![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem Plextor Premium jest do bani. W porównianiu z inny napędami, to aż tak rewelacyjnie nie wypadł. Posiada nowe funkcje, którymi chcą zwabić klientów, tak samo było z Ymahami. Ja wolę kupić coś innego, sprawdzonego np. Liteona niż wydawać kasę za nowe funkcje. I to ma być rewelacyjny napęd, który jest tak zachwalany przez Plextora
Chyba tu jest jakieś nieporozumienie.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Ale ta cena niech se w dupe wsadza za taka sumke mozna miec 3 liteony lub 2 teaci
pozdrawiam
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
czy mógłby by Pan sie pośpieszyć z tym sprawdzeniem tego. Bardzo bym prosił!!
|
|
|
#4 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Ok, kończę nagrywanie 3 płytki z GR włączonym i po południu wybierma się do supermarketu do działu Audio
Wybaczcie ze to tak dlugo trwalo, ale mam aukcje na karku.
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Testy przeprowadziłem na razie na mojej JVC, płyty 700 MB nagrane ze współczynnikiem 1,2 1,3 oraz 1,4.
Urzadzenie nie poradzilo sobie z odczytem plyty 1,4 - ale płyty o mniejszych stopniach kompresjii (i długści zostały odczytane poprawnie). Sprawdziłem to jeszcze na kieszonkowym cd-player, poradził sobie również z odczytem płyty x1,2, przy x1,3 (długość płyty wynosiła 103 minuty) pokazał długość płyty jako 7 minut. Nie poradził sobie za to z odczytem x1,4. Więcej jutro jak tylko uruchomię konkurs...
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
ok THx za tyle ale jednak poczekam jeszcze na więcej
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Witam użytkowników Plextora PX-W 4824 TA
Mimo , że urządzenie PX-W 4824 TA wygląda optycznie tak jak jego następca Plextor Premium to jednak różnią się one od siebie sercem czyli procesorem sterującym urządzeniem . Plextor w swoim najnowszym produkcie umieścił procesor który specjalnie został zaprojektowany do tego napędu dlatego nie jest możliwe wgranie do napędu PX-W 4824 TA firmware od napędu Premium . Próba zmiany oprogramowania spowoduje uszkodzenie napędu oraz problemy z naprawą jego w naszym serwisie w ramach gwarancji. Pozdrawiam , Serwis Alstor |
|
|
|
|
#10 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Miło jest, jak Dystrybutor i Jego Serwis pojawiają się na Forum i przekazują swe cenne uwagi - witamy. Współpraca na pewno przyniesie wiele pożytku wielu osobom.
Miłego dnia. PS. Jak mamy się zwracać: Pan czy Pani Serwis - ech trochę to takie bezosobowe - serwis...
|
|
|
|
|
#11 | |
|
tranceaddict
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Cytat:
szkoda ze nie mam PX-W 4824 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Niech ktos w koncu zmieni biosa w tej 48.. to zobaczymy. Tylko czy znajdzie sie taka odwazna osoba ![]()
|
|
|
#13 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Cytat:
Więc może mniej formalnie Mam na imię Tomek i zajmuję się w firmie Alstor naprawą urzadzeń Pelxtora . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
No to miło nam, Tomku, że zechciałeś zaglądnąć na nasze Forum. Mam nadzieję, że nie na krótko.
Miłego dnia |
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Witam, ja z kolega Tomkiem z Alstora przeprowadzilem swojego czasu konwersacje telefoniczna na temat "stukania" w Plextorku 48x i wraz z mailowaniem do Belgii udalo mi sie rozwiazac/wyjasnic owe zjawisko/ problem pozytywnie. Mysle ze kazdy experymentaror doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze wgrywanie Biosu z innego modelu koliduje z umowa gwarancyjna na w/w sprzet. Tomek ujal to bardzo delikatnie stwierdzajac ze moga byc problemy z servisowaniem takiego sprzetu..
Po za tym przerobiony 48x na Premium nie jest wstanie zagrozic sprzedazy tego nowszego napedu. Jak ktos ma dopiero kupic naped, to pewnie sie polakomi na Premium , natomiast jak ktos ma juz 48x ( tak jak ja ), to mysle ze po za kilkoma wyjatkami ( maniakami ) nie bedzie wymienial swojego sprzeta , wlasciwie tylko dla kilku "wodotryskow"Pozdrawiam. Rafal
![]() |
| Tagi |
| plextor, plextor premium, premium |
|
|