Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

tengu 17.02.2006 07:30

Ups to nie MIlly jest hologramem tylko Canal... BAKA..... Czemuż wszystkie komputry nie mają takiego interfejsu użytkownika.

Pagerus 17.02.2006 07:30

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
Jak ci się coś nie podoba to się nie odzywaj :( Tak chce mieć czarodziejkę z księzyca :D

No to poszukaj w internecie - może coś znajdziesz :)

Obecnie jestem na wstępnym etapie Naruto - widziałem 12 epów - w sumie pokrywa się to prawie z 3 tomikami mangi... nieźle rozciągają historię w anime :P

REi 18.02.2006 16:02

OMFG! hellsing Ultimate juz jest.... jak moglem przegapic!!! to wszystko przez Akire !!! 774 seedy! muhahahaha

Aniołek19 18.02.2006 23:19

a ja za to ściągam sobie całą serię Dragona Balla :D:D:D

Pagerus 19.02.2006 19:42

Cytat:

Napisany przez Aniołek19
a ja za to ściągam sobie całą serię Dragona Balla :D:D:D

Hehe - pytanie co rozumiesz przez całą serię ||

Qbi@k 22.02.2006 18:57

Cytat:

Napisany przez Filmweb
Firma IDG Poland S.A., znana fanom z wydania miesięcznika 'Kino domowe - Magazyn DVD', z dołączonymi edycjami DVD filmów: 'Ghost in the Shell' oraz 'Akira', podpisała umowę ze studiem DreamWorks, umożliwiającą dystrybucję w Polsce kolejnych głośnych produkcji anime: 'Ghost in the Shell 2: Innocence' oraz 'Millenium Actress'. Wiele wskazuje na to, że pierwszy z wymienionych tytułów zagości również na ekranach naszych kin. Data premiery najnowszego dzieła Mamoru Oshii nie została jeszcze ustalona. Maciej Obuchowicz z IDG tłumaczy: Musimy wszystko dokładnie skalkulować. Na dzień dzisiejszy nie wiadomo w ilu kopiach i czy na pewno film będzie dystrybuowany w kinach.
IDG Poland S.A. zapewnia, że nie są to ostatnie produkcje anime, które firma wprowadzi na nasz rynek. Obuchowicz nie chce na razie zdradzać konkretnych tytułów, ale zapewnia, że będą to uznane obrazy, nagradzane na światowych festiwalach. - Finalizujemy transakcję dotyczącą innych, wielkich filmów anime - mówi tajemniczo.

:)

Pagerus 23.02.2006 07:50

No tak - to jest dobra wiadomość :) Ale nie wiem czy wprowadzanie anime do kina to dobry pomysł... Boję się, że to może nie wypalić...

Blackegg 24.02.2006 12:31

Pytanie do mangofanow!!!

Czy ktos wie czy idzie sciagnac Dragon Balla z polskim lektorem z rtl7 z innego portalu niz megaupload??? Bo tam to plynie wieki... szybciej dziatkiem zostane :D

REi 24.02.2006 13:00

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
:)

OMG! ME <3 IDG :serdusz:

Aniołek19 26.02.2006 00:07

Pagerus jesli mówię cała serię to cała czyli Dragon Ball, Dragon Ball Z i Gragon BallGT :D Pozdrawiam :D:D

tengu 27.02.2006 08:07

Wczoraj leciało METROPOLIS. Hmmm...... Jakoś nie trawię tej kreski, ale poza tym warto obejrzeć. IMHO black jack tego auto i za***iscie było

REi 27.02.2006 13:23

A ja lubie niestendardowe kreski ale metropolis jeszcze nie wiedzialem :(

Baardzo natomiast podoba mi sie kreska z np. Vampire Hunter D: Bloodlust
^^ AMV - http://video.google.com/videoplay?do...73032620461380

tengu 28.02.2006 07:16

Nie no ta to jeszcze nie jest aż taka niestandardowa. Ale jakoś kreski Osamu Tezuki nie trawię. Przepraszam Fanów. Ale zawsze ma świetne scenariusze.

Qbi@k 01.03.2006 00:24

Cytat:

Napisany przez Filmweb
W sieci zadebiutował pierwszy zwiastun promujący najnowszą animowaną produkcję japońskiego studia Ghibli zatytułowaną "Gedo Senki". Obraz, którego reżyserii podjął się Goro Miyazaki - syn laureata Oscara Hayao Miyazakiego, jest ekranizacją trzeciego i czwartego tomu "Ziemiomorza", głośnego cyklu fantasy autorstwa Ursuli Le Guin.

"Ziemiomorze" uważane jest za jedno z najważniejszych dzieł w historii gatunku fantasy. Cykl został zapoczątkowany w 1968 roku i składa się z pięciu powieści: "Czarnoksiężnik z Archipelagu", "Grobowce Atuanu", "Najdalszy brzeg", "Tehanu" i "Inny wiatr", za który autorka otrzymała nagrodę Nebula. Ponadto ukazał się jeszcze zbiór opowiadań "Opowieści z Ziemiomorza".

"Majdalszy brzeg" opowiada o losach Geda Krogulca, Arcymaga Ziemiomorza (głosu udzieli mu Bunta Sugawara), który staje przed swym najtrudniejszym wyzwaniem: najwyraźniej magia odchodzi z jego świata. Wraz z młodym księciem Arranem (Junichi Okada) wyruszają na wyprawę, która dla starego czarnoksiężnika okaże się misją ostateczną, a dla młodzieńca rytuałem przejścia w świat dojrzałości i odpowiedzialności.
W "Tehanu" z kolei dowiadujemy się, że Ged utracił swoją moc a bezpieczeństwo Ziemiomorza zostaje poważnie zagrożone.

Film Goro Miyazakiego nie będzie pierwszą ekranizacją dzieła Le Guin. Na podstawie dwóch pierwszych tomów sagi stacja SciFi Chanel wyprodukowała w zeszłym roku miniserial, który na polskim rynku zadebiutował w październiku ubiegłego roku na płytach DVD.

Japońską premierę "Gedo Senki" zapowiedziano już na lipiec tego roku.

Czekam z zniecierpliwieniem :) Czytalem wszystkie czesci Ziemiomorza i bylem pod wrazeniem :] Ksiazke wszytskim polecam. Ciekaw jestem jak zostanie to przedstawione w formie anime :)
link

Pagerus 01.03.2006 11:47

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Czekam z zniecierpliwieniem :) Czytalem wszystkie czesci Ziemiomorza i bylem pod wrazeniem :] Ksiazke wszytskim polecam. Ciekaw jestem jak zostanie to przedstawione w formie anime :)
link

No to może być całkiem ciekawe - też się nie mogę doczekać :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:03.