![]() |
Cytat:
|
Cytat:
jakby Cię torrent nie zadowalał to idź do miasta i szukaj na ulicy 260zł ;) |
Kto mi wyjasni jak zabić tych kolesi z gangu jadących na pociągu, gonie ich tym crossem, ale ciągle nie udaje mi się zabić wszystkich ;| - jak to zrobic? :)
|
Cytat:
Albo sprobuj wskoczyc na pociag wtedy, co jedziesz kawalek boczna sciezka. Ja probwalem ale wpadlem pod kola pociagu :P , a pozniej sie udalo przejechac normalnie. |
Eh, jakiś mało stabilny pociąg
http://img156.echo.cx/img156/2564/013xk.jpg http://img156.echo.cx/img156/3061/021go1.jpg A tu odkryłem nowy ląd przepływając wpław rzekę :) http://img156.echo.cx/img156/8274/039qs.jpg No i te przelatujące bociany - jakiesz one ładne :) http://img156.echo.cx/img156/8206/040bw.jpg A misji nadal nie przeszedłem :| |
Cytat:
|
Sory, ze pos swoim poste i troche nie na temat, ale:
Jakim programem moge odzyskac skasowany save z GTA:SA? (rozsz. *.b) Probowalem PC Inspector File Recovery i O&O Disc Recovery, ale nie znajduja plikow z takim rozszerzeniem |
Kiedy będzie spolsczenie? już tyle czasu mineło od premiery :D
|
Cytat:
ps .moim zdaniem latwo domyslic sie o co chodzi a po wlaczeniu napisow to juz wogole,nie zebym byl anglista ale bez przesady. |
Cytat:
poczytaj tu, moze ten artykul ci pomoze: http://cdrinfo.pl/artykuly/odzyskiwacz/index.php |
Czy w pierwszym mieście jest jakaś szkoła nauki jazdy albo latania ??
|
a co... na lotnisko chcesz się dostać? :>
ale przecież bez licencji też się da, chop siup przez mur :D jedź gdzie jest ta brama i ta budka ze strażnikiem, podstaw pod budke bryczke i włala, wskakujesz już bez problemu na teran lotniska :jezyk: |
mogl bym mi ktos podpowiedziec jak przejsc misje z pociagiem?
jade motorkiem, moj "houme" nawala, 2 zlokwidowanych, 2 zostalo... w ktorym miejscu obok lokomotywy ustawic sie, albo czy mozna jakos wskoczyc tam? |
@mr_spock... Post nr 406 ;)
|
Ehhhh w końcu ściągnąłem gta sa (prawie tydzień ściągania non stop:D).
Gra ogólnie działa mi całkiem niezle tylko wkurza mnie że inni kierowcy jezdża jak paralici (powodują co chwile między sobą wypadki bez mojego udziału, a jak sie np zatrzymam na czerwonym :D to zaraz ktoś mi w tył wjezdża :>) czy też tak macie?? |
Cytat:
tak sobie gralem przed chwila, bo chcialem dojechac do lotniska i widzialem fajna akcje.. policja jechala samochodem, walnela w samochod goscia, ktorego gonili, tamten zaczal jechac na boku, wychylil sie przez szybe zaczal do nich strzelac.. mowie sobie - dobra, podjade i zobacze co sie bedzie dzialo, wysiadam, policja zestrzelila wszystkich, ale koles wsiadl na swoj motorek policyjny i cialge jechal w inny samochod - wybuchl, pozniej zajal sie inny samochod ogniem, wybuchl i tak chyba z 10 samochodow obok siebie - jak nie trudno sie domyslic wokolo lezalo mnostwo broni i kasy :D "legalnie" :P pozdro ;) |
Ale mi się tnie, nawet na minimalnych :|
Co jest grane? Musze wgrać najnowsze stery może pomogą :> |
wal do razu Catalysty 5.6
|
Cytat:
Geile 2x 512MB, Hitachi 160GB 8MB cache, GeCube 9550XT, więc nie powinno się ciąć :> Instaluje Catalysty 5.6 :D Zaraz zdam relację :D |
a tak poza tym to GTA:SA nie jest za bardzo ATI friendly, nie zdziw się jak przyjdzie ci grać na LOW efektach, bez Mip Mappingu i AA :\
u mnie gra np. eleganco śmiga z AA nawet, z Mip Mappingiem, efekty na Medium, ale co z tego jak przez to mam zrąbane textury :| po prostu zmuszony jestem grać na najgorszych detalach :sciana: |
U mnie akurat tekstury są ładne na każdych ustawieniach, ale co z tego jak się tnie :(
Chyba czas wymienć procka :D :> P.S. Nie sprawdzałem jak się gra po zainstalowaniu Catalystów 5.6, bo robię defragmentację :taktak: |
mam 2 pytania:
1. jakim przyciskiem udeza sie bile w bilardzie? 2. ile procent gry juz przeszliscie? :> |
1. żadnym :P robisz to myszką, zamach jest chyba do przodu, uderzenie do tyłu albo wice wersja :D
2. ja tam na to nie patrze, jestem nadal w 1 mieście i dobrze mi z tym, staram sie po prostu dobrze bawić, a nie tylko na pałe lecieć z misjami ;) |
Nawet kozackie traktory są w grze :D
@Yankes po zmianie sterów i tak się tnie :| AA mam wyłączone, gram na 1024x768 i medium detalach :( |
Dokładnie Y@nkee, ja też wole się pobawić niż od razu robić wszystkie misje :D Ale jestem narazie przy 2 misji w 2 mieście.
|
Cytat:
__ Conajmniej R9800PRO jest potrzebny do grania w to cudo, na najwyższych (1024x768). Procek w tej grze mała role odgrywa. Bo na GF4MX440, 800x600x16 low i 256DDR 400MHz i Duronie 1.8 się nie tnie! Więc tutaj nie procek. |
Cytat:
Bo nie obsługuje shaderów :D A my mając "super" karty z shaderami mamy więcej efektów przez co bardziej się tnie :( |
no wreeeeeszczie od wczoraj jestem szcześliwym posidaczem GTA SA zakupionego w promocji w hipermakecie "emule" (kurde jaki tam jest wybór i jakie konkurencyjne ceny || )
:pirat: wiec, teraz mogę wreszcie poczytać ten topic :) nie czytałem aby sie nie w****iać, że jeszcze nie mam a Wy już gracie ;) po kliku godzinach spędzonych przy GTA SA powiem: rewolucja to nie jest, ale bardzo solidna ewolucja, duże brawa dla rockstar dobra, to ja wracam do gry :jupi: |
Cytat:
Cytat:
Mniejsza, chodzi o to że GF4MX obsługuje max DX7.0, więc jest mniej efektów do generowania, nie powiem że gra wygląda dobrze, bo jest ochyda - grafika gorsza niz w VC na tych samych ust. Cuź, życie :] Mam nadzieje że w przeciągu 7 dni od dziś przyjdzie moje mobo z serwisu i pogram sobie w to z wszystkim na high :> |
Cytat:
mam: Celerona 1200Mhz GeForce MX 100/200 64MB 256MB RAM i nie wiem czy pojdzie ??? jezeli ktos tez ma taka karte i wie jak sie na niej prezentuje gra to niech napisze .... pozdro ;) |
@krEcik^... ostatnie ostrzeżenie
hmm... i GF2MX 100/200 to chyba 64 bitowce co? LoL :haha: daruj sobie tę gre, szczerze :cisza: |
yankee, bez przesady, ja mam radka 9000 power colora 64mb ddr i smiga mi na 800x600, low detale, antialiasing x1 i wyglada przyzwoicie :)
pozdro ;) |
Chyba pozostaje mi zrobic vmoda na moim 9550XT :>
Może troche lepiej, będzie chodzić :idea: Jak narazie to tylko 16 bitów w wchodzi w grę, ale jest znowu brzydki obraz (takie szumy jak w cyfrówkach gdy robimy zdjęcie wieczorem) :( |
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
i dziwne to jest z tymi kartami ATI, mi też akurat gra śmiga a to tylko Radek 9100 i gdyby nie te błędy w texturach grał bym z AA i na Medium przy okazji przypomina mi się GTA3 gdzie na sprzęcie za tysiące gra chodziła żałośnie, a na średniej klasy dawało się grać bez żadnych zająknięć :) panom z RockStar pojęcie optymalizacja jest chyba obce :\ -edit- aha, ktoś na jakimś forum zasugerował Catalysty 4.9, niby pomogły zobacze zaraz no i może pogram tak jakbym chciał ;) |
Cytat:
Ja dostałem kiedyś :banan2: bez żadnego info, a ty dostajesz ostrzeżenie i się jeszcze nie podoba? |
hehehe :D
pozdro ;) |
no ja gram na GF4mx440 narazie
wyglada calkiem calkiem :) ust. 800x600 32bity medium detale i antyaliasing na 1. Na tych ustawieniach smiga bez zadnych problemow |
Cytat:
pozdro ;) |
1.) R9000 jest o niebo wydajniejszy niz GF4MX, a dodatkowo posiada DX8.1 - a i tak wydajniejszy
2.) R9100 - to je lepsze niż R9000 :] 3.) Krecik - bo możesz dostać dożywotniego bana tak jak ja :> 4.) GF2MX 100/200 ? - GF4MX440-SE na którym gram też ma 64bity pamięci, ale ten Twój to uu - taktowania itp., będzie cieło na 640x480 ;( Przykro mi 5.) @Damianos L - pewnie masz DDR128bit :) 6.) @Bartek1989 - myśle że lepiej było by nową karte, więcej niż 500 na swojej nie wyciągniesz, a i tak masz chyba 434MHz na rdzeniu czy coś w tym stylu...? Wiele to nie da ;( - wydaje mi się że coś masz w systemie skopane, sterowniki, przyspieszenie sprzętowe? Bałagan? Ramy masz 266? Bo Ci i tak procek chodzi na FSB100 prawda? Kurcze, wątpie by aż tak źle było, aczkowiek tak jak pisałęm na R9600 też kolorowo nie było mimi AXP-M2500+@2100Mhz :O Już wiem po co jest te logo NVIDII jak się włancza GTA... minimum GF6200 :>...ale już jak kupować to ... yh GF6600GT :] |
Cytat:
|
Cytat:
Stery instalowałem najnowsze i trochę pomogło, ale i tak się tnie :( Tzn. jak jadę na ulicy i jest mały ruch to :spoko:, ale trochę większy ruch i ok. 20 klatek/s :( Ale fakt jest taki, że NVIDIA wie co robi i zmusza do kupowania ich kart :( |
Cytat:
|
Cytat:
pozdro ;) |
na barton 2500+|768 ddr|radeon 9550xt|live 5.1@NEW YEAR 2005|maxtor 80Gb 8mb|
chodzi eleganco!!! - stery do grafy rad_w2kxp_omega_2612, VIAHyperion4in1456v 8 ) |
mapka to gta sa
nie wiecie gdzie można znaleść taką mapke do gta sa gdzie byłyby zaznaczone wszystkie miejsca warte uwagi? :jeep:
|
|
dzieki Y@nkee za link, ale dalej nie moge tego przejsc ;)
gdzie moge dostac/kupic spray? bo siakos mi zniknal ;) |
spray jest na tym domu w którym seve'ujesz, misisz wejsc na murek a potem na dom ;)
|
A gdzie tam Spray jest w pokoju naprzeciw garderoby
|
|
Pare fajnych stronek o SA :)
http://grandtheftauto.filefront.com/ http://www.gta-sanandreas.com/ http://www.cncr.de/ http://www.gtasanandreas.net/news/index.php Jak komuś nie chce się tutaj wchodzić to na tych stronach znajduja się mody do gry :) |
Cytat:
moj CJ to fleja i w okolice garderoby nie zagladam ;) |
Pytanie o GTA SA jak otworzyć spadochron???
Witam tak jak w tytule jak się otwiera spadochron podczas skoków z samolotu??? Następne pytanie czy jest możliwość pływania statkami??
Bo podczas lotów odrzutowcem nie znalazłem żadnej łodzi :( |
podepnij sie pod ten watek
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=52968 P.S. spadochron otwiera sie pociagając za "raczke" |
Witam
Jak otwiera się spadochron podczas skoków?? 2 pytanie czy jest możliwość pływania łodziami?? podczas lotów odrzutowcem nie znalazłem żadnej łodzi :( |
ok co do łodzi znalazlem odpowiedź duży wybór :) tylko trzeba szukać z dołu a jak z tym spadochronem???
|
po 1... nie pisz kilku postów pod rząd, edytuj wcześniejszy
po 2... LPM i spadochron sie otwiera, prościzna -edit- hehe... no gra mnie rozwala, czy jest tam coś czego nie można zrobić? :> polecam rozpędzenie się pociągiem i podziwianie jak fajnie wypada z szyn :D ja akurat skończyłem w jeziorze || |
Cytat:
|
Cytat:
|
śmietnik :)
|
Proszę o pomoc...
wiem że taki problem już się pojawił ale nie znalazłem nigdzie na forum do niego rozwiązania :( natomiast:
Zainstalowałem gre :] wszstko ładnie pięknie uruchamiam pokazuje mi sie reklama EXHD ( czy jakoś tak :P ) później z nIVIdA , i czarne tło :(.... Czekałem kilka minut i nic :(... Zainstalowałem od nowa stery i DirectX 9.0c ale dalej nic :( Nie wiem moze to wina że mam Service Pack 2 :/ PROSZE POMOCY :( Bardzo chciałbym w tą gre pograć bo jest CoOoL gdyby co 3256654 nightmare_net@interia.pl lub odp na forum. |
ze swojej strony moge powiedziec, ze SP2 nie jest przyczyna ze ci nie chodzi, gdyz u mnie na SP2 dziala
|
Najpierw usuń DirectX całkiem z systemu i sterowniki za pomocą deinstalatora a następnie DriverCleaner. Później zainstaluj wszystko najnowsze
|
:/ zaczne od mojego konfigu
athlon xp 2,6@3.2 abiit nf7 nForce_5.10_WinXP2K_WHQL_international 1,5 gb RAM hynix 333 radeon 9700pro@9800pro - catalyst 5.5 wd 160GB huntkey LW825D Winows XP prof + SP1 directx 9.0c gra działa, a co ;) ale co jakiś czas mi restartuje całego kompa :/ myślałem ze grafa się za bardzo grzeje to ją "odkręciłem" ale nadal resety. procek tez nie ma prawa grzać podczas pracy z obciążeniem ma 43-44 stopnie, wirusa raczej nie ma. Wiec co jest kurna :/ gta ssane z emula wersja hoodlum może cos poradzicie :help: |
moj tata stwierdzil przed chwila - jak mu gta pokazalem - ze ta gra nie jest dla normalnych ludzi :D
kontestator - ja znam przyczyne Twoich problemow - masz za dobrego kompa, oddaj go komus/wyrzuc go, kup gorszy i wszystko bedzie smigalo ^_^ ;) pozdro ;) |
a ja mysle ze to jednak podkrecony procesor :)
ewentualnie cos w systemie nie tak |
Damianos L nie sadze HL2 na tym samy sprzęcie śmiga bez problemowo jak wszystkie inne gry zresztą., a TYLKO podczas gry w gta sa są resety
|
Cytat:
a tak na serio to rzeczywiecie moze byc ten podkrecony procek edit: moze zasiłka zaslaba??ale jak hl2 chodzil bez problemu to raczej nie.. |
odkręcenie procka nie pomogło :( tak samo jak klątwy, egzorcyzmy i przekleństwa ;) Może ma ktoś orginalne GTA San Andreas- zadzwoni do dystrybutora i sie spyta co mam robić :)
|
Cytat:
|
Na klatkowanie podobno pomaga wylaczenie przyspieszenia sprzetowego dzwieku w opcjach DirectX.
|
Cytat:
|
Cytat:
narazie chyba najlepsze stery i stabilne http://downloads.guru3d.com/download.php?id=24 8 ) |
oki dzieki za info, sciagam, jak wróce z pracy zrobie test oby pomogło
|
@pablocoo dzięki ci :)
Wyłączyłem przyspieszenie sprzętowe dla dźwieku w dxdiag i teraz GTA:SA chodzi mi płynnie na 1024x768 :jupi: Poleci reputka jak będę mógł ci dać, ale narazie ne mogę"powinieneś dać..." :( |
Cytat:
|
Cytat:
Wcześniej tylko 800x600x16bit, low detale i jeszcze trochę przycinało :> :jupi: |
Cytat:
EDIT: Jeszcze mam jedno pytanie. Gdzie się ustawia (jeżeli się da) częstotliwośc odświeżania w grach. Bo w windowsie mam 75hz a jak wejde do np. GTA to wskakuje na 60 i delikatnie "siepie" po oczach. Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. |
zablokuj programem Refreshforce
albo w DxDiag, zakładka Więcej pomocy, Zastąp... ;) |
polecam ati optimized driver 1.8
w porównaniu do standardowych sterów, są wydajniejsze. |
Cytat:
|
Fajny jest patent z tym że można w końcu do ciężarówki przymocować naczepę. w poprzednich częściach wszystko jakoś było (i ciężarówy, a gdzie niegdzie naczepy stały, chyba dla ozdoby), a nie zostało wykorzystane.
Normalnie się jeździ jak w Hard Trucku :D Aha, no i kombajn to całkiem niezły patent ;P Nieźle się uśmiałem przy jeździe tym pojazdem hehe |
Cytat:
Ja widziałem max. z egzotyki traktor :D |
Cytat:
A szukać go musisz po wiochach po lewej od Los Santos i poniżej San Fierro (czyli gdzieś w lewym dolnym rogu mapy), ale zapewne zetkniesz się z nim najpierw podczas robienia misji. http://www.g-unleashed.com/files/16_...eharvester.jpg Cytat:
Wydaje mi się że to jakaś przodowniczka pracy czy cuś :D http://img290.echo.cx/img290/6223/gallery150hl.jpg |
kurna nadal resety:/ wywaliłem stare catalsty poczyściłem driver cleanerem directx tez out zainstalowałem omegi i directx i nadal dupa<ściana>
chyba zdesperowany jutro walne reinstale (( |
@kiewas, która to z kolei misja z kombajnem?
|
@kontestator... znalazłem coś takiego, spróbuj ;)
For random restarts: You need to disable Windows XP SP2 Data Execution Prevention. To do this, right-click on My Computer > Properties (or just hit Winkey+Break) > Advanced > under the last section Startup and Recovery, click Settings > click Edit > the last option in the last line should read "NoExecute=OptIn". Change this to NoExecute=AlwaysOff > Reboot system > Problem solved. -edit- dla mniej kumatych po polsku ;) W przypadku losowych restartów: Należy wyłączyć Zapobieganie wykonywaniu danych (DEP) w Windows XP SP2. Aby to zrobić, kliknij prawym przyciskiem myszy na Mój komputer > Właściwości (albo po prostu wciśnij Klawisz Windows + Pause/Break) > Zaawansowane > pod Uruchamianie i odzyskiwanie kliknij Ustawienia > kliknij Edytuj > na samym końcu powinno być NoExecute=OptIn. Zmień to na NoExecute=AlwaysOff > zrestartuj system > poblem rozwiązany. :) -edit2- teraz doczytałem, że masz płyte na NF winnym też może być karta dźwiękowa, na stronie nvidii masz świeże sterowniki tylko do AUDIO (http://www.nvidia.com/object/nforce_audio_4.57_win2kxp), więc zacznij może najpierw od uaktualnienia ich, a potem w razie wu wyłącz jeszcze DEP |
Cytat:
|
Cytat:
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: zmieniłem stery na te które podałes i po 15 minutach nie było resetu :) wielkie dzięki oby to był problem sterów bo tego NoExecute=OptIn które miałem zmienić w boot.ini u mnie nie ma , moze dlatego ze nie mam sp2, ale nie wazne najwazniejsze jest, ze jak narazie - tfu tfu resetów nie ma respect Y@nkee_PL :przybij5: |
a co powiecie na to :D
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/1118845746240012.jpg http://files.gtanet.com/images/1913.jpg |
@woitas to już jest stare ;)
Przynajmniej ja już widziałem kilka dni po premierze, dokładnie 9.06 :D |
Cytat:
|
Cytat:
-edit- ej napiszcie jak wylaczyc to "przyspieszanie sprzetu" bo nie za bardzo kumam o co wam chodzilo a jezeli to pomaga i gra nie nie przycina to na moim sprzecie by sie to przydalo pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
- wpadasz do katalogu system32 (C: \WINDOWS\system32)
- odpalasz dxdiag (ale bajzel mam w windows'ie) |
Cytat:
pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
w zakładce dźwięk przesuwamy wskaźnik z prawa na lewo
|
Wylaczenie przyspieszenia u mnie nic nie pomoglo. Dalej jest tak, jak bylo wczesniej. Moze to dziala tylko z kartami ATI?
|
u mnie na gf2 tez nic nie pomoglo wylaczenie przyspieszenia
ps. moze to pomoga jak ktos ma malo ramu, a nie slaba grafike? |
Przepraszam za to pytanie ,ale mi jest koniecznie poczebna strona z której można by było pobrć San Anderas na CD !
Zna ktoś taką ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:25. |