Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.03.2004, 11:54   #16
unu
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2004
unu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam podobny problem rw nagrywają się ok z prędkością nominalną płyty,a r maks x4 i w 70% są zwalone ,nagrywarka liteon 48/24/48 nagrywałem i pod nero i pod alcoholem i clone a najgorsze że w ubiegłym tyg skończyła mi sie gwarancja.
Może to xp cos bruzdzi bo gdy miałem me było ok
unu jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2004, 12:13   #17
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Unu - wyczysc optyke, jesli to nic nie da to wyglada to na pad lasera. RW wymagaja mniejszej mocy lasera wiec dlatego jeszcze dobrze sie wypalaja. No ale najpierw przeczysc optyke.
Stary 24.03.2004, 13:33   #18
kopar
Bywalec

Data rejestracji: 21.03.2004
kopar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no nie wiem grzeniu ja właśnie mam xpeka i dzieje mi siętak jak unu, a nagrywarkę już dwa razy wymieniałem i mam nówkę ze sklepu... mam 3 opcje jakie mi pozostały:
- odpalić system ze starej partycji (miałem ghosta sprzed roku) - jeśli wina xo
- odpalić system bez nowego dysku, ze starym działało - wina nowego dysku
- podpiąć zewnętrzny kontroler pod pci i podpiąć tam nagrywarkę - wina kontrolera na płycie

Dam znać jak rezultaty pod koniec tygodnia jak nic to nie da to jużnie mam żadnej opcji !
i chyba się wk....ę na maxa!
kopar jest offline  
Stary 24.03.2004, 17:43   #19
kopar
Bywalec

Data rejestracji: 21.03.2004
kopar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bez dysku i pod inny kontroler to samo... k.... mać kolejne płyty do śmietnika...
ludzie jakieśpomysły mi się kończą...
kopar jest offline  
Stary 24.03.2004, 18:15   #20
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kopar - wyzej napisalem co podejrzewam u Unu i nie wydaje mi sie ze u ciebie jest to samo.

Co do twojej sytuacji to faktycznie dziwne to jest... ale ja to bym sobie tak probowal tlumaczyc - twoja stara LG16x faktycznie moze sie konczyc i tu bym probowal z optyka, uda sie albo i nie. Natomiast co do liteona dvd to zajrzalbym do dzialu dvd na forum i poczytal albo zapytal ludzi, bo o ile mnie pamiec nie myli to wielu ma litki i byly topici z klopotami w zapisie i odczycie plyt (roznych). Moze manewry z firmware cos pomoga, nie chce tu sie wypowiadac bo sam nie mam dvd burnera wiec sam rozumiesz. Sprobuj tam poczytac/popytac fachowcow
Stary 24.03.2004, 23:52   #21
PiteRroN
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.03.2004
PiteRroN w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie jest tak, ze moje LG wypala mase błędów na pierwszych 30 - 40 % płytek, są albo zupełnie nie do odczytu ( error reading PVD ) albo zawartość widac jako pojedynczą scieżke audio, napęd DVD jak wrzuce płytke Audio (cd-r) to strasznie wiesza i trzaska na pierwszych 30 - 40 % płyty (takiej poprawnie wypalonej jakiś czas temu kiedy wszystko funkcjonowało prawidłowo) a potem to powoli ustepuje i płyta gra ładnie. Też próbowałem już wszystkiego poza formatem dysku. Też mam sporo podstawek tyle że cd-r ki są troche tańsze więc aż taki stratny nie jestem.
Stary 31.03.2004, 21:20   #22
unu
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2004
unu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
finał jest taki że 12 miesięczna + 2 tyg. nagrywarka to padlina i tylko q...wica mnie bierze że przy kupnie nie porównałem długości gwarancji.
Pożyczyłem od kumpla zabytkowego samsunga i x8 śmiga na xp choć ma prawie 4 lata
unu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: