![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
trzaski i szumy na CD audio
Witam .Może powtarzam temat mojego przedmowcy ale moj problem polega ze nagrywajac CD z muzyka odtwarzacze samochodowe widza wszystkie sciezki ale przy odtwarzaniu mocno trzeszcza szczegulnie przy wysokich tonach,nie pomagalo zmiana predkosci nagrywania i probu z innymi CD-r(bez ruznicy czy za 1,20 czy tez za 6 zl) moja nagrywarka to TEAC W58C i WinOnCd 3,8 / Pozdrawiam.
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
nagrywaj w trybie DAO i wylacz "fly" w WinOnCD.
Plyty sa wazne- np. takie trzaski sa prawie zawsze na Basfach. Sprawdz tez czy zrodlo Ci nie trzaska na koncu ( widac to w edytorze wiona) |
![]() |
#3 |
Gość
|
Co to i gdzie sie ustawia "fly"? czy moze to byc wina programu? a moze nagrywarki?
|
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#5 |
Gość
|
A jesli chce zrobic skladanke to i tak nie moge zamknac plyty po kazdym utworze?ale u mnie te trzaski sa podczas odtwarzania utworu a nie przerwach.przegrywam plyty z CD-ROMu na nagrywarke lub z HDD ale to jest bez ruznicy ,zawsze ten sam problem .Slyszalem o mocy lasera czy to sie gdzies ustawia?
|
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
A ja bym spróbował zmniejszyć prędkość zczytywania Audio i przedewszystkim spróbowałbym zgrać audio z nagrywarki na HDD i wtedy nagrać i sprawdzić czy są trzaski.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Zgrywalem na HDD,zmniejszalem predkosc cd-romu,zmniejszalem predkosc nagrywania i NIC!!!
Czy to moze byc wina nagrywarki ![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
To spróbuj (przy kopiowaniu płytki) zrobić w CloneCD albo BlindRead image Z NAGRYWARKI a potem dopiero wypalić. Ja też mam taki piecyk i działa GIT. Nagrałem ok. 50 płyt audio z czego ok 40 z mp3 a reszta kopiując z oryginalnych - trzasków brak. Spróbuj też pobawić się opcją Jitter Correction.
|
![]() |
#9 |
Gość
|
A gdzie sie ustawia opcje "jitter correction" ?
|
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#11 |
Gość
|
"fly" jest domyslnie zaznaczone ( prawa dolna czesc okna
nagrywania w WinOncd - w 3.8 opcje trzeba zaznaczyc- kopiuj wolno ale bezpiecznie). Trzeski moga byc spowodowanie niewlasciwym nosnikiem - mialem takie problemy z czerwonymi Basfami. Jitter nic Ci nie pomoze- bo chyba na zrodle po przeciagnieciu do Wioina trzaskow nie ma? ( jest w Option Wiona ). No i jak tu koledzy pisac- DAO do Audio |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2001
![]() |
A odsłuchiwałeś zrzucone na dysk tracki
![]() Zeby to wyeliminowac w 99% polecam cadwarewy programik ExactAudioCopy (do ściągnięcia z CDRinfo) który ma tzw secure mode (czyli 100 razy lepszy od wszystkich jitter correction itp.). Natomiast jesli pliki na dysku sa ok a po wypaleniu są trzaski, winy nalezy szukać albo w oprogramowaniu (sprubój wypalić w czymś inny, ExactAudioCopy np.). Jesli i to nie pomoze, zaczal bym podejrzewac nagrywarke lub jej podlaczenie.
#13 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Rzeczywyście do zrzucania tracków Audio polecam EAC, jest po prostu najlepszy. Pozdrawiam
![]() |
#14 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#15 |
Gość
|
zobacze na tych TDK co mowisz ,ja nagrywalem na VERB.BASF i na innnych tanszych plytkach,moze dla tego takie sceny.
Problem jest tylko po wypaleniu a nie po zrzucie na HDD ale sprubuje na innym programie to zobaczymy |
![]() |
|
|