![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#631 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Kur...a! Update powalil cos z shaderami w HL2 ;(
Tu masz moje screeny ale jak napisalem pierwsza lokacja wyglada najgorzej z gry: ![]() Wybacz ze tak malo ale chwilowo nie mam teraz czasu
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#632 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spoko, dzięki za te, które są.
Ale generalnie wygląda to dość podobnie i wygląda na to, że ta gra ma po prostu taką, miejscami surową grafikę. Pograłem dzisiaj trochę dłużej i doszedłem dalej i tam miejscami rzeczywiście wygląda dużo lepiej. Nie zmienia to faktu jednak, że te butelki, trawa czy wagony robią naprawdę negatywne wrażenie...
|
|
|
#633 | |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Klimat gry jest po prostu super A Ty się trawy czepiasz
|
|
|
|
|
#634 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
zeby byc w swieta takim marudnym..
|
|
|
|
|
|
|
#635 |
|
the one
CDRinfo VIP
Grać będę bo klimat rzeczywiście niezły. Chociaż granie i tak jest u mnie na razie dość uciążliwe, bo co jakiś czas (niestety dość częsty) gra mi się przycina na kilka sekund i dźwięk się wtedy zapętla i za chwilę wszystko wraca do normy. Plus dysk często zaczyna pracować, gra się przycina itp. No i te miejsca, gdzie gra jest dotyczywana.. trwa to u mnie dosłownie kilka minut i najczęściej idę sobie wtedy zrobić herbatę (ale ile można jej pić..
). Myślę, że to kwestia ramu, bo grafika zdecydowanie daje sobie radę, na prędkość procesora raczej też bym nie stawiał, więc pamięć. Spróbuję sobie dzisiaj dokupić 512MB, bo i tak miałem to zrobić, a cena jest teraz dość dobra, to zobaczę później jak będzie chodzić.
|
|
|
#636 |
|
the one
CDRinfo VIP
No.. ram mam i rzeczywiście dało to grze dużego kopa (pozytywnego
). Teraz już spokojnie można grać ![]() No tylko, że prawie, bo teraz mam problem z saveami.. Otóż, kiedy jakikolwiek wczytam, to gra włącza się z napisem A.I. Disabled i efekt jest taki, że wszystkie postacie stoją w miejscu nie ruszając się.. No w sumie całkiem ułatwia to grę, ale to raczej nie o to chodzi. Da się to jakoś wyłączyć (czyli włączyć)?
|
|
|
#637 |
|
ClassicGOD
![]() |
*przyglada sie skrinom*
*analizuje dane* *dochodzi do wniosku* Niestety jako znawca i fan Half-Life 2 a jednoczesnie redaktor najwiekszego polskiego serwisu o tej grze musze z przkroscia cie poinformowac ze..... powinienes nabyc oryginal.... 79pln to w koncu nie majatek a gra warta ceny. Pomaganie osoba w uruchomieniu pirackiej kopi gry jest na tym forum niedozwolone a jako fan tej gry tez robie to niechetnie ale ze cie lubie.... [tylda] ai_disable 0
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 25.12.2005 o godz. 05:06 |
|
|
|
|
|
#638 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
I wiesz.. może się zdziwisz, ale ja rzeczywiście kupię oryginał. Nie gram dużo w gry, właściwie w zwykłym czasie prawie wcale i tylko teraz na święta chciałem sobie trochę pograć, więć pożyczyłem od jednego kolegi kilka gier, w tym właśnie HL 2. Chciałem po pierwsze zobaczyć, czy gra jest rzeczywiście taka dobra, a po drugie - i to przede wszystkim - czy będzie u mnie dobrze chodzić. A to niestety do wczoraj wyglądało raczej średnio i chciałem już grę odłożyć na lepsze czasy. Ale że dokupienie dodatkowej pamięci pomogło i gra chodzi teraz całkiem przyzwoicie, to chyba zdecyduję się ją jednak skończyć (klimat rzeczywiście ma świetny) a tym samym kupię oryginał. Chciałbym tylko jeszcze upewnić się, że gra wygląda u mnie mniej więcej tak, jak powinna, bo jeśli różnica byłaby znaczna, to jednak mimo wszystko poczekałbym z graniem, aż będę miał kartę graficzną, która będzie w stanie pokazać grę tak, jak była zamierzona przez twórców.
|
|
|
|
#639 | |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Pasuje do tego Twojego tematu
|
|
|
|
|
#640 |
|
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
...mogę opylić oryginał hl2...za 50 złotych...bo mi wcięło serial number (powaga), okładka, płyta i cała reszta instrukcji jest...tylko brak seriala
![]() ![]() skan nie jest zbyt dokładny bo robiłem go w pudełku i klapa skanera nie była dociśnięta...
ZDROWIE...ponad wszystko!!!...quake,deus ex,duke nukem- gdzie klimaty z tamtych lat... Ostatnio zmieniany przez alien666 : 31.12.2005 o godz. 04:44 |
|
|
|
|
|
#641 | |
|
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
bo ja mam wersje Steam'owa i chetnie bym z oryginalnej DVD skozystal ^^ (taka mania kolekcjonerska?)[EDIT] PS. doczytalem ze 50pln hmmm ;] jeszcze to przemysle, aktualnie kasy nie mam ale sie zobaczy
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 31.12.2005 o godz. 11:16 |
|
|
|
|
|
|
#642 |
|
the one
CDRinfo VIP
A ten serial to do czego potrzebny, tylko do gry w sieci czy do singla też? (a jeśli tak to znaczy, że i tak na pirackim kodzie musiałbym grać?).
|
|
|
#643 |
|
ClassicGOD
![]() |
Do singla musisz miec konto w steamie na ktorym jest serial... mu chodzi pewnie o to ze konto stracil.
|
|
|
#644 |
|
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
niestety nie straciłem konta...problem jest tego typu - gre dostałem od siostry z UK i ona żeby było łatwiej wysłała mi grę w kopercie razem z okładką i instrukcjami ale bez pudełka na którym to pewnie był numer seryjny do gry i taki to klops, a i tak gram z ripa, który nie steamuje i nie sprawia takich kłopotów jak oryginał(łączenie ze steamem), chcę za ten oryginał 50 złotych i ni grosza więcej, no może za przesyłkę ze 10 złotych, chyba że ktoś z was jest ze śląska, a konkretnie z okolic rybnika, jastrzębia lub żor.
|
|
|
#645 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja juz to kiedys czytalem
Nawet do full wersji jest no steam i da sie zainstalowac i gra bez problemu
|
|