Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Diablo 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/diablo-3-a-16150/)

kizio 09.02.2005 10:17

Cytat:

Napisany przez czero
Dokladnie!
Za druga tak firme uznalbym Rockstar ;).

Ja też :) Co prawda zdarzały się błędy ale nie były one rażace i zostały szybko wydane łatki.

Pagerus 09.02.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez Berion
Ehh... Niestety Blizzard słynie z opóźniania premier swoich dzieci, ale też i z ich jakości... ... Jedna z nielicznych na PC'owym rynku (zaznaczam -> moje zdanie) firm, która pieści swoje produkty zanim trafią na rynek.

Więc chyba warto czekać? ;)

Dokładnie - miło wspominam gry, w których przewija się logo Blizzard'a :)
Przymierzam się do zakupu StarCraft'a - skubaniec nie chce potaniec z tej ceny 49 zł - więc chyba już nie ma na to szans... A właśnie - czy są problemy z odpalaniem StarCraft'a z Windows'a XP?

czero 08.02.2005 23:24

Cytat:

Napisany przez Berion
ale też i z ich jakości... ... Jedna z nielicznych na PC'owym rynku (zaznaczam -> moje zdanie) firm, która pieści swoje produkty zanim trafią na rynek.

Dokladnie!
Za druga tak firme uznalbym Rockstar ;).

czero 08.02.2005 23:23

Mam przeczucie ze D3 to bedzie naprawde cos!!

Boze, blagam, obym sie nie mylil :).

andrzejj9 08.02.2005 22:39

Cytat:

Napisany przez nimal
andrzej - monitory pokazuja obraz w trzech wymiarach - dwoch przestrzennych (masz x i y, brak glebokowsci, wspolzednej z, czy jak to nazwiesz) i czasowym (czyli t)
obraz statyczny (np fotografia) to obraz dwuwymiarowy (x i y)
4wymiarowy jest swiat rzeczywisty, sa juz prototypy monitorow 4D, ale na razie to drogie, dziala tylko pod okreslonym kontem lub nie daje sobie razy z obrazem ruchomym, jest mocno przejzyste itd itp. testowane w medycynie i, tradycyjnie, wojskowosci
wizualizacje 4D stosowane powszechnie w np poszukiwaniu ropy czy innych zloz niestety to nie to - bo wymaga okularow...
w kazdym razie jeszcze pare lat... :)

Jeśli za trzeci wymiar uznajesz czas to rzeczywiście obraz na monitorze będzie trójwymiarowy. Ale w takim razie monitory 4D można uzyskać poprzez zastosowanie odpowiednich okularów.

Ale też coś kojarzę co do prototypów monitorów w pełni trójwymiarowych. Gdzieś coś o tym już czytałem..

Berion 08.02.2005 22:09

Cytat:

Napisany przez Predi
Diablo 3? :rotfl: rzuccie to pytanie za 3, 4 lata i pogadamy ze premiera juz blisko bo za roczek moze dwa :rotfl:

Ehh... Niestety Blizzard słynie z opóźniania premier swoich dzieci, ale też i z ich jakości... ... Jedna z nielicznych na PC'owym rynku (zaznaczam -> moje zdanie) firm, która pieści swoje produkty zanim trafią na rynek.

Więc chyba warto czekać? ;)

nimal 08.02.2005 21:26

andrzej - monitory pokazuja obraz w trzech wymiarach - dwoch przestrzennych (masz x i y, brak glebokowsci, wspolzednej z, czy jak to nazwiesz) i czasowym (czyli t)
obraz statyczny (np fotografia) to obraz dwuwymiarowy (x i y)
4wymiarowy jest swiat rzeczywisty, sa juz prototypy monitorow 4D, ale na razie to drogie, dziala tylko pod okreslonym kontem lub nie daje sobie razy z obrazem ruchomym, jest mocno przejzyste itd itp. testowane w medycynie i, tradycyjnie, wojskowosci
wizualizacje 4D stosowane powszechnie w np poszukiwaniu ropy czy innych zloz niestety to nie to - bo wymaga okularow...
w kazdym razie jeszcze pare lat... :)

Predi 08.02.2005 20:30

Diablo 3? :rotfl: rzuccie to pytanie za 3, 4 lata i pogadamy ze premiera juz blisko bo za roczek moze dwa :rotfl:

andrzejj9 08.02.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez nimal
ale niestety na wyjsciu - czyli monitorze - obraz pozbawiany jest glebokosci i bez specjalnych okularow nie wiedac tego wymiaru (oczywsice z uwagi na niewygode i koszty system nie przyjol sie i malo gier mozna podziwiac w okularakch :) jeszcze nie mailem okazji, ci, co mieli odradzaja...)

Ale czy to, o czym mówisz, to czwarty wymiar? Dla mnie to jest właśnie prawdziwy trzeci. Bo to, co widzimy teraz na ekranach monitorów, to tak naprawde pseudo trójwymiar. bo przecież my cały czas mamy przed sobą jedynie dwa wymiary...

Pagerus 08.02.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez Berion
Trzeba to zawczasu opatentować :)

Hehe - była swego czasu taka fajna gra pod DOSa jeszcze - 4D Boxing :P

nimal 08.02.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Otóż to ;)

Tak więć patrząc na to w pewien sposób, już teraz większość gier jest w 4D :) Ciekawe, kiedy wydawcy zaczną używać tego w reklamach ;)

ale niestety na wyjsciu - czyli monitorze - obraz pozbawiany jest glebokosci i bez specjalnych okularow nie wiedac tego wymiaru (oczywsice z uwagi na niewygode i koszty system nie przyjol sie i malo gier mozna podziwiac w okularakch :) jeszcze nie mailem okazji, ci, co mieli odradzaja...)

Berion 08.02.2005 14:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Otóż to ;)

Tak więć patrząc na to w pewien sposób, już teraz większość gier jest w 4D :) Ciekawe, kiedy wydawcy zaczną używać tego w reklamach ;)

Trzeba to zawczasu opatentować :)

Pagerus 08.02.2005 13:29

Cytat:

Napisany przez Air
qqba czy Ty nie dostałeś ostatnio banana??

Ten avatarek to Vinnie Jones z "Porachunków"??

A wracając do Diablo, te trzy lata to wpisałem znając podejście Blizzarda. Na dwójkę czekałem chyba rok od czasu podania terminu premiery do chwili ukazania się w sklepach.

Ja tam mimo wszystko wolę gry z serii Icewind Dale - Forgotten Realms jest bliższe memu sercu :)

SaCHiB 08.02.2005 13:04

Tak więc znów się spotykamy Air. A swoją drogą to nie było sprawiedliwe. Temat uważam za zamknięty. :gerda:

Air 08.02.2005 13:02

Cytat:

Napisany przez SaCHiB
Miejmy nadzieje bo Diablo to gra wszechczasow.

qqba czy Ty nie dostałeś ostatnio banana??

Ten avatarek to Vinnie Jones z "Porachunków"??

A wracając do Diablo, te trzy lata to wpisałem znając podejście Blizzarda. Na dwójkę czekałem chyba rok od czasu podania terminu premiery do chwili ukazania się w sklepach.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11.