Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Gry

Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2006, 02:50   #661
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No mi racej zejdzie dłużej niż 15, bo mam wrażenie, że już więcej grałem, a końca nie widac (i dobrze )

Tak czy siak właśnie zarwałem kolejną noc na grze i muszę przyznać, że jest ona po prostu rewelacyjna. Od czasu The Longest Journey (a wcześniej Abe's Oddysey) żadna gra mnie nie wciągnęła. Z dużą niechęcią wyłączyłem przed chwilą komputer, ale że jutro normalny dzień i trzeba wcześnie wstać, to nie mogę sobie pozwolić na grę do rana, jak to zrobiłem jeszcze w ten weekend

W każdym razie gra rewelacja - zaczynam żałować, że nigdy nie przeszedłem jedynki, ale kto wie, czy tego nie nadrobię

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2006, 04:00   #662
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I tak trzymac! w razie jak bys mial jakis problem to pytaj na http://board.half-life2.pl/ tylko ostrzegam - nie pisz o piracie i uzywaj opcji szukaj bo tamtejsza spolecznosc lubi urzadzac publiczne lincze (zreszta gdyby to forum odwiedzaly takie przekrety jak kolesie z Valve [a nie byl to odosobniony przypadek] to tez by tutaj takie lincze sie dobywaly)

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 09:49   #663
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
I tak trzymac! w razie jak bys mial jakis problem to pytaj na http://board.half-life2.pl/ tylko ostrzegam - nie pisz o piracie i uzywaj opcji szukaj bo tamtejsza spolecznosc lubi urzadzac publiczne lincze (zreszta gdyby to forum odwiedzaly takie przekrety jak kolesie z Valve [a nie byl to odosobniony przypadek] to tez by tutaj takie lincze sie dobywaly)
Spoko, dzięki za adres - może się przydać, chociać jak na razie w grze idzie mi całkiem dobrze

Oryginał kupię na pewno, bo taką grę warto jest mieć w swojej kolekcji i na pewno jeszcze nie raz do niej wrócę

Stary 03.01.2006, 14:52   #664
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Spoko, dzięki za adres - może się przydać, chociać jak na razie w grze idzie mi całkiem dobrze

Oryginał kupię na pewno, bo taką grę warto jest mieć w swojej kolekcji i na pewno jeszcze nie raz do niej wrócę
ktos tu z forum ostatnio oferowal oryginal za 50zl - moze warto sie tym zainteresowac
a sam momentami zaluje, ze mam za slabego kompa na HL2
kiedys 1. cz (BAARDZO dawno) przeszedlem cala

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 03.01.2006 o godz. 14:56
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 15:30   #665
Matievoo
Prison break

Data rejestracji: 27.11.2004
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
ktos tu z forum ostatnio oferowal oryginal za 50zl - moze warto sie tym zainteresowac
Ja pierwszą nie grałem ,ale w 2 częśc całą przeszłem ,bardzo dobra gra,niekiedy czabyło
się nakombinować.
Mi się najbarzdziej podobało to że mogłem jeździć tymi rużnymi pojazdami i czabyło kombinować żeby przejść na drugą strone np.była deska i podnią był pustak (równowaga ) i czabyło dać więcej cegieł na drugą strone żeby przejsć na brzeg.
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.01.2006, 15:42   #666
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Smartek
To w tym temacie oferował i to kilka postów temu

Ale kupię sobie nówkę w sklepie, myślę, że dla tej gry warto

Co do kompa.. Jedna z dużych zalet tej gry to dla mnie znakomita optymalizacja kodu. Dawno nie spotkałem gry, która by mi tak płynnie chodziła i jednocześnie tak dobrze wyglądała. I żeby nie było - moja "potężna" maszyna to:

Athlon XP 2000+
1GB ramu (na 512 też chodziło płynnie, ale dłużej trwało wczytywanie)
GeForce IV Titanium 4200 (128MB)

To naprawdę nie jest super nowoczesny sprzęt (chociaż na moje potrzeby w zupełności wystarczający), a działaniu gry nie mogę niczego zarzucić

Stary 03.01.2006, 15:48   #667
Blackegg
Szperacz

Data rejestracji: 26.06.2005
Blackegg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak wlasnie Half Life 2 to kolejna po Quake3 i Half Life 1 gra ktora dziala na wszystkim co ma ekran i klawisze
Stary 03.01.2006, 16:27   #668
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9

Co do kompa.. Jedna z dużych zalet tej gry to dla mnie znakomita optymalizacja kodu. Dawno nie spotkałem gry, która by mi tak płynnie chodziła i jednocześnie tak dobrze wyglądała.
tak to bardzo duża zaleta gry ! grafika jest naprawdę przyzwoita i do tego śmiga nawet na słabszych kompach
Stary 03.01.2006, 16:27   #669
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na razie czasu brak na granie w cokolwiek święta się skończyły już niestety...
Ale do HL2 wrócę kiedyś - na razie niech czeka na półce na lepsze czasy Jedynkę wspominam bardzo ciepło - sądzę, że też jeszcze kiedyś do niej wrócę
Stary 08.01.2006, 04:09   #670
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

No.. w tygodniu nie miałem czasu, ale dzisiaj wygospodarowałem wieczorkiem (a właściwie w nocy) kilka godzin, żeby sobie znowu przy HL siąść

No i pograłem i gdyby nie to, że cały dzień siedziałem przed komputerem nad projektem i boli mnie już trochę od tego głowa to grałbym dalej Ale może jutro jeszcze jak dobrze pójdzie mi robota to zdąże wieczorem usiąść. Myślę, że zbliżam się powoli do końca, ale może - mam nadzieję - się mylę..

W każdym razie gra dalej świetna

Stary 08.01.2006, 12:37   #671
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No.. w tygodniu nie miałem czasu, ale dzisiaj wygospodarowałem wieczorkiem (a właściwie w nocy) kilka godzin, żeby sobie znowu przy HL siąść

No i pograłem i gdyby nie to, że cały dzień siedziałem przed komputerem nad projektem i boli mnie już trochę od tego głowa to grałbym dalej Ale może jutro jeszcze jak dobrze pójdzie mi robota to zdąże wieczorem usiąść. Myślę, że zbliżam się powoli do końca, ale może - mam nadzieję - się mylę..

W każdym razie gra dalej świetna
Ja mimo wszystko wolę sobie dawkować przyjemności w mniejszych porcjach - a tak to tylko kilka nocek i po grze... bez sensu
Stary 08.01.2006, 13:32   #672
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Pagerus
Ja mimo wszystko wolę sobie dawkować przyjemności w mniejszych porcjach - a tak to tylko kilka nocek i po grze... bez sensu
Nie miałbym czasu, żeby częściej nawet na krócej usiąść, a jak bym tak tylko na godzinkę siadał raz w tygodniu to bym to przez rok przechodził.. Można i tak, ale ja generalnie nie lubię niedokończonych spraw - nawet tych, które sprawiają przyjemność.

Poza tym w grze na szczególną uwagę zasługuje fabuła i granie raz na tydzień godzinę to jak oglądanie Losta w telewizji raz na tydzień (albo jeszcze bardziej - 24 godziny )

Stary 08.01.2006, 14:03   #673
Pagerus

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie miałbym czasu, żeby częściej nawet na krócej usiąść, a jak bym tak tylko na godzinkę siadał raz w tygodniu to bym to przez rok przechodził.. Można i tak, ale ja generalnie nie lubię niedokończonych spraw - nawet tych, które sprawiają przyjemność.

Poza tym w grze na szczególną uwagę zasługuje fabuła i granie raz na tydzień godzinę to jak oglądanie Losta w telewizji raz na tydzień (albo jeszcze bardziej - 24 godziny )
No może i masz trochę racji - i to pewnie dlatego na razie nie mam HL2 na dysku... no ale nic - pewnie kiedyś nadejdą lepsze czasy i w końcu to skończę
Stary 10.01.2006, 18:47   #674
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

No i gra już skończona, właściwie już w niedzielę.

Muszę przyznać, że sama końcówka również mnie nie rozczarowała i do końca naprawdę bardzo przyjemnnie się grało

A zrobionie tego budynku w grze to już dzieło sztuki. Tylko w jednej grze (a właściwie serii gier) do tej pory spotkałem się z takim rozmachem w projektowaniu plansz, a mianowicie w Jedi Knight II i Jedi Academy. Które to gry swoją drogą też bardzo mi się podobały.

Tylko zakończenie trochę mnie rozczarowało. Taki już jestem, że lubię happy endy, a tu jak już tami miał być, to nagle się coś skopało (jak to w half lifie ) i przerwano.. Szkoda, ale że jest to wyraźna zapowiedź części trzeciej, to wybaczę.. Byle nie trzeba było na nią czekać kolejnych pięciu lat..

No a że grę skończyłem trochę szybciej niż się spodziewałem i miałem jeszcze trochę czasu, to... zacząłem grać od początku

Przekonałem się też, że moje początkowe zastrzeżenia odnośnie grafiki spowodowane były tylko niewłaściwymi ustawieniami. Te, które mam obecnie (prawie wszystko na full) to poezja obrazu, a jednak z pierwszych scen, kiedy ucieka się po dachu i widzi cały horyzont jest naprawdę świetna..

Podsumowując - gra to kawał bardzo dobrej i przemyślanej roboty, tylko pogratulować

Stary 10.01.2006, 19:01   #675
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Co do kompa.. Jedna z dużych zalet tej gry to dla mnie znakomita optymalizacja kodu. Dawno nie spotkałem gry, która by mi tak płynnie chodziła i jednocześnie tak dobrze wyglądała. I żeby nie było - moja "potężna" maszyna to:

Athlon XP 2000+
1GB ramu (na 512 też chodziło płynnie, ale dłużej trwało wczytywanie)
GeForce IV Titanium 4200 (128MB)

To naprawdę nie jest super nowoczesny sprzęt (chociaż na moje potrzeby w zupełności wystarczający), a działaniu gry nie mogę niczego zarzucić
bo sam HL2 wymgajaca gra co do sprzetu nie jest. na uwage zasluguje jedynie swietne oteksturowanie i woda (w DX 9)
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: