![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2004
![]() |
Problem z Nero CD Speed
Witam !
Posiadam Nero 6.3.0.2 i używałem CD Speed 2.11.4 do testowania jakości płyt (K-Probe niestety nie chodzi, bo mam palnik LG GCE-8524B). Wyniki były mniej więcej takie jak w pierwszym załączniku. Po zainstalowaniu WinXP Pro na nowo CD Speed dosłownie wariuje (zobaczycie o co chodzi oglądając drugi załącznik). Zaznaczam, że nagrwarka wypala i odczytuje poprawnie, Nero Scan Disk też o dziwo chodzi dobrze (ale co mi po zielonych kwadratach, ja chcę widzieć ile jest błędów C1 i C2). Procek to PIII 800 a płyta MS-6337. Czy ktoś już kiedyś miał coś takiego ? P.S. Cz są jakieś inne programy do testów płyt cd działające nie tylko na litku ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakby to powiedziec, nie ma sie czemu dziwic (z wyjatkiem tego jak pokazuje c1
![]() jak widzisz w c2 masz bledy na starcie, ktorych nie ma (tez tak mam, a plyta jest ok, w kprobe 0 bledow c2)- poprostu cdspeed daje ciala do plexow sa plextools, ale ty masz lg wiec chyba tylko cdspeed pozostaje ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Chyba masz rację, tylko czemu wtedy działało (jakiś tydzień temu) ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Może wina leży od strony ASPI. Weż zainstaluj ForceASPI z tej strony http://seba.wsm.wielun.pl/pliki.htm Podczas testowania płyt wyłącz inne programy działające w tlen, np. antywirusy, winampa, itd.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Zainstalowałem ForceASPI tak jak było napisane, wyłączyłem antywirusa i firewalla i znowu to samo. Zauważyłem, że jak wyłącze pokazywanie C1 to test leci normalnie (czyli zatrzymuje się przy 100 % i pokazuje 0 C2). Gdy to samo zrobię w trybie awaryjnym (tzn. wyłączę C1), to pokazuje mi mnóstwo C2 (na 20 minucie płyty było tego około 1,000,000), ciekawe
![]() Nagrywara pracuje jako master sama na drugim kanale, włączone jest też DMA. |
![]() |
![]() |
|
|