![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
trzeszczace mp3
Siemka ...
Czy ktos z was zna moze taki prog zeby (najlepiej) pozwolil mi nagrac plytke z mp3 (nie audiocd) ale konwertujac wszystkie mp3 do np 128kbps albo na inny kodek zmienial ... Generalnie chodzi o to ze w moim "caraudio" przy zapodawaniu mp3 w bitrate wiekszym niz 128 slychac trzaski ... gosciu z BOA powiedzial ze ... " Należy używać dobrego oprogramowania kodującego (sprawdzone z pewnego źródła), dobrych nosników oraz nie stosować duzych prędkości zapisu (wypalania płyty). " ... poradzicie cos ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Polecam EAC do zrzucania, Feurio do nagrywania. A odnośnie prędkości nagrywania, to najnowsze płytki małych prędkości nagrywania nie lubią. Polecam nagrywać z prędkościami 16x-32x maks i używać dobrych nośników. To z tym bitratem to trochę dziwne wytłumaczenie na trzaski... Trudno mi w to uwierzyć.
Więcej informacji nt. w/w programów znajdziesz na stronie głównej CDRinfo.pl.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 04.01.2004 o godz. 16:20 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
TDI
Zlotowicz
![]() |
No tak... nie mylisz się - wpisałem z rozpędu wszystko, czym posługuję się do nagrywania muzy w ogóle
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ja polecam do konwersji RazorLame http://www.dors.de/razorlame/
a do zrzucania powinno ci wystarczyć nero. Najlepsza prędkość zapisu to wedłóg mnie 24x dla audio. |
![]() |
![]() |
#6 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Płytę oczywiście (jako dane) wypalisz wieloma popularnymi programami takimi jak Nero. Wazniejszą jednak rzeczą wydaje się w tym przypadku jakość samych plików mp3. Jeżeli chcesz je sam robić, to najlepiej za pomocą EACa i to nie ze względu na to, że ten program robi to dobrze, ale z powodu iż mozna w nim zastosować wiele różnych kodeków mp3 - daje to pole do eksperymentów. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
wg instrukcji obsluguje: MP3 decoding : MPEG 1 i 2 Audio Layer 3 Bit Rate: -MPEG 1 32 kbps - 256 kbps , VBR -MPEG 2 16 kbps - 160 kbps , VBR Sampling Freq.: -MPEG 1 32khz, 44,1khz, 48 khz -MPEG 2 22,05 khz, 24khz co do kodowania mp3 napisali ze przy uzyciu VBR czas moze nie byc pokazywany poprawnie i ze rekomendowane ustawienie to "128kbps or more" i "fixed" zastanawiam sie czy nie jechac do serwisu ... dzis jeszze jedna rzecz wpadla mi w oko ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie po wypaleniu plytki z albumami mp3 (glownie releasy ripperskie) album ze specyfikacja 192kbps 44,1khz full stereo trzeszczy a album ze specyfikacja 192kbps 44,1khz joint stereo nie ... i co dalej .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
niekture odtwarzacze nie kubia lame dobrze chodza tylko na fraunhoferze moze w tym problem
algorytm fraunhofera jest dolaczony do kodeka nero mp3pro |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
nie mozna tego w locie zrobic ? Acoustica MP3 CD Burner ma taka opcje ze sie ustawia parametry swojego mp3 playera i on jesli potrzeba to przy nagrywaniu konweruje ... ale niestety trwa to dlugo i nie ma mozliwosci wybrania kodera ... Jak przekonwertowalem pliki Acoustica do 128 to bylo lepiej ale nadal moznabylo uslyszec trzaski .... dodatkowo jedna z testowanych sciezek czasami przeskakuje w jednym miejscu do nastepnej .... mam podejzenia ze o cos nie tak z moim car audio ... buuuu |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
przeciez on wyraznie napisal, ze nie chce nagrywac AudioCD, tylko plytke z mp3, a to nagrywa sie jak zwykle dane... a tak dla scislosci, to audio powinno nagrywac sie z predkoscia 8x (gora 12x), a nie 24 ![]()
![]() |
#12 |
lub po prostu Paput
![]() |
Można dokonać dość prosto konwersji za pomocą programiku z tej strony: http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
Kodek trzeba ściągnąć osobno. Programik instaluje się w ten sposób, iż w Windows Exploatorze masz polecenie Convert To w menu podręcznym pod prawym klawiszem myszy - zaznaczasz kilka plików, zaznaczasz polecenie Convert To, wybierasz format pliku wyjściowego i jego parametry - jedziesz z koksem. Co prawda ponowne kodowanie mp3 to prawie przestępstwo, no ale cóż czasami zrobić. PS. Może faktycznie coś nie tak z twoim sprzętem. |
![]() |
![]() |
#13 | |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Zadzwonilem do Field Technical Support Panasonic Polska Sp. z o. o. i pan powiedzial mi ze poprostu dekoder w moim cd jest zrobiony zeby czytal frauenhoffera (nie wiem jak sie to pisze ![]() i faktycznie najlepiej graja mp3 skonwertowane np nero mp3pro ale do zwyklego mp3 (bo tam jest opcja ze do mp3pro mozna tez) czy jest sens konwertowac wszystkie swoje mp3 ...a mam tego ze 30GB ... |
|
![]() |
![]() |
#15 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
ja używam CDex'a a do palenia najlepiej nero6 z predkoscia 12x
|
![]() |
![]() |
|