowac czy nie, odpowiadasz NIE (wtedy zainstaluje sie standardowy sterownik), restarcik i juz powinno byc ok
Sorry za laickie pytanie, ale co to jest SW IDE?
Mam plyte MSI K7N2 DELTA-L DDR400 AGPX8 NFORCE i tez mam problemy z KProbe. Jak wywalic te sterowniki plyty glownej?
Pamietam, ze gdy instalowalem stery do mobo to nie mialem zadnej mozliwosci wybrania itp. Klikalo sie na "zainstaluj sterowniki" i wszystko poszlo.
Prosze o pomoc.
PS. Czy zdjecie ponizej moze byc czy trzeba zrobic cos zeby miec to co ty na zdjeciu?
Dołączone obrazki
Problem z Kprobe-ide.jpg 
nacuna jest offline  
Stary 14.04.2004, 15:22   #9
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

no z tego co widac, to tak jakbys nie mial zainstalowanych sterow
sciagnij moze wlasnie takie stery jak napisalem wyzej (3.13) i instalujac pamietaj aby pominac instalacje sterownika SW IDE, a co to jest ten sterownik SW IDE to wiecej bedziesz mial o nim wlasnie w okienku poprzedzajacym mozliwosc jego zainstalowania

Y@nkee_PL jest offline  
Stary 14.04.2004, 19:24   #10
nacuna
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
no z tego co widac, to tak jakbys nie mial zainstalowanych sterow
sciagnij moze wlasnie takie stery jak napisalem wyzej (3.13) i instalujac pamietaj aby pominac instalacje sterownika SW IDE, a co to jest ten sterownik SW IDE to wiecej bedziesz mial o nim wlasnie w okienku poprzedzajacym mozliwosc jego zainstalowania
Witam. Powtarzam jeszcze raz, ze zainstalowalem u siebie sterowniki do mojej plyty glownej => stad mam dzwiek i dziala mi net (integrowalne czesci).
Zamieszczam tutaj screena ktory mi sie pokazuje jak wkladam ORYGINALNA plyte ze sterownikami i narzedziami do mojej plyty. Oto ten screen:

Klikam na "NVIDIA nForce System Drivers" i wszystko mi sie instaluje.
Moze jest cos nie tak z tymi sterami?
A na stronie producenta mozna sciagnac najnowszy stery do plyty glownej. Oto screen:

CO MAM ZROBIC? HELP ME....
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z Kprobe-stery_ze_cd.jpg   Problem z Kprobe-sterowniki.jpg  
nacuna jest offline  
Stary 14.04.2004, 20:41   #11
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

no jak co... widac wyraznie, ze masz standardowy sterownik (no chyba ze to co widac nie musi byc prawda), cos moze jest nie tak i sie nie zainstalowal ten od nvidii
nie bede sie powtarzac, napisalem juz jaka paczke sciagnac i instalowac - www.nvidia.com

Y@nkee_PL jest offline  
Stary 14.04.2004, 21:31   #12
nacuna
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
no jak co... widac wyraznie, ze masz standardowy sterownik (no chyba ze to co widac nie musi byc prawda), cos moze jest nie tak i sie nie zainstalowal ten od nvidii
nie bede sie powtarzac, napisalem juz jaka paczke sciagnac i instalowac - www.nvidia.com
A czy jes roznica w tym, ze sciagne sobie sterowniki do plyty glownej ze strony producenta lub ze stronie nvdii?
Poniewaz moje stery zainstalowalem ze plyty, ktora byla dostarczona wraz z moja plyta.
Albo jeszcze lepiej. Prosze powiedz mi co mam sciagnac z tej strony i co mam zainstalowac? Ponizej screen:
Dołączone obrazki
File Type: jpg setup.jpg (29.2 KB, 234 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez nacuna : 14.04.2004 o godz. 21:43
nacuna jest offline  
Stary 14.04.2004, 21:47   #13
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

nie ma roznicy skad zadoisz te stery, ale sciagaj te ze trony nvidii - Unified Driver
i pamietaj zeby pominac instalacje SW IDE

Y@nkee_PL jest offline  
Stary 14.04.2004, 22:37   #14
nacuna
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
nie ma roznicy skad zadoisz te stery, ale sciagaj te ze trony nvidii - Unified Driver
i pamietaj zeby pominac instalacje SW IDE
PRzepraszam za laickie pytanie, ale co to jest w koncu to SW IDE? Program czy co? Aha a z pozostaloscia? Te inne skladniki tez mam sciagnac i zainstalowac? Pomoz
nacuna jest offline  
Stary 14.04.2004, 23:23   #15
Y@nkee_PL
CDRinfo VIP

wystarczy tylko Unified Driver i nic wiecej, a SW IDE - w wielkim skrocie - to sterownik kontrolera IDE, na dzien dzisiejszy jest on sterownikiem eksperymentalnym

dodatkowo polecam ci inny sterownik do karty dzwiekowej, poniewaz ta integra to rasowy Realtek ALC650, a wiec polecam do niego sterownik bezposrednio wlasnie od Realteka, naprawde warto - www.realtek.com.tw - instaluj go po tym jak zainstalujesz Unified Driver'a

Y@nkee_PL jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: