Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

imola 16.02.2005 10:29

Cytat:

Napisany przez Predi
hej a jak to jest.... podczas najazdu na mnie trace tylko surowce czy jeszcze jakies budynki? (floty nie mam :D )

Stracisz połowe surowców i ewentualnie z 30% obrony, reszta jest nie do ruszenia. A satelity słoneczne napewno padną :blee:

Predi 16.02.2005 10:25

hej a jak to jest.... podczas najazdu na mnie trace tylko surowce czy jeszcze jakies budynki? (floty nie mam :D )

imola 16.02.2005 10:22

Cytat:

Napisany przez knydel
Imola jak Ci idą badania nad tym - troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

No właśnie ja też, starsznie to kosztuje, szczególnie kryształu, nie mówiąc juz o samym staku.

Berion 16.02.2005 10:19

Cytat:

Napisany przez knydel
[...] troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

Mnie brakuje tylko to i kolonizacja [36 pkt.]

knydel 16.02.2005 10:17

Imola jak Ci idą badania nad tym - troche to kosztowne :/ - ja teraz zbieram na impuls 3 lvl

imola 16.02.2005 10:11

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Leee tam Imola, ty od razu tak pesymistycznie ||, a ja patrze optymistycznie na swiat w ogame.pl i w kazdym widze sojusznika ;p Co do tego programiku to mam na kompie tylko jeszcze ani razu go nie wlaczalem, szkoda mi narazie surowcow zeby rozbudowywac swoja flote. Narazie sie skupilem glownie na rozbudowie mojej planety i badaniach :smutny:

Nie no ja też na badaniach się skupiam, chce jak najszybciej statek kolonizacyjny wystawić 8 )

.::piotrek::. 16.02.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez imola
Ściągnij sobie symulator walki, speedsim, jest podany kilkanaście postów wczesniej. Z moich symulacji wynika, że potrzeba aby ktos Ci wjechał 5 lekkich i 4 ciężkie i będzie nieciekawie. :\

Leee tam Imola, ty od razu tak pesymistycznie ||, a ja patrze optymistycznie na swiat w ogame.pl i w kazdym widze sojusznika ;p Co do tego programiku to mam na kompie tylko jeszcze ani razu go nie wlaczalem, szkoda mi narazie surowcow zeby rozbudowywac swoja flote. Narazie sie skupilem glownie na rozbudowie mojej planety i badaniach :smutny:

imola 16.02.2005 09:39

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
Ja narazie nie buduje zadnych statkow, tylko sie rozbudowuje i inwestuje w obrone, narazie mam 6 dzialek laserowych i 5 wyrzutni rakiet i nawet nikt nie chce mnia zaatakowac, a ja bym chcial przetestowac co daja te dzialka moje ;p Mam juz ok. 85-90 pkt i ciagle sie rozwijam ||

Ściągnij sobie symulator walki, speedsim, jest podany kilkanaście postów wczesniej. Z moich symulacji wynika, że potrzeba aby ktos Ci wjechał 5 lekkich i 4 ciężkie i będzie nieciekawie. :\

.::piotrek::. 16.02.2005 09:20

Ja narazie nie buduje zadnych statkow, tylko sie rozbudowuje i inwestuje w obrone, narazie mam 6 dzialek laserowych i 5 wyrzutni rakiet i nawet nikt nie chce mnia zaatakowac, a ja bym chcial przetestowac co daja te dzialka moje ;p Mam juz ok. 85-90 pkt i ciagle sie rozwijam ||

imola 16.02.2005 09:15

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Agresor Smoky (1:75:7)

No, i jak tm krajobraz po bitwie ? Czym do ciebie przyleciał ?
Żyjesz jescze, czy mamy szykować wendetę ???
(Z wł. vendetta - krwawa zemsta wywierana przez członków rodu za zabójstwo krewnego) || 8 )

.::piotrek::. 16.02.2005 09:09

Hehe, aj teraz w kafeji sobie siedze i tak mysle, ze musze sprawdzic czy mnie zaden osiol nie okradl z surowcow ;p , ale raczej jestem spoojny bo moje dzialka dobrze dzialaja ||

DreamCrusher 16.02.2005 08:25

Cytat:

Napisany przez seoman
qrcze normalnie noc to pora ataków.
przed wczoraj zostałem 2 razy napadniety (o ja glupi,zupenie bez obrony)
wczoraj rano widze leci leci do mnie flota niejakiego serownika z serowa :)
a jako ze mialem duzo zapasu metalu to zdazylem ybudowc z 8 wyzutni rakiet,
no i gosc jak doleciał zostal rozbity w piekna qpke zlomu. :).
od tej pory mialem z 5 sond szpiegowskich i ani jednej proby napadu.
wniosek budowac systemy obronne w ilosciach hurtowych.

a tak przy sposobnosci znadzie sie jeszcze miejsce w sojuszu cdr dla jednego zblakanego qtasa (czlonka) z prawie 100 pkt (miejsce 1531 z 8899) ?

nie pytaj tylko wysylaj podanie, miejsce zawsze sie znajdzie dla kazdego forumowicza :)

seoman 16.02.2005 08:20

qrcze normalnie noc to pora ataków.
przed wczoraj zostałem 2 razy napadniety (o ja glupi,zupenie bez obrony)
wczoraj rano widze leci leci do mnie flota niejakiego serownika z serowa :)
a jako ze mialem duzo zapasu metalu to zdazylem ybudowc z 8 wyzutni rakiet,
no i gosc jak doleciał zostal rozbity w piekna qpke zlomu. :).
od tej pory mialem z 5 sond szpiegowskich i ani jednej proby napadu.
wniosek budowac systemy obronne w ilosciach hurtowych.

a tak przy sposobnosci znadzie sie jeszcze miejsce w sojuszu cdr dla jednego zblakanego qtasa (czlonka) z prawie 100 pkt (miejsce 1531 z 8899) ?

Kris 16.02.2005 07:18

Cytat:

Napisany przez Predi
to co? robimy czarna liste do ztepienia w przyszlosci?

Smoky (1:75:7) - za atak na ThanatoSa
Grish (1:434:9) - za atak na Yankesa
Predi (1:477:12) - za nicka ((

Spoko, zobacz tylko do jakich sojuszy należą...
ps. może już dziś będę miał ciężkiego myśliwego ;)

woitas 16.02.2005 07:01

no i ten, co zaatakował thanatosa: Arakis [1:75:7]

już się nie mogę doczekać budowy czegoś mocniejszego i skopania komuś d...y :ja_chce:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:05.