![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problemy z Teac W516EB - part 3 - CDR Audio - HELP !
Witam !
Oto kolejna część moich zwierzeń o walce z nagrywarką Teac 16/10/40 W516EB. Zgodnie z sugestią Bogdana użyłem Nero 5.5.1.8. Ten kopiuje płytki Audio, także jako Copy CD. Zarówno z CD ROMu jak i z nagrywarki. Zamierzam go zupdatować do wersji 5.5.4.0. Czy słusznie ![]() Nero jednak to nie CLONE CD . Czy kopiujac nim (NERO) płyty pracuję w DAO-RAW ? Mam więc kopie 1:1 czy nie ?Zaznaczam,ze nie chodzi mi o kopie zabezpieczonych gier ale CD(CDR)-Audio (choć one też ostatnio bywają zabezpieczane, ale chyba nie te z muzyką elektroniczną). Kopiowanie CDRWinem 4.0A (Ferbruary 2001) w wypadku kopii CD ROM - CDRW (nie on the fly) zwykle kończy się powodzeniem. Natomiast kopiowanie : CDRW - IMAGE -CDRW daje wynikową płytę nie do odczytu w CD Playerze i systemie. Ten sam program w wypadku Yamahy działał dobrze. CLONE CD (starszy i nowszy), jak już wspominałem, daje "grające" CDRy Audio ale występuje problem "migania" cyferek upływu czasu na wyświetlaczu (displeju). Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Zamierzam przeinstalować Windoze 98 SE PL. Szykuję się do tego jak Amerykanie do złapania Bin Ladena ![]() ![]() Pomóżta coś jak możeta. Może komus coś się narodzi w głowie. Moja konfiguracja : IDE 1 - HDD (Master) i CDRW (Slave) IDE 2 - CD ROM (Master) Celeron 400,256 MB RAM, płyta Gigabyte BX (UDMA 33), HDD 20 MB (UDMA 66). Kiedy CDRW chodzi razem z HDD, UDMA nie daje się włączyć ale pod NERO nagrywa. Pozdrawiam P.S. Bogdan, dzięki za zainteresowanie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|