Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.08.2001, 12:26   #16
Bogdan
Gość

na basfach prawie zawsze sa trzaski przy wysokich tonach

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.08.2001, 23:11   #17
Daniel
Gość

A wiec tak: nagrywalem na wielu plytach wiec najlepiej wyszlo na SONY i TDK ale jedna kopia jest idealna a np. nastepna juz nie i nie ma reguly na to (wylanczalem nawet calego kompa miedzy nagrywaniem nastepnej plyty ha ha ha )nagrywalem na 3 programach NERO ,WinOnCd, CLONE i to tez bez znaczenia. Ale doszedlem do tego ze na domowym sprzecie kazda plytka gra OK tylko w samochodzie jest kiepsko ,mam u siebie Pioniera (zmieniarka) a u ojca Sony (tez zmieniarka) i na obydu jest tak samo zle wiec to mnie zastanawia ze dwa sprzety odmiennych marek nie dzialaja poprawnie (oby dwa nie czytaja tez CD-rw) a slyszalem ze najnowsze potrafia zagrac na CD-rw wiec moze jest za slaby laser by mogl odczytac chociaz CD-r moze ktos slucha plytek w samochodzie niech sie podzieli uwagami (jaki sprzet,marka,itp.) moze tez ma podobne problemy
Dziekuje wszystkim za pomoc ale obawiam sie ze czeba bedzie zmienic sprzet w bryczce (brrrrrr), takie zycie.
Pozdrawiam

Stary 10.08.2001, 00:54   #18
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
slucham na sony cdx-c880r i nie ma zadnych problemow, a starzy na clarionie (nie pamietam jaki ale jakis topowy) i tez jest spox.
nie polecam plyt niebieskich z nimi maga byc problemy (wolny odczyt - i skoki muzyki - co do samochodowych odtwarzaczy), ja nagrywam na zielonych (roznych=wszystkich) marek i wszystkie sa spox
korekcja jitter ma znaczenie t y l k o przy kopiowaniu w locie (moze powodowac zaburzenia dzwieku w przestrzeni).

jak mi kiedys nagrywara dodawala takie trzaski to byla trzasnieta i wymienili na nowa.
co do sprzetu w bryczce to pewnie jest dobry, jezeli juz to wypalara..

pozdrawiam
berserk jest offline  
Stary 10.08.2001, 07:31   #19
Jerry
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.04.2002
Jerry w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja w "gablocie" mam SONY CDX-4000RX i nie mam zadnych problemów z płytami. Charata wszystko jak leci, sony, basf, tdk, platinum, verbatim a nawet "no name" Nawet 3 dni temu stwierdziłem ze odtwarza mi CD-RW. (Rychło wczas. Yeeesss)

A co do twojego problemu to miałem trzaski na początku nagrania każdego utworu ale zmieniłem program do nagrywania i wszystkie problemy znikneły. Teraz nagrywam na WinOnCd 3.8 PE a przedtem na NTI CD-MAKER czy coś takiego.
Stary 10.08.2001, 14:52   #20
Daniel
Gość

Jak pisalem wyzej to nagrywalem na ruznych programach i plytach i zawsze to samo (prawie zawsze)
ale cos w tym jest co piszesz bo te trzaski sa najczesciej na poczatku utworow chyba przezuce sie na czarne plyty analogi tylko skad taka zmieniarke do fury ha ha ha
Pozdrawiam

Stary 14.08.2001, 14:26   #21
Razor
Gość

kup sobie specjalny odszumiacz płyt firmy firmy sushitamsung. kosztuje jedyne 3 zł + 22% vat

Stary 14.08.2001, 14:30   #22
Daniel
Gość

Razor dzieki za rade najbardziej inteligentna ze wszystkich (nie obrazajac innych) ha ha ha ;-)

Stary 19.08.2001, 14:49   #23
MM
Gość

Witam mam podobny problem. Metoda prob i bledow wykluczam kolejne elementy. Najpierw obstawialem nagrywarke Samsung 408. Serwis po 2 tyg wymienil mi ja na nowa. Podpinam a tu znowu przeskoki i trzaski. Najpierw uzywalem copy cd z ecdc 4 adapteka. Wczoraj sprubowalem clonecd z predkoscia x2 dla dvdrom samsung 606 i cdrw. Efekt znacznie gorszy niz wczesniej (o 300%). Za kazdym razem obraz plyty kopiowany byl najpierw na hdd. Wszystko wskazuje na czytnik dvdrom. Natomiast moj samochodowy zmieniacz kenwood nie radzi sobie z cd-r z mojej nagrywarki, lecz plytki cd-r ze starej nagrywarki mitsubichi x2 dzialaja ok.
Pozdrawiam

Stary 20.08.2001, 13:01   #24
Daniel
Gość

To ciekawe co piszesz bo koles mi kiedys nagral kilka plytek na HP 2x2x... w kazdym razie model troche juz starszy i chodza na moim sprzecie idealnie wiec juz mam dosyc tych prub i musze kupic zmieniarke ktora czyta CD-r i CD-rw moze wtedy bedzie ok.ten twoj sprzet jest nowy modelowo ?
Pozdrawiam

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: