![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Tryb 2/XA
Cze
co myslice o nagrywani filmow na plyty w Tryb 2/XA czy po pewnym czasie lezakowania dalej mozna zgrac z takiej plyty film na dysk. chcalbym uslyszec jak najwiecej opini ludzi ktuzy z rozmyslem wybieraja ten tryb i tyh ktuzy za zadne skarby go niewybiora do wypalania ![]() zgury dzieki za wszystkie odpowiedzi
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
nie nagrywam w tym trybie. choć to standard dla vcd!
Zalecane jest nagrywanie w Trybie 1
#3 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Looo a ja ciaglem nagrywm 2/XA bo nero to wybiera default i tego nie zmienialem.Ciapek mowisz zeby zaprzestac i zmienic na tryb 1 ? Zalety Wady ?
|
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
oj chyba nie
![]() default to jest Tryb 1, za często formatuje dysk i wgrywam Nero. Jestem raczej pewny. Zalety wady? Default to default i kierowalem sie notatką...z Nero Tryb 2 nie jest czytany przez niektóre czytniki. ...
#5 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Hmm no on ma tak zaznaczone ten tryb 2 za kazdym razem jak wlacze nero. Musze sprawdzic teraz jak wypale jakas plytke w tym 2 trybie to oblece kolegow z jakimis cdromami i zobacyzmy czy beda jakies problemy. Jak narazie to spotkalem sie tylko z problemem jak nagralem plytke 870 MB to u mojej dziewczyny np jej nieche czyta, ma CD-ROM Lg- 48x chyba.Zobaczymy zobaczymy.Jak nie bedzie problemo to chyba zostawie ten tryb 2.Dzieki narazie za info.
|
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeciez wszystko jest gotowe podane na tacy, tylko trzeba popatrzec po stronie glownej serwisu.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/ply...ojemnosccd.php |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wszystkim za opinie i odpowiedzi na mój temat
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
mode 2
Jest taki problem z tym mode 2 ze nagrywa sie płytke bez danych naprawczych, czy jakos tak. Tak słyszałem od kolegi i sam tego nie jestem pewien wiec moze to jest przyczyna tego ze nie które napedy nie chcaczytac tych płyt. Nieczytaja ich poniewaz płyty sa porysowane i zniszczionea korekcja błedow poradziłą by sobie z nimi gdyby one były wypalone z tymi danymi.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Re: mode 2
Cytat:
Dokładnie to jest tak: Specyfikacja sytandartu CD-Rom/XA definiuje dwa formaty ścieżek przeznaczone dla plików (Mode 2,Form 1) i danych multimedialnych (Mode 2,Form 2) Form-1 CD-Rom/XA Mode 2 ...zawiera pole korekcji błędów ECC w sektorze ,tak więc nadaje się do wypalania plików komputerowych. Form-2 CD-Rom/XA Mode 2 ...nie posiada w sektorze danych pozwalających na skuteczne usuwanie błędów (ECC) .Nadaje się tylko do przechowywania obrazu i dzwięku.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 21.08.2003 o godz. 21:05 |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: mode 2
Cytat:
![]() Czyli nagrywać w trybie 1. Dane są bardziej bezpieczne i lepiej odczytywalne, że to tak nazwe. Dziękujemy Ci Ojcze za nauke ![]()
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Spox, Nero 6.0.0.11
![]() Format : - Tryb 1 - Tryb 2/XA Pytanko: - W Trybie 2/XA jaka "forma" jest nagrywana? Ta z korekcja czy bez? Chyba ta z korekcja bo miesci sie tyle samo co w trybie 1 czyli ~703MB ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
DZIEKI za odpowiedzi jeszcze sprecyzyje pytanie
czy filmy nagrane w Tryb 2/XA po pewnym czasie beda sie zgrywac na dysk z tak nagranej plyty czy da sie zrobic np. mpg z avi czy niewystapi przesuniecie scieszki dzwiekowej przez bledy zawarte na plycie a raczej przez brak ih korekcj (filmy nagrywane w Tryb 2/XA jako dane komputerowe a nie video-cd zeby byla jasnosc) Zgury dzieki za odpowiedzi
#14 | ||
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: mode 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#15 | |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Re: Re: Re: mode 2
Cytat:
"Form-1 CD-Rom/XA Mode 2 ...zawiera pole korekcji błędów ECC w sektorze ,tak więc nadaje się do wypalania plików komputerowych. Form-2 CD-Rom/XA Mode 2 ...nie posiada w sektorze danych pozwalających na skuteczne usuwanie błędów (ECC) .Nadaje się tylko do przechowywania obrazu i dzwięku." Sa chyba dwie formy Trybu 2/XA, ktora jest nagrywana w Nero? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|