Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

Burak_PL 02.08.2005 21:22

@Patrix ja podobnie i jakoś zyję ale chyba przez to ze mi surowców brakuje :D

Stanley 02.08.2005 21:36

Wszystko zalezy od stylu gry - jak ktos gra rekreacyjnie, to starczy, jesli ktos taki typ gier lubi - dlugo nie odejdzie... prawda Rycho? ;)

Patrix 02.08.2005 21:50

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
przez to ze mi surowców brakuje :D

mi tez, mi tez :D

tylko ja mam tak, że wydobywam na 2 planetach i jak gdzies brakuje to sobie dosyłam || ale i tak mało hehe

Burak_PL 02.08.2005 21:59

a mozesz po krotce powiedziec jak i co potrzebuje do kolonizacji ?? bo jakosnei moge tego zrobic jak znaleźc planete itd :D

Patrix 02.08.2005 22:33

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
a mozesz po krotce powiedziec jak i co potrzebuje do kolonizacji ?? bo jakosnei moge tego zrobic jak znaleźc planete itd :D

Musisz mieć wybudowane labolatorium badawcze, gdy to już masz to rozbudowywujesz je na poziom 2 i odkrywasz technologie energetyczna (Poziom min. 1) . Potem budujesz Stocznie orbitalna (Poziom min. 4) i Napęd impulsowy (Poziom min. 3). Gdy już masz to wszystko wlazisz w zakladke stoczniai masz tam Statek kolonizacyjny - do jego budowy musisz miec tylko: Metal:10.000 Kryształ:20.000 Deuter:10.000 :)
Gdy wybudujesz przeglądasz zakładke galaktyka.
Leci to tak:
Galaktyka: x
System sloneczny: xxx
Planeta: xx

dajmy na to jak jestes w 5 galaktyce, w 34 systmie slonecznym i na 12 planecie to twój galaktyczny adres jest nastepujacy- 5:34:12
Nie wiem ale na poczatek jednak polecam jak jest wolna planeta skolonizuj te obok - bedziesz miec szybo i duzo surowców, nową planete też trzeba rozwijać :) jesli ta planeta jest w tej samej galaktyce, systemie slonecznym i jest trosze dalej od twojej to jej adres jest taki- 5:34:13 i to wykorzystujesz wprzy wysylaniu statku kolonizacyjnego. Ja mam zamiar na kolonizacje w innej gatyce/systemie :D

PS
Po skolonizowaniu tracisz statek, przerabiaja go prawdopodobnie na zyletki na nowej planecie hehe

PS
mysle, że skumasz coś z tego a jak nie to FAQ Ogame.pl :D

Burak_PL 02.08.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez Patrix
Musisz mieć wybudowane labolatorium badawcze, gdy to już masz to rozbudowywujesz je na poziom 2 i odkrywasz technologie energetyczna (Poziom min. 1) . Potem budujesz Stocznie orbitalna (Poziom min. 4) i Napęd impulsowy (Poziom min. 3). Gdy już masz to wszystko wlazisz w zakladke stoczniai masz tam Statek kolonizacyjny - do jego budowy musisz miec tylko: Metal:10.000 Kryształ:20.000 Deuter:10.000 :)
Gdy wybudujesz przeglądasz zakładke galaktyka.
Leci to tak:
Galaktyka: x
System sloneczny: xxx
Planeta: xx

dajmy na to jak jestes w 5 galaktyce, w 34 systmie slonecznym i na 12 planecie to twój galaktyczny adres jest nastepujacy- 5:34:12
Nie wiem ale na poczatek jednak polecam jak jest wolna planeta skolonizuj te obok - bedziesz miec szybo i duzo surowców, nową planete też trzeba rozwijać :) jesli ta planeta jest w tej samej galaktyce, systemie slonecznym i jest trosze dalej od twojej to jej adres jest taki- 5:34:13 i to wykorzystujesz wprzy wysylaniu statku kolonizacyjnego. Ja mam zamiar na kolonizacje w innej gatyce/systemie :D

PS
Po skolonizowaniu tracisz statek, przerabiaja go prawdopodobnie na zyletki na nowej planecie hehe

PS
mysle, że skumasz coś z tego a jak nie to FAQ Ogame.pl :D

kumam brak mi jeszcze nape impulsowy poziom 3 :D

rycho 03.08.2005 06:33

Cytat:

Napisany przez Patrix
nie prawda - ja gram 30 min rano i 30 min wieczorem i jest oks - taka zealzna zasada :)

Tak,tak.
Oczywiście.
Od jednego piwa się zaczyna... :D:D

edit:
Za jakiś czas będziesz budził się w nocy i pędził do nocnego sklepu Ogame.:)

adixo 03.08.2005 09:20

Zresztą potem się nie da tak grać tylko 2 razy dziennie :nie:
inaczej szybko pożegnasz się z flotą :boks: zostanie zezłomowana 8 )

Tribunal 03.08.2005 09:32

ja panoiwe mam juz 297pkt:D I zaczałem sie bawic w GalaxyWars nawet fajne jak sie człowiek rozbuduje juz mam 20pkt.

Burak_PL 03.08.2005 09:34

@adixo da sie tak grać :D bez problemu :D

Patrix 03.08.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez rycho
Tak,tak.
Oczywiście.
Od jednego piwa się zaczyna... :D:D

edit:
Za jakiś czas będziesz budził się w nocy i pędził do nocnego sklepu Ogame.:)

sorry ale albo tak jak pisałem (2 rundki dziennie) albo trudno :D
mam inne ciekawsze rzeczy do roboty więc nie myśle nad ta gra wiecej jak godzine dziennie i tak zostanie, nie potchodze tak emocjonalnie do gier :)
to Ty masz używać internetu a nie internet Ciebie ||
pozdro :)

Burak_PL 03.08.2005 11:49

Cytat:

Napisany przez Patrix
to Ty masz używać internetu a nie internet Ciebie ||
pozdro :)

o o złota myśl :D

olpiter 03.08.2005 23:30

Szuka m sojuszu na uni4 :)

Burak_PL 04.08.2005 01:18

Cytat:

Napisany przez olpiter
Szuka m sojuszu na uni4 :)

poszukaj jakiejś akademii :D pewnie sa :D

Burak_PL 04.08.2005 10:21

sorry za ppp

ale mam pytanie mam juz statek kolonizacyjny i jak znaleźćwolną planetę jak wysła statek gdzies?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.