![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Gość
|
na basfach prawie zawsze sa trzaski przy wysokich tonach
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
|
A wiec tak: nagrywalem na wielu plytach wiec najlepiej wyszlo na SONY i TDK ale jedna kopia jest idealna a np. nastepna juz nie i nie ma reguly na to (wylanczalem nawet calego kompa miedzy nagrywaniem nastepnej plyty ha ha ha )nagrywalem na 3 programach NERO ,WinOnCd, CLONE i to tez bez znaczenia. Ale doszedlem do tego ze na domowym sprzecie kazda plytka gra OK tylko w samochodzie jest kiepsko ,mam u siebie Pioniera (zmieniarka) a u ojca Sony (tez zmieniarka) i na obydu jest tak samo zle wiec to mnie zastanawia ze dwa sprzety odmiennych marek nie dzialaja poprawnie (oby dwa nie czytaja tez CD-rw) a slyszalem ze najnowsze potrafia zagrac na CD-rw wiec moze jest za slaby laser by mogl odczytac chociaz CD-r
![]() Dziekuje wszystkim za pomoc ale obawiam sie ze czeba bedzie zmienic sprzet w bryczce (brrrrrr), takie zycie. Pozdrawiam |
![]() |
#18 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
slucham na sony cdx-c880r i nie ma zadnych problemow, a starzy na clarionie (nie pamietam jaki ale jakis topowy) i tez jest spox.
nie polecam plyt niebieskich z nimi maga byc problemy (wolny odczyt - i skoki muzyki - co do samochodowych odtwarzaczy), ja nagrywam na zielonych (roznych=wszystkich) marek i wszystkie sa spox korekcja jitter ma znaczenie t y l k o przy kopiowaniu w locie (moze powodowac zaburzenia dzwieku w przestrzeni). jak mi kiedys nagrywara dodawala takie trzaski to byla trzasnieta i wymienili na nowa. co do sprzetu w bryczce to pewnie jest dobry, jezeli juz to wypalara.. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Ja w "gablocie" mam SONY CDX-4000RX i nie mam zadnych problemów z płytami. Charata wszystko jak leci, sony, basf, tdk, platinum, verbatim a nawet "no name" Nawet 3 dni temu stwierdziłem ze odtwarza mi CD-RW.
![]() ![]() A co do twojego problemu to miałem trzaski na początku nagrania każdego utworu ale zmieniłem program do nagrywania i wszystkie problemy znikneły. Teraz nagrywam na WinOnCd 3.8 PE a przedtem na NTI CD-MAKER czy coś takiego.
#20 |
Gość
|
Jak pisalem wyzej to nagrywalem na ruznych programach i plytach i zawsze to samo (prawie zawsze)
ale cos w tym jest co piszesz bo te trzaski sa najczesciej na poczatku utworow chyba przezuce sie na czarne plyty analogi tylko skad taka zmieniarke do fury ha ha ha Pozdrawiam |
![]() |
#21 |
Gość
|
kup sobie specjalny odszumiacz płyt firmy firmy sushitamsung. kosztuje jedyne 3 zł + 22% vat
|
![]() |
#22 |
Gość
|
Razor dzieki za rade najbardziej inteligentna ze wszystkich (nie obrazajac innych) ha ha ha ;-)
|
![]() |
#23 |
Gość
|
Witam mam podobny problem. Metoda prob i bledow wykluczam kolejne elementy. Najpierw obstawialem nagrywarke Samsung 408. Serwis po 2 tyg wymienil mi ja na nowa. Podpinam a tu znowu przeskoki i trzaski. Najpierw uzywalem copy cd z ecdc 4 adapteka. Wczoraj sprubowalem clonecd z predkoscia x2 dla dvdrom samsung 606 i cdrw. Efekt znacznie gorszy niz wczesniej (o 300%). Za kazdym razem obraz plyty kopiowany byl najpierw na hdd. Wszystko wskazuje na czytnik dvdrom. Natomiast moj samochodowy zmieniacz kenwood nie radzi sobie z cd-r z mojej nagrywarki, lecz plytki cd-r ze starej nagrywarki mitsubichi x2 dzialaja ok.
Pozdrawiam |
![]() |
#24 |
Gość
|
To ciekawe co piszesz bo koles mi kiedys nagral kilka plytek na HP 2x2x... w kazdym razie model troche juz starszy i chodza na moim sprzecie idealnie wiec juz mam dosyc tych prub i musze kupic zmieniarke ktora czyta CD-r i CD-rw moze wtedy bedzie ok.ten twoj sprzet jest nowy modelowo ?
Pozdrawiam |
![]() |
|
|