![]() |
grałem w demko i...nawet fajne, ciekawsze od dooma3 i nie ma takich cholernych ciemności.
już w samym demku są jaja gdy dostajesz sie do baru "porwanego" przez obcych, można sobie muzę z automatu zapuścić...dośc ostrą muzę...w demko fajnie się grało ale wiecie jak to jest - trailer filmu jest czasami lepszy niż cały film....bo nie dłuzy się :), a co do phazeddl jest to wyszukiwarka różnego "softu", który jest umieszczany na darmowych lub płatnych serwerach i czesto jest podzielony na mniejsze części w celu łatwiejszego"zakupu" ;) ps.za dzień, dwa dam znać co do grywalności...oczekuję na "kuriera" , który mam mi donieść pozostałe levele aby skompletować "zakup" :balwan: :mysz: :slonik: :jeep: ...i tak na marginesie phazeddl czy podobne sajty są alternatywą dla emule,dc++,azureusów itd.itp...gdy admin ci bloknie porty to tylko to pozostaje...bo portu 80 ci nie bloknie bo to porcik http :D i nie byłoby przeglądania stronek :D, a prędkość downloadu zależy od możliwości twojego łącza :D |
no wlasnie wy tu gadu gadu ale full juz jest
gral ktos? fajne to? bo moze kupie ;) |
Nie wiem co to, ale gra jest dostepna juz od srody ;)
|
wiadomośc z ostatniej chwili!!! prey jest już dostępny w sieci dystrybucji shareddl ;) (kto wie co to ten ...wie :))
|
Cytat:
|
Cytat:
bez problemu w edytorze mozna stworzyć mapę gdzie masz światło ale cieni ni hu hu....... a do rei.... szkoda , że hl2 nie jest strategią turową z elementami czesania psa ;) ps. mam pomysł na grę....symulator kamienia na plaży w wersji multiplayer...oczywiście każdy kamień oświetlony dynamicznie włochatych światłem i cieniowany okazyjnie, zależnie od wachań euro w pakistańskich bankach ;) dwa tryby rozgrywek - ctf i zkzj czyli ctf - capture the flag i zkzj - złap komara za jaja |
Cytat:
Co do screena - pochodzi on z stworzonego przy udziale Gaba Newell'a. artykulu o procesie powstawania HL2 (ktory zreszta polecam - http://www.gamespot.com/features/6112889/index.html ) i pochodzi dokladnie z 7 jego strony: http://www.gamespot.com/features/6112889/p-7.html |
ten screen tak samo może być concept artem, niewyraźnym, w niskiej rozdzielczości i na dodatek poddanym stratnej kompresjii(chyba z kilkadziesiąt razy), ta fotka niczemu nie dowodzi...ten autentyczny screen kojarzy mi się z autentycznymi relikwiami sprzedawanymi w średniowieczu:P
a propos zbijania lampek... a po co ja mam robić mapę przecież programiści mogli to zrobić aby zwiększyć realność rozgrywki(nic to nie da bo boty i tak widzą w ciemnościach)...nie chciało się? a to szkoda:P niby takie nic(zbijanie lampek), a jakiego smaczku by to dodało jak pamiętam nolfa 2 , tam przynajmniej żarówkę można było wykręcić, a i cień czemuś służył i można było się ukryć :D wogóle to nie ma o czym mówić , szłoby ten temat ciągnąć w nieskończoność... http://img221.imageshack.us/img221/9...unny9ii.th.jpg |
Cytat:
Cytat:
A co do zbijania lamp - idzie to uzyskac banalnie robiac swoja mape wiec? |
to ja zmienie temat(bo i tak piszemy o innej grze niż topik)...farcry jest za***iisty|| i wszystko mi się w nim podobało ....oprócz końcówki(a miało to być tylko tech demo)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja nie mieszam, to co napisałem znalazłem na jednym z tech forum gry half life :P :fiu:
...chcisłem rozwalić lampę w halfiku...ale mi się skończyły naboje do łoma ;) |
Cytat:
Cytat:
|
... od wersji enginea 2.0(dopiero)
mamy następujące bajerki : * Version 2.0 shaders, bump mapping, LOD on models and world * Author shaders with HLSL * Cube and environment mapping * Dynamic lights, vertex lighting and light maps, many light types including flickering, pulsing etc. * High-Dynamic Range lighting * Water with refraction and fresnel effects * Advanced particle system that can emit sprites or models * Projected shadows allow for a large number of characters per scene * Occluder entities for visibility blocking * Indoor/Outdoor environments o Deformable terrain o 3D skyboxes extend the horizon and add parallax on distant objects o Dynamically rendered organics (grass, trees etc) * Subdivision surfaces, diffuse & specular bump maps * Real-time radiosity lighting * Effects include but are not limited to: particles, beams, volumetric smoke, sparks, blood, environmental effects like fog and rain * Scalability o Dx6-Dx9 hardware supported ...czyli dopiero dodateczek posiada te cudeńka :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:37. |