Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Gry

Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2005, 04:07   #1531
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Mi szło lepiej na początku, bo jak grałem pierwszy raz, to byłem drugi
dziś zagramy znowu wiesz trening czyni mistrza a o której dzisgramy? 1??2??3??

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2005, 07:43   #1532
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja dzisiaj chyba nie zagram. Jade do Wrocławia. Jak wróce to może na 20:00, 20:30

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline  
Stary 03.07.2005, 09:01   #1533
Burak_PL
..

Cytat:
Napisany przez kizio
ja dzisiaj chyba nie zagram. Jade do Wrocławia. Jak wróce to może na 20:00, 20:30
no to możemy zagrać wcześniej a o 20 30 tez

wolf mnie ciagnał
Stary 03.07.2005, 10:44   #1534
Burak_PL
..

witam! Hinks załozy an 20 30 wiecej info pod później a moze jest ktoś chętny na popołudniową partyjkę?? jak tak to niech powie bo by nas musiałoby byc gdzies 4 ja sie piszę tak o 1 2 kto jeszcze??
Stary 03.07.2005, 10:48   #1535
Hinks
Znudzony

Data rejestracji: 29.01.2005
Hinks zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Server IP Address: 212.67.120.238:26010
Server will start at: 03/07/2005 19:30:00 czyli 20.30
Password: CDRinfo.pl
Zapraszam
Hinks jest offline  
Stary 03.07.2005, 11:09   #1536
Burak_PL
..

Kto będzie??

Burak
Hinks (jak zdąży)

....

Kto jeszcze?? Kto Axis kto Allies??
Stary 03.07.2005, 12:47   #1537
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burak_PL
dziś zagramy znowu wiesz trening czyni mistrza a o której dzisgramy? 1??2??3??
Dokładnie

Co prawda jadę dzisiaj do kumpli do akademików, więc jest mała szansa, że nie zdążę, ale że wychodzę o 16 to może uda mi się już być. W każdym razie postaram się

Ale mam też jeszcze kilka pytań odnośnie samej gry:

1) Kim muszę być, żeby mieć taką fajną snajperkę optyczną, z której to zginąłem dzisiątki razy zanim w ogóle zdążyłem zauważyć mojego przeciwnika

2) O co w ogóle w grze chodzi? W sumie respawnowanie się, przechodzenie do pierwszego newralgicznego punktu i ginięcie, też daje trochę radości, ale zakłądając, że przyjdzie moment, w którym uda mi się przeżyć trochę dłużej, chciałbym wiedzieć, jaką funkcję, oprócz mięsa armatniego mógłbym spełnić

3) Jakie klawisze są używane w grze? Znalazłem wczoraj, że F to używanie, a ` mówienie, ale pewnie są jeszcze jakieś, których znajomośc może się przydać.

4) Czy w grze jest mapa, na której mogę na przykład sprawdzić, gdzie są inni członkowie mojej drużyny, oraz gdzie są zawodnicy drużyny przeciwnej?

5) Czy gra trwa określoną ilość czasu, czy kończy się w momencie osiągnięcia jakiegoś celu?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 03.07.2005, 13:23   #1538
Hinks
Znudzony

Jak gra wygląda

opis:
od lewej u dołu w kierunku prawym
- zielony pasek - pasek mocy... (niech moc bedzie z tobą biggrin.gif) pasek pokazujący siłę do biegania
- żółty pasek - pasek życia... no, jak spadnie do zera to kaputt...
- nasza gęba - po niej możemy się dowiedzieć jakiej specjalności jesteśmy, każda specjalność ma własna twarz. dodatkowo liczbowa wartość zdrówka
- ranking dziedzinowy + punkty doswiadczenia ogólnie (XP) - kolejność dziedzin - umiejętności danej specjalnosci, umiejętności pola walki, umiejętności używania broni lekkiej - opisy niżej.
- nasza broń - lata po środku ekranu
- symbol broni - to tak jakbyś nie wiedział z jaką bronią chodzisz
- biały pasek - pasek intelektu - powiedzmy intelektu. w każdym razie ubywa go w miarę korzystania z niektórych umiejętności - stawiania min, podkładania dynamitu, podkładania ładunku radiowego, rzucania granatu dymnego czy racy, itd...)
u góry ekranu po prawej:
obracająca się mapka terenu. na niej są ważniejsze obiekty, oraz osoby, np ranne dla medyka, lub potrzebującej amunicji przy FieldOps'ie

Mozemy grać 5 specjalnosciami. Większosć specjalności ma do wyboru kilka broni.
Zatem opis co i jak dla każdej specjalności
1. Żołnierz - zaczyna gre ze zwykłym karabinem, miotaczem ognia, ciezkim karabinem maszynowym, moździeżem lub bazooką. Punkty doświadczenia zbiera się za śmierciobujstwa z tej broni. Efekty wyższych leveli: Miotacz ma dłuższy zasieg, z moździeża i bazooki można częściej strzelać, karabiny ciezkie maszynowe wolniej sie grzeją, szybciej strzelają i celniej.
2. Medyk - ma jedna broń. Punkty zarabia poprzez zastrzyki dla ciezko rannych (ci co leżą i gną się w pasie na ziemi), albo rozdajac apteczki. Co dają wyzsze levele? - apteczki lepiej uzdrawiaja, tak samo zastrzyk - początkowo przywraca połowę życia. Potem też zastrzyki można częsciej dawać.
3. Inżynier - ma do wyboru strzelbę, z której może sadzic granatami, i zwykły karabin. Zarabia punkty wysadzajac lub reperując specjalne cele, no i trafnie stawiane miny na które ktoś staje. Poza tym zarabia strzelajac celnie granatami. Doswiadczenie powoduje że szybciej robi swoja robotę, i może robić ja częściej.
4. FieldOps - zaczyna grę tylko z lekkim karabinem. Punkty zarabia poprzez rozdawanie amunicji, no i robienie nalotów (granat dymny), albo bombardowań artylerią (todopiero może zrobić jak ma lornetkę). Doświadczenie daje większą siłę bombardowań i nalotó + 4 level daje podwójny nalot. Poza tym naloty moga być dokonywane częściej. Jak słusznie zauważył kolega @Lodorus, fieldops ma umiejętność wykrywania przebierańców.
5. CoverOps - snajper ma do wyboru Snajperkę (wolną ale śmiertelna nawet po jednym strzale), karainek z celownikiem (szybki, ale zadaje mało obrażeń i jest świetny na krótką odległość) i karabin z tłumikiem (dla mnie pomyłka). Punkty zdoywa poprzez wysadzanie Command postów przeciwnika i samego przeciwnika ładunkami radiowymi, przez przebieranie sie za przeciwnika, no i oczywiście za strzelanie, ale tylko przez celownik. Doswiadczenie powoduje że szybciej stabilizuje sie ręka przy celowniku, szybicej można się przebierać, no i częściej można rzucić ładunek lub granat dymny.

Poza tym jest doświadczenie za broń lekką - granatami, pistoletami i lekkimi karabinami - daje to na lepsza celność a przy 4Lev daje nam możliwość latania z dwoma pistoletami.

No i jest doświadczenie za sens walki. 1 lev. daje na lornetkę, kolejne pozwalaja na rozpoznawanie przebierańców, i wykrywanie min. Na 4 lev przebieraniec jest określony jako "disquited enemy" czy jakoś tak (czyli wykrywamy przebranych wrogów w ciuszki naszych), a miny można oznaczać dla przestrogi naszych poprzez lornetkę flagami (brzmi śmiesznie, ale nie powiem co i jak bo i tak nikt tego nie stosuje (poza rozgrywkiami teamowymi)).

Klawiszologia:
TAB - wywala informacjie o zespołach - podział na Axis i Allies, klasyfikacja wg. Punktów doświadczenia. Informacja na temat Pingów i stanu zdrowia - postrzelony, zabity, czy żywy
Q, E - wychylanie sie zza murku
W,S,A,D - klawisze ruchu
R - reload broni
T - Informacja dla wszystkich
Y - Informacja dla Teamu
U - informacja dla FireTeamu
F - Otwieranie drzwi, dźwigni
G - Mapa
X - czołganie
L - wybieranie specjalności, nazwy, broni
C -przyklęk
V - komendy głosowe - dalsze sterowanie cyferkami
B - Lornetka Chwilowa (u Fieldopsa + fire i bombardowanie na wyznaczony cel)
ALT - statystyki gracza - informacje o celnosci, levelach, punktach aktualnych i wymaganych do kolejnych leveli
+/- - przy lornetce i snajperce, tak samo jak kółeczko w myszce, przybliża i oddala
SHIFT - bieganie - biega sie szybiciej, spada zielony pasek po lewej stronie
1 - nóż
2 - pistolet
3 - Broń wybrana, przy żołnieżu ze sprzętem cieżkim pod tym klawiszem są dwie bronie
4 - granaty
5678 - to klawisze specjalne dla różnych specjalności.

Mapka jest pod przyciskiem L, ale wtedy nie gramy,. lub G i wtedy mapka jest częściowo przezroczysta. Widać na niej cele, wyraźnie różnia sie te do wysadzenia , te do zabrania, i te do zreperowania... do wysadzenia zazwyczaj oznaczone są dynamitem, do zreperowania z reóły jest to pojazd, lu kupka z flagą. Snajper jeśli może coś wysadzic oznaczone to jest małą paczuszką...

teraz opis plansz:
Goldrush - alianci muszą najperw zdobyć czołg znajdujacy się w forcie niemieckim (tam skad niemcy zaczynaja) doprowadzic go na sam duł niszczac po drodze blokady, wysadzic drzwi banku, ukraść dwie skrzynie złota, zanieść je na ciężarówkę na przeciw banku, no i potem ciężarówkę zreperować jak zniszczone i odprowadzic na start 1 (treż są bariery dla cieżarówki)
Oasis alianci muszą w pierwszej kolejności wysadzićmur na starym mieście. Mogą sobie pomóc przejmując punkt startowy niemców. Potem po wysadzeniu muru trzeba wysadzic dwa działa które znajduja się w forcie w oazie. jedna droga jest normalna, druga przez studnię (wpierw trzeba naprawic pompę by wypompować ze studni wodę)
wurzburg radar w pierwszej kolejności trzeba wysadzic wielkie stalowe drzwi które znajdują się za bunkrem niemieckim, tuż za ciężarówką. Potem trzeba ukraść dwie skrzynki które są na dóch radarach, no i doniesć je do samochodu i odjechać.
railgun misja dla niemców - muszą dojechać wagonikiem do bocznicy tuż pod nosem aliantów. Obok punktu aliantów jest szlaban który trzeba podnieść. Na bocznicy trzeba załadować pocisk, dowieźć go na początek tuż obok punktu startowego niemcó, przeładować na drugi pociag, dowieźć do działa, zreperować sterowanie działem jeśli zniszczone, no i wystrzelic - koniec diząłania)
fueldump alianci musz zreperować most, przeprowadzić czołg, który wysadzi najpierw brame tunelów gurskich, potem bramę Bazy niemieckiej, potem można jeszcze uszkodzic mur, z drugiej strony bazy by były dwa wejścia. Potem trzeba zniszczyć ew. postawione oogrodzenia (snajper może) a potem wysadzic zbiorniki paliwa (inżynier)
Seawall battery alianci muszą się wkraść do bazy niemieckiej od tyłu lub od frontu i podłożyć bombę (inżynier) pod działami. Najlepiej jak alianci na początku zajdą od tyłu, pod przebraniem, i wysadza generator prądu - wszystkie drzwi sie otworzą...

inne porady

Aby pisać nazwy kolorami, w nazwie umieszcza się wpierw znacznik ^6, a potem kolejna cyferka lub litera alfabetu oznacza inny kolor/odcień
Działa też do pisania w konsoli
Do pisania Informacji do konkretnego gracza uzywa sie konsoli i polecenia /m {nazwa gracza} wiadomość - nie działa na każdym serwerze.

ważną sprawą dla obu stron jest reperacja Command Postu. Command post powoduje szybsze ładowanie paska specjalnych zdolności - po prawej stronie taki biały...

Jak sie wykopuje klienta, jak sie zmienia planszę.:
1. trzeba wcisnać ESC --> VOTE no i wybrać, jak wykopujemy, to PLAYERS - wybrac klienta no i KICK. Potem wszyscy wciskają F1. Do wykopania proponujemy tylko współgraczy - axis axisa, aliant alianta.
do zmiany mapy ESC --> VOTE, --> Misc. --> MAP.no i wybrać czy ciepło i ciemno czy zimno śnieżnie i deszczowo.

Troche tego jest

Ostatnio zmieniany przez Hinks : 03.07.2005 o godz. 13:27
Hinks jest offline  
Stary 03.07.2005, 13:24   #1539
Burak_PL
..

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dokładnie

Co prawda jadę dzisiaj do kumpli do akademików, więc jest mała szansa, że nie zdążę, ale że wychodzę o 16 to może uda mi się już być. W każdym razie postaram się

Ale mam też jeszcze kilka pytań odnośnie samej gry:

1) Kim muszę być, żeby mieć taką fajną snajperkę optyczną, z której to zginąłem dzisiątki razy zanim w ogóle zdążyłem zauważyć mojego przeciwnika

2) O co w ogóle w grze chodzi? W sumie respawnowanie się, przechodzenie do pierwszego newralgicznego punktu i ginięcie, też daje trochę radości, ale zakłądając, że przyjdzie moment, w którym uda mi się przeżyć trochę dłużej, chciałbym wiedzieć, jaką funkcję, oprócz mięsa armatniego mógłbym spełnić

3) Jakie klawisze są używane w grze? Znalazłem wczoraj, że F to używanie, a ` mówienie, ale pewnie są jeszcze jakieś, których znajomośc może się przydać.

4) Czy w grze jest mapa, na której mogę na przykład sprawdzić, gdzie są inni członkowie mojej drużyny, oraz gdzie są zawodnicy drużyny przeciwnej?

5) Czy gra trwa określoną ilość czasu, czy kończy się w momencie osiągnięcia jakiegoś celu?
1 CvOps tylko jak go wybierasz musisz zmienić broń tam przy 1 z stena na ta
2 niszczenie budowanie itd itp jak bedzie mapa powiemy CI o co biega na niej
3 t - say to all y - say to team g - mapa c - kucanie spacja - skok v - komendy ...........itp itd
4 g swoja są przeciwnej nei da sie choć czasami ich iwdać jak są twoic przy nich (jak jest rzeź)
Stary 03.07.2005, 13:25   #1540
Burak_PL
..

Hinks mnie uprzedził
Stary 03.07.2005, 13:36   #1541
Hinks
Znudzony

Cytat:
Napisany przez Burak_PL
Hinks mnie uprzedził
Heh ale każde informacje sie przydadzą
Hinks jest offline  
Stary 03.07.2005, 13:50   #1542
Burak_PL
..

Cytat:
Napisany przez Hinks
Heh ale każde informacje sie przydadzą
też będziesz??
Stary 03.07.2005, 14:06   #1543
Hinks
Znudzony

Postaram się
Hinks jest offline  
Stary 03.07.2005, 14:21   #1544
Burak_PL
..

Dyzpozytor Nitram Kizio Joe_Doe będziecie??
Stary 03.07.2005, 15:49   #1545
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja będę ale znowu w axis z @Pawłem, @Burak'iem i @Zuk'iem

Teamy były wczoraj dobre

@Burak jest z twoją grą

B@rtek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: