Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.12.2003, 20:11   #1
Puhacz
Bywalec

Data rejestracji: 30.11.2003
Puhacz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wymazywanie CDR

Witam wszystkich!

Wiem że temat był poruszany, ale bez jednoznacznej odpowiedzi, gdyż tak naprawdę problem nie był dokładnie zdefiniowany.

Chodzi mi o to że moja wieża nie czyta płyt cd-audio dogrywanych - tzn widzi tylko pierwszą sesję, nie widzi następnych aczkolwiek cdrom widzi wszystko.

Robię różne doświadczenia i często nagrywam po 1 kawalku na plyte zeby odrazu sprawdzic efekt. Niestety taka plyta jest juz do wyzucenia i drugi kawalem nagrywam na nowej plytce.

Pytanie: czy mozna zamazac/usunac/anulowac lub cokolwiek innego z pierwszym kawalkiem aby stacjonarny odtwarzacz cd widzial drugi (a potem trzeci itp) kawalek? Pozwoli mi to zmniejszych ilosc plytek ok. 10-o krotnie wiec taka mozliwosc podratuje moj skromny budzet!

Proszę o pomoc!
Puhacz jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2003, 22:19   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wieze czytaja tylko pierwsza sesje, tak juz jest i nie slyszalem zeby tu cos sie zmienilo. Wyjsciem dla ciebie jest nagrywac na cdrw i jak juz dozbierasz cala plytke to wtedy zgrac to na cdr. Moze twoja wieza czyta cdrw. A czemu nie skompletujesz calej kompilacji na dysku, czyzbys az tak cierpial na brak miejsca?

Zamazywanie/kasowanie/anulowanie niczego nie zmieni w kwestii sesyjnosci plyty, poza tym w zaden sposob nie odzyskasz uzytego wczesniej miejsca na plycie (cdr) wiec nic to nie daje.
Stary 14.12.2003, 22:44   #3
Puhacz
Bywalec

Hej!

Po pierwsze: jak by moj kompakt czytalby cdrw to by nie bylo sprawy.

Po drugie: otoz z tego co wiem standart Mixed Mode CD zapisuje dane audio na 2 sciezce. Wedle moich informacji jedynie baaardzo stare odtwarzacze nie moga takich plytek czytac. W kazdym razie jak widac to nie musi byc wcale 1-a sciezka!!

Po trzecie: musze nagrywac na plytke by sprawdzac jak mi amplituner dekoduje mjuzik. nie chodzi mi o odzyskanie miejsca, lecz kazdy nowy kawalek do testow nagrywam na 1 plytce po czym leci ona do kosza, a moze moglbym na niej zrobic np 10 testow?

Jak widac nie moge zabrac 10-u kawalkow by je wypalic iz po kazdym dokonuje korekt i znow nagrywam by przetestowac.
Puhacz jest offline  
Stary 14.12.2003, 23:00   #4
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Standard mixed mode i CD extra zawieraja 2 sesje: jedna z danymi i druga z muzyka, roznia sie tylko ktora jest jako pierwsza. Stacjonarny czytnik audio po prostu nie widzi sesji z danymi co nie zmienia faktu ze muzyka nadal musi byc zawarta w jednej sesji. Chyba pozostaje ci zastanowic sie jak zmniejszyc ilosc testow zeby nie marnowac tylu plytek albo zmienic czytnik na czytajacy cdrw.
Stary 15.12.2003, 00:30   #5
Puhacz
Bywalec

No właśnie! Skoro czytnik pomija dane z danymi komputerowymi to (jesli sie myle to sorry za moje lamerstwo ale mój chłopski rozum tak sobie kapuje) chyba dla tego bo jej nie rozumie Wiec jak by zamazac lub jakos uszkodzic pierwszą sesję, to czytnik zabrał by się za drugą - a o to właśnie mi cały czas chodzi!

Co do kupna nowego kompaktu, to chyba nie ma sensu bo lepiej za niewiele wiecej kupic DVD co czyta wszystko, ale poki co nie znalazl sie takowy w moim budzecie na ten rok a na przyszly obaczym...
Puhacz jest offline  
Stary 15.12.2003, 00:52   #6
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Chmm...sprobuj w takim razie zamazac pisakiem te pierwsza sesje, podobnie jak kiedys w opisie obejscia k2a. Wiele bym nie stawial na ten sposob bo info o tej sesji zapisane jest w TOC plyty, ale moze uda ci sie oszukac czytnik.

Na twoim miejscu raczej pomyslalbym na testami bez wykorzystania plyt w odczycie.
Stary 15.12.2003, 09:06   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do sprawdzanie plyt proponowalbym zakup jakiejs pozadnej karty dzwiekowej i sluchawek lub wyprowadzic potem z tej karty dzwiek na wieze
a jezeli upierasz sie na nagrywanie na plytach to zamiast importowac sesje zacznij nowa, moze pomoze
moze pomysl z pisakiem tez cos da, ciekawy na pewno
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 09:34   #8
Puhacz
Bywalec

Pisakiem nic nie daje, bo nawet poządny gruby i czarny marker nie robi przeszkodzy mojemu sprzetowi ktory i tak to czyta. Porysowanie natomiast powoduje iz wogole nie jest w stanie ruszyc wiec odpada.

Z importowaniem sesjii nie bardzo kumam - uzywam Nero 6 cos tam i przy wyborze formatu cd-audio nawet sie mnie nie pyta czy to nowa sesja czy kontunuacja starej. Jedynie wywala komunikat ze tak dograna plyta moze byc nieczytelna w niektorych cd-romach. moj cd-rom (stary sony x4 czyta bez problemu nie mowiac juz o nagrywarce)czyta ale nie czyta wieza.

Z karta muz ty chyba bede musial pomyslec, ale chodzi mi sprawdzenie dekodowania dzwieku DTS przez dorosly amplituner, wiec musialbym kablem coaxialnym lub swiatlowodem podpiac muzyke do amplit. a to jest jakies 5 m kabla. Jak mi ktos taki zalatwi to go ozloce!
Puhacz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: