![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
mam podobny problem rw nagrywają się ok z prędkością nominalną płyty,a r maks x4 i w 70% są zwalone ,nagrywarka liteon 48/24/48 nagrywałem i pod nero i pod alcoholem i clone a najgorsze że w ubiegłym tyg skończyła mi sie gwarancja.
Może to xp cos bruzdzi bo gdy miałem me było ok |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
no nie wiem grzeniu ja właśnie mam xpeka i dzieje mi siętak jak unu, a nagrywarkę już dwa razy wymieniałem i mam nówkę ze sklepu... mam 3 opcje jakie mi pozostały:
- odpalić system ze starej partycji (miałem ghosta sprzed roku) - jeśli wina xo - odpalić system bez nowego dysku, ze starym działało - wina nowego dysku - podpiąć zewnętrzny kontroler pod pci i podpiąć tam nagrywarkę - wina kontrolera na płycie Dam znać jak rezultaty pod koniec tygodnia jak nic to nie da to jużnie mam żadnej opcji ! i chyba się wk....ę na maxa! |
![]() |
![]() |
#19 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.03.2004
![]() |
bez dysku i pod inny kontroler to samo... k.... mać kolejne płyty do śmietnika...
ludzie jakieśpomysły mi się kończą... |
![]() |
![]() |
#20 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kopar - wyzej napisalem co podejrzewam u Unu i nie wydaje mi sie ze u ciebie jest to samo.
Co do twojej sytuacji to faktycznie dziwne to jest... ale ja to bym sobie tak probowal tlumaczyc - twoja stara LG16x faktycznie moze sie konczyc i tu bym probowal z optyka, uda sie albo i nie. Natomiast co do liteona dvd to zajrzalbym do dzialu dvd na forum i poczytal albo zapytal ludzi, bo o ile mnie pamiec nie myli to wielu ma litki i byly topici z klopotami w zapisie i odczycie plyt (roznych). Moze manewry z firmware cos pomoga, nie chce tu sie wypowiadac bo sam nie mam dvd burnera wiec sam rozumiesz. Sprobuj tam poczytac/popytac fachowcow ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.03.2004
![]() |
U mnie jest tak, ze moje LG wypala mase błędów na pierwszych 30 - 40 % płytek, są albo zupełnie nie do odczytu ( error reading PVD ) albo zawartość widac jako pojedynczą scieżke audio, napęd DVD jak wrzuce płytke Audio (cd-r) to strasznie wiesza i trzaska na pierwszych 30 - 40 % płyty (takiej poprawnie wypalonej jakiś czas temu kiedy wszystko funkcjonowało prawidłowo) a potem to powoli ustepuje i płyta gra ładnie. Też próbowałem już wszystkiego poza formatem dysku. Też mam sporo podstawek tyle że cd-r ki są troche tańsze więc aż taki stratny nie jestem.
#22 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
finał jest taki że 12 miesięczna + 2 tyg. nagrywarka to padlina i tylko q...wica mnie bierze że przy kupnie nie porównałem długości gwarancji.
Pożyczyłem od kumpla zabytkowego samsunga i x8 śmiga na xp choć ma prawie 4 lata |
![]() |
![]() |
|
|