Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Ogame - kosmiczny rts online (https://forum.cdrinfo.pl/f25/ogame-kosmiczny-rts-online-47841/)

imola 13.02.2005 14:00

Cytat:

Napisany przez zuk4u
satelita daje +50 energii, lepiej inwestowac w tradycyjna elektrownie

Satelita daje coś koło 30, zalezy jak planeta jest daleko od słońca, u mnie dają 36, 50 to teoretyczna wartość, która nie jest osiągana. W zakładce surowce, zmiejsz produkcję energii z satelity a potem zwiększ na 100 z powrotem i kliknij przelicz, to sie okaże ile produkuje.
A czy się opłaca, elektrownia słoneczna na 12 lvl kosztuje 6,5k metalu i prawie 3k kryształu, a satelita tylko 2k kryształu.

DreamCrusher 13.02.2005 13:53

satelita daje +50 energii, lepiej inwestowac w tradycyjna elektrownie

woitas 13.02.2005 13:51

mam trochę inną taktykę.
zostawiam otwarte okienko z autoodświerzaniem co 5 min.
dzięki temu nikt mnie nie opędzluje, bo będzie mnie widział jako online :P

fakt - buduję co potrzeba i zostawiam to na kilka godzin.

ps. Ilosc energii wytwarzanej przez satelite obliczana jest wedlug wzoru: MaxTempPlanety/4+20
no i satelity łatwo zestrzelić.
opłaca się je budować w poźniejszym etapie.

siwy_mw 13.02.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez Ormianin
. czy ktos juz postawil ta satelite sloneczna? daje to jakas korzysc energetyczna czy tez lepiej inwestowac w elektrownie mam juz na 11 poziomie sloneczna

tez sie zastanawiam ? ale dzis postawie to sie dowiemy :piwo:

kraluk 13.02.2005 13:35

No teraz dzisiejsze statsy:D

Punkty 13 (Miejsce 2159 z 6289)
Kopalnia metali: 9lvl
Kopalnia krysztalow: 5lvl
Syntezator deuterium: 3lvl
Elektrownia sloneczna: 9lvl
Fabryka robotow: 1lvl

@Andrzejj9, pytasz po co to robisz??? Odpowiedź jest prosta, żeby wzmocnić sojusz CDRinfo.pl:)

/edit
Nasz sojusz jest z powrotem na 34 miejscu i mamy już ponad 1k punktów:D :jupi:

Ormianin 13.02.2005 13:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No w sumie tak i cały czas zastanawiam się, co ja robię :) Przecież w tej grze nic się nie dzieje. To nie jest w ogóle gra - to jest tylko i wyłącznie pożeracz czasu.. A jedyne, czym można tutaj konkurować, to właśnie czasem spędzonym przy komputerze...

I po co ja to robię? :)

ja robie tak, zaloguje sie, wybuduje co mam wybudowac, i sie zaraz wylogowuje, po kilku godzinach wracam i tak od poczatku, przeciez nie bede siedzial i patrzyl sie jak cyferki mi leca... czy ktos juz postawil ta satelite sloneczna? daje to jakas korzysc energetyczna czy tez lepiej inwestowac w elektrownie mam juz na 11 poziomie sloneczna

andrzejj9 13.02.2005 12:49

Cytat:

Napisany przez knydel
Widzę andrzej, że jednak sie skusiłes :)))

No w sumie tak i cały czas zastanawiam się, co ja robię :) Przecież w tej grze nic się nie dzieje. To nie jest w ogóle gra - to jest tylko i wyłącznie pożeracz czasu.. A jedyne, czym można tutaj konkurować, to właśnie czasem spędzonym przy komputerze...

I po co ja to robię? :)

Bartez 13.02.2005 12:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
I see....

Bartez i Maciej - dzięki :piwo: :)

your welcome :)

A gra całkiem fajna, tylko po 10 poziomie rozbudowa jest już baardzo kosztowna i czasochłonna :/

knydel 13.02.2005 12:09

Widzę andrzej, że jednak sie skusiłes :)))

andrzejj9 13.02.2005 12:03

I see....

Bartez i Maciej - dzięki :piwo: :)

Maciej 13.02.2005 12:01

andrzej ...musisz mieć fabrykę robotów na poziomie2
w zakładce technika masz wymagania dla każdej konstrukcji :)

Bartez 13.02.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A tą obronę to jak można budować? Bo jak wchodzę w taką zakładkę to pokazuje mi się napis, że nie mam stoczni. Wybudowałbym więc ją, ale nigdzie nie widzę takiego budynku..

Musisz mieć fabrykę robotów na drugim lvl. Wtedy pojawia się możliwość wybudowania stoczni.

andrzejj9 13.02.2005 11:55

Cytat:

Napisany przez adixo
A u mnie tak to wygląda
punkty 47 (Miejsce 1062 z 6029)

i już otrzymuje dziwne zapytania ile mam punktów od gości z tego samego układu słonecznego
Trzeba zainwestować we flotę
Wyrzutnie rakiet i działa laserowe już wybudowane

A tą obronę to jak można budować? Bo jak wchodzę w taką zakładkę to pokazuje mi się napis, że nie mam stoczni. Wybudowałbym więc ją, ale nigdzie nie widzę takiego budynku..

adixo 13.02.2005 10:46

A zauważyliście jak szybko przybywa graczy ?
Jak się rejestrowałem było 1769

woitas 13.02.2005 10:41

a sam statek też majątek, więc inwestuje wsio w kopalnie, energię i fabrykę robotów.
a potem na kolonizacje planet.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27.