Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.02.2003, 20:48   #16
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Niedawno miałem podobny problem. Po nagraniu płyty audio i z plikami mp3 miałem trzaski. Po nagraniu obojętnie jakiego filmu na cd pod koniec obraz się wieszał. Wszystkie płyty można było skopiować bez problemu na hdd. Na dodatek nie zawsze nagrywało się źle. WinOnCD 5.02 wykrywał moją nagrywarkę jako model chyba cdw45e, a w właściwościach owej nagryarki nie było możliwości nagrywania płyt w trybie DAO i TAO. Tak więc nie można było nic nagrać. Nie kiedy wszystko było dobrze. Jeśli dobrze pamiętam zrobiło się to po zainstalwoaniu via Hyperion 4 in 1 4.45v. Przywróciłem systme z obrazu i wszystko działa mi normalnie. Wydaje mi się ze ów via nabruździł coś w sterownikach.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.02.2003, 21:32   #17
Santi
Bywalec

Data rejestracji: 31.12.2002
Santi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie instalowalem tego cholerstawa, powiem wiecej niczego nie zmienialem w konfiguracji sprzetowej czy programowej, po prostu z dnia na dzien nagrywara przestala dobrze nagrywac i tyle, nie wiem co jest tego przyczyna, chyba bedzie mnie czekala wizyta w servisie, tylko ze te dupki w przypadku nieuzasadnionej reklamacji obarczaja kosztami klienta ( z tego co sie orietnuje to 10 % wartiosci sprzetu). Poza tym moja nagrywara raz dziala raz nie dziala, a to czasami jest dla ludzi z servisu malo przekonywujacy argument do naprawy czy wymiany

Pozdrawiam Santi
Santi jest offline  
Stary 03.02.2003, 18:08   #18
METALLICA
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2003
METALLICA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a czy próbowaliście może nagrywaś na plytki CDRW?
Bo tylko na tej udaje mi się nie zj.... płytki
nagrywałem ją x12
METALLICA jest offline  
Stary 03.02.2003, 20:11   #19
Santi
Bywalec

Data rejestracji: 31.12.2002
Santi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak po jakims czasie tylko na rw nagrywalem bo szkoda mi bylo juz marnowac plytek. I bez zmian, ciagle bady, chociaz musze sie przyznac ze dysponuje tylko plytkami firmy Verbatim o indeksie 10x ale po wgraniu nowego biosu Teac nagrywa je tez 12x ale nie wydaje mi sie aby to mialo jakies znaczenie gdyz po nagraniu nawet dedykowana predkoscia 10x problem pojawial sie nadal. Wlasnie dzisiaj bylem u kumpla aby sprawdzic mojego recordera. Tak sie sklada ze dysponuje on takze tym modelem Teaca, robilem u niego testy odczytu plyt ktore u mnie szczegolnie nie dawaly sie poprawnie przegrac (zaznaczam ze podaczas odczytu nie powstaja zadne bad'y) i wyniki byly identyczne. Zainstalowalem Alcohola 120% i na tym programie wszystko dziala bez zarzutu - zapisuje i odczytuje bez problemowo wiec chyba jednak przyjdzie mi zmienic soft do kopiowania plytek. Dziwna sprawa gdyz wczesniej nie mialem zadnych problemow, problem pojawil sie nagle i do tej pory nie moge sobie z nim poradzic.

Pozdrawiam, Santi
Santi jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: