![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2002
![]() |
Zaczne od początku:
nagrywarka podpieta jako samotny master na 2 kanale ide na pierwszym HD również samotny Nagrywarka : wyłączone auto powiadamianie o włożeniu nośnika i wyłączony DMA brak nośnika w napędzie włączone wszystkie programy działające w tle oczywiście gdzieś po drodze był restart dla zapamiętania nowych ustawień następnie odpalam programik do zmiany biosu i wyskakuje mi piękny komunikacik o tym że nie może on (ten programik) znaleźć użądzenia Teac 516eb no i to chyba na tyle. Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Dzięki.A jak wygląda Twój napęd w menadzerze urządzeń?
Czy ma przydzieloną litere napędu początkową i końcową (jeżeli nie to przydziel tą samą ). Proponuje ponowne ściągniecie programu ze strony cdr-info rozpakowanie do dowolnego folderu ( właśnie jakim programem rozpakowywujesz? )i kolejną próbę.Na wszelki wypadek wyłącz programy pracujące w tle szczególnie antywirusa ,dma ,brak płyty w napędzie to już znasz na pamięć. Daj znać czy coś pomogło! Zyga
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2002
![]() |
Dysk ma przydzieloną literę dysku początkowa i końcowa ta sama
co do rozpakowania to program sie rozpakowuje sam, ściągnołem go ponownie ale nie działa zresztą nie dotyczy to tylko najnowszego biosu ale wszystkich zamieszczonych na cdrinfo równiez wcześniejszych. Znalazłem tylko jedną rzecz w readme ten bios jest niby do japońskiej lub angielskiej wersji językowej systemy ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Poza tym próbowałem znależć do polskojęzycznej windy ale nie ma. |
![]() |
![]() |
#20 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Ale jeśli to robi pod czystym Dosem to po co wyłączać DMA..... ![]() |
|
![]() |
![]() |