Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2002, 11:31   #16
Tom.O
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.05.2002
Tom.O w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już działa idealne (3:40), powodem była za mała wydajność kontrolera EIDE na płycie (Via popełniła jakiś błąd konstrukcyjny - jak przesyłają 2 urządzenia to znacznie spada wydajność), dokupiłem kontroler ATA 133 i po problemie. Nie zawsze przyczyną złego działania jest Windows !!!!
Tom.O jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2002, 14:32   #17
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Tom.O (27-05-2002 11:31):
Już działa idealne (3:40), powodem była za mała wydajność kontrolera EIDE na płycie (Via popełniła jakiś błąd konstrukcyjny - jak przesyłają 2 urządzenia to znacznie spada wydajność), dokupiłem kontroler ATA 133 i po problemie. Nie zawsze przyczyną złego działania jest Windows !!!!
Zwariował... No stary jakby ten kontroler był tak mało wydajny jak sugerujesz to wierz mi na pewno by go zmienili !! Zreszta skoro na kt133 piknie wszystko dziala to na 266 jedynym wyjsciem bylby zakup zewnetrznego kontrolera!?!? Jak dla mnie dales ciala... trzeba bylo jeszcze poszukac rozwiazania...
Plemnik jest offline  
Stary 27.05.2002, 18:32   #18
shephard
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.02.2002
shephard zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problemy były... ale w KT266, bez A, i to z kontrolerem pamięci...
KT266A był pozbawiony tego błędu (nowy kontroler).
Wina leży raczej po stronie dodatkowego urządzenia - to normalne ża jak się z dwóch urządzeń korzysta na jednym kanale korzysta, to spada wydajność - TAK JEST IDE ZBUDOWANE!
A jesli chodzi o ten kontroler 133, to na czyim chipie?

Kiedyś pisałem że niektóre chipsety VIA były łączone z kontrolerami AMD... chyba niebardzo to wychodziło... VIA za to odpowiedzialności nie brała...
Nie wiem jak jest w przypadku tej płyty.

Aha, z Epoxami wielu ludzi miało wiele problemów...
Soltek Rulez!
shephard jest offline  
Stary 27.05.2002, 19:56   #19
Tom.O
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.05.2002
Tom.O w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kontroler jest z firmy Zoltrix. Na płycie kontroler dysków to VIA. Co do małej wydajności to niestety mam racje - VIA wypuściła nawet łatke do tego - jest to związanie z małym LATENCY TIME, magistrala przydziela za mało czasu danemu urządzeniu i ono nie zdąży przesłać całej "paczki danych". Zresztą kontroler (na płycie) nie jest taki zły bo transfer z dysku w Nero pokazywało 40MB/s, ale już przy prędkości 24 bufor skakał, a teraz przy 32 działa dobrze czyli coś jednak w tym jest.........
Tom.O jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: